Menu

Bouillon van ossenstaart

4 reacties
bouillonweb

De geur van een pan bouillon kan precies de sfeer in je huis brengen waar je op een grijze zaterdagmiddag behoefte aan hebt en kan ook nog eens de basis zijn van heel wat gerechten. Hier het recept voor ouderwetse ossenstaartsoep.

 

bouillonweb

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

2 kg ossenstaart (kan ook met schenkels)

1 st venkel

1 st knol

1 st wortel

1 st prei

2 st bleekselderij

2 st uien

2 takjes tijm

2 st laurier blaadjes

3 á 4 liter water

7 zwarte peper korrels

1 st steranijs

Materialen: Soeppan Snijplank Koksmes Koekenpan

Werkwijze:

1. Bak de ossenstaart in de oven aan op 180 graden of bak ze in de pan mooi bruin.

Hoe bruiner ze zijn hoe meer smaak ze afgeven.

2. Breng de ossenstaart samen met het water aan de kook, hierdoor gaat het vleeseiwit boven drijven. Dit geheel scheppen we eraf. Laat de soep nu op een zacht vuur trekken.

3. Halveer de uien met schil, bruineer ze in een droge koekenpan en voeg ze toe aan de ossenstaartsoep.

4. Snijd de groentes in grove stukken, was ze en voeg ze ook toe.

5. Voeg de kruiden en specerijen toe en laat het geheel 8 uur zachtjes trekken.

6. Zeef de soep door een passeerdoek (of schone theedoek) en bewaar het ossenstaartvlees. Dit mag geplukt worden voor soepgarnituur.

7. Laat de soep inkoken tot 1/3 en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip:

Thuis kunt u soep maken met de minder verse groentes die u heeft. U kunt een schenkels bij

de slager halen en deze op dezelfde wijze verwerken als de ossenstaart. Wilt u graag wat vlees erin hebben, dan kunt u ook een stuk soepvlees gebruiken. Deze wordt dan niet aangebakken.

Wij willen u nog een andere tip meegeven, als u zelf een sterke soep of fond heeft gemaakt. Kunt u deze het beste invriezen in ijsblokjes vormpjes.

Als u iets nodig heeft gewoon een paar blokjes uit halen en u heeft de perfecte portie voor thuis.

bouillonglassjesweb

Om de soep meer van deze tijd te maken kan hij worden geserveerd met Geitenkaas room, hier volgt het recept.

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

1 dl melk

2 dl slagroom

80 g geitenkaas

Materialen: Maatbeker Mengkom Staafmixer Garde

Werkwijze:

1. Brokkel de geitenkaas in kleine stukken en roer het geheel los met de melk.

2. Voeg de slagroom er aan toe, breng op smaak met peper en zout.

3. Klop het geheel tot yoghurt dikte met een garde of staafmixer.

4. Vul de glaasjes met geplukte ossenstaart, daarna de warme soep en schenk er voorzichtig de room op. Met behulp van de achterkant van een lepel.

5. Rasp er de champignon poeder, nootmuskaat en steranijs over.

6. Serveer ze uit.

Tip:

het schenken van de room en opvangen met de achterkant de lepel kan

ook voor andere soepen of koffie’s gedaan worden. Zo krijg je verschillende

lagen van room en soep.

recept van Pat’s Kitchen

REACTIES

Profielfoto van naizzguy

naizzguy - 11 jan 2012

relatie in de soep

Profielfoto van naizzguy

naizzguy - 11 jan 2012

of soep in de relatie

Recept voor héle simpele groentensoep - Nieuwe Stap - thuishaven voor iedereen die gescheiden is - 20 jan 2014

[...] Vind jij het leuk om er iets meer werk van te maken, bekijk dan eens het recept voor bouillon van ossenstaart. [...]

Gert Jan Kuiper - 5 okt 2015

Ossenstaartsoep kun je niet met (alleen) schenkels maken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee × 9 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.