Menu

Behoefte na de scheiding

1 reactie
behoefte na de scheiding


De meest voorkomende oorzaken bij echtscheidingen zijn gebrek aan seks en tekortkomingen op emotioneel gebied. Vroeger was het heel normaal dat je je hele leven bij dezelfde partner bleef, omdat er simpelweg geen ander alternatief leek te zijn. Naast conflicten over geldzaken, zijn sleur, gebrek aan seks en emotionele aandacht de belangrijkste redenen waardoor mensen op elkaar uitgekeken raken.

Gezin


Vaak zijn een huwelijk met kinderen en minder seks met elkaar verbonden. Het drukke gezinsleven met zeker in het begin veel gebroken nachten is vooral voor de vrouw vaak aanleiding om minder aandacht en energie voor seks te hebben. Maar als de kinderen groot zijn en er weer meer tijd en gelegenheid voor seks zou moeten zijn, keert bij veel getrouwde stellen de zin in seks niet echt terug. Veel vrouwen staan minder open voor seks als ze te weinig emotionele aandacht van hun partner krijgen. Waar te weinig emotioneel gedeeld en begrepen wordt, is gebrek aan seks vaak een logisch gevolg.

Verwerking


Opvallend is, dat zowel mannen als vrouwen na een echtscheiding weer evenveel zin in seks hebben. Uit een Engels onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de gescheiden mensen veel meer seks per maand heeft dan bij de meeste getrouwde stellen. Seks blijkt vaak een rol te spelen bij het verwerken van de echtscheiding en bij het versterken van het zelfvertrouwen.

Celibatair


Sommige mensen willen geen nieuwe relaties en kiezen ervoor om alleen verder te gaan. Die mensen prefereren soloseks en hebben geen behoefte aan een partner of seksueel contact. Masturbatie al dan niet met behulp van seksattributen zoals een beste vibrator kan aangenaam zijn. Gewoon omdat je zin hebt in seks of omdat het troost biedt op bepaalde momenten. Ouderen die alleen komen te staan missen vaak de intimiteit en warmte van een partner en niet zozeer het seksuele contact. Sommige ouderen willen wel weer een nieuwe partner ontmoeten, anderen hebben meer behoefte aan ‘gewoon’ contact met mensen. 

Om zin in seks te krijgen, is het belangrijk dat je je eigen lichaam weer leert kennen. Zelfbevrediging is hier een goede manier voor. Zelfbevrediging is heel normaal en negentig procent masturbeert regelmatig. De eigen seksuele waarde terug krijgen is essentieel wanneer je weer seks wilt hebben.

REACTIES

Harm - 15 feb 2022

Goed om te lezen. Helpt mijn verlangen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.