Menu

Aangrijpend gedicht voor een zoontje van gescheiden ouders

1 reactie
gescheiden ouders

Van een anonieme lezeres ontvingen we het volgende verhaal en aangrijpend gedicht:

Al sinds 2016 volg ik alle nieuws op Nieuwe Stap.
In 2016 verbrak ik de relatie tussen mij en de vader van mijn zoon. Wij waren niet getrouwd maar het voelde voor mij echt als een echtscheiding. Ik moest helaas de beslissing nemen, omdat hij vlak na de geboorte van onze zoon aangaf niet genoeg van me te houden om te vertrouwen dat we samen oud zouden worden, maar hij wou bij elkaar blijven vanwege onze zoon. Ik kon de liefdeloze relatie na 2 jaar niet meer aan en vertrok.
Voor mij heel heftig, want ik voelde me al tijdens de relatie gedumpt, terwijl ik eigenlijk de beslissing had gemaakt om te vertrekken.
Jullie site helpt me door de moeilijke periode heen.
Enige tijd geleden kwam dit gedicht in mij op en na lang tobben heb ik besloten die naar jullie te mailen.

 

Zijn toekomst was al bepaald bij geboorte
maar veranderd verscheurd besmeurd en verkleurd
door een donkere wolk van verwrongen liefde
over hem en om hem
maar niet meer zonder hem
en ook niet meer tussen hen
Hen die hem hadden gemaakt tot wat hij is
en die apart van elkaar met intenties zo zwaar van liefde
hem proberen te maken tot wat hij
kan zijn in hun dromen
Niet in zijn eigen dromen
want die dromen zijn veranderd verscheurd besmeurd en
verkleurd door monsters
Om die te verjagen vraagt hij de energie
in de vorm van het licht aan
van liedjes en knuffels
van kusjes en verhaaltjes
En de deur altijd open laten staan
op een kier of op een scheur
Nooit dicht of in het slot alvorens hij in dromen bevangen van monsters
maar ook van het alledaags vertrokken is.

 

Wat een prachtig gedicht! Is het herkenbaar voor jullie?

REACTIES

Titia de Meijer - 31 mei 2018

Heftig gedicht, er spreekt veel emotie uit, wat ik me kan voorstellen, en dat herken ik. Ik ben vorig jaar gescheiden van een man die geen liefde kon geven zoals ik dat nodig had, door zijn beperking: autisme. Ik heb ook mijn beperkingen, ben ik inmiddels achter, waardoor ik overdreven veel liefde nodig had. Dit heeft geleid tot onze scheiding, wat mij heel veel verdriet heeft gedaan. Vooral omdat je zoiets moois samen hebt meegemaakt, met name het krijgen van 2 lieve mooie kinderen. De emotie van jezelf bij scheiding en de emotie van jouw kind. Twee verschillende dingen. Ieder heeft zijn eigen emotie bij een scheiding, jij bent jouw partner kwijt, je zoon is niet zijn vader kwijt, maar wel zijn veilige gezinssituatie. Wat ik zelf heb moeten inzien, is dat ieder de emotie moet verwerken die bij zijn verlies past. Dat kun je niet voor elkaar doen. Je kan elkaar wel begrijpen en steunen. Sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 7 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.