Menu

Caro is aan het daten na scheiding; man 3, 4 en 5…

2 reacties
daten na scheiding

“Jij vindt heus wel iemand die bij je past”, zeggen mijn vriendinnen aan het begin van onze vriendinnendag.

Man 3 – met wie ik naar het strand zou gaan – was in mijn ogen teveel bezig met zijn eigen beslommeringen. Onze afspraak heeft het strand niet gehaald.

Gelukkig had ik met wederzijdse instemming man 1 en 2 nog in de wacht staan. Man 1 bleek nog altijd in de afrondingsfase verwikkeld met zijn voormalige vriendin – hoe lang duurt zoiets? – en daarnaast veelvuldig actief op de datingsite waarmee duidelijk werd dat die vriendin niet de enige was met wie hij iets af te ronden had.

Man 2 met woest aantrekkelijke stem en een al even aantrekkelijk uiterlijk, bleek zich zeer onaantrekkelijk te gedragen. Al aan het begin van onze date vertelde hij dat zijn ex-vrouw borderline had. Echt? Kan een man niets originelers verzinnen? Naast borderline was ze vreemd gegaan en door haar alles – en dat was heel wat – kwijtgeraakt. Zijn frustraties projecteerde hij op mijn liefde voor verre reizen. “Verre reizen zijn slecht voor het milieu en worden zwaar overschat, we moeten ons eigen land meer waarderen!” Toen meneer zelf de wereld afreisde was er zeker geen sprake van milieuvervuiling. Maar de klap op de vuurpijl was zijn uitspraak: “Ik kan een vrouw wel zes tot zeven keer laten klaarkomen!” Pardon? Hoorde ik dit goed? Wat mij betreft is het al een hele opgave om een vrouw een keer te laten klaar komen laat staan zeven keer. Misschien overbodig om te zeggen maar tot een tweede date is het met deze ‘braller’ nooit gekomen.

Toch maakte ik een afspraak met man 4 via dezelfde datingsite. Ergens zal die leuke, creatieve, humorvolle, van reizen houdende wereldburger toch moeten rondhangen. Man 4 leek meer geïnteresseerd in seks dan in een date, laat staan een relatie. Toen hij binnen tien minuten drie keer zijn waardering had geuit over mijn hoge hakken vroeg ik hem of hij een hakken fetisj had. In de kroeg vertelde hij dat hij les gaf op een HBO en dat die chicks hem wel zagen zitten. Ik zei niets maar dacht aan de meiden van mijn vriendinnen en slikte. Geen idee waarom hij mij dit vertelde net zoals de goddelijke seks met zijn ex. Waarom zou ik tijdens een eerste date willen weten dat als hij rugklachten heeft, zijn ex hem op een andere manier bevredigt? Terwijl ik om mij heen keek en me afvroeg wanneer Frans Bauer verkleed als ober mij uit mijn lijden zou verlossen, vroeg hij met glinsterende oogjes: “Mag ik je even besnuffelen?” Hij mag wat mij betreft besnuffelen wie en wat hij wil maar ik pas!

De laatste date met man vijf verloopt ontspannen en zonder ook maar iets van bovenstaande missers. Hij is vriendelijk, galant en we hebben zeker mentaal een klik. Er is een begin maar meer ook niet wat mij betreft. Voor hem wel. Hij vindt mij – zegt hij – meer dan leuk en mijn leven zo interessant en avontuurlijk. Ik geef voorzichtig aan dat hij niet teveel moet verwachten omdat we elkaar pas een keer gezien hebben. Na een week laat hij weten dat de eerder genoemde eigenschappen waarschijnlijk niet in zijn leven passen. Ik vind het prima, liever nu tot dit besef dan als er gevoelens spelen. Een week later ontvang ik een berichtje: “Goh ik dacht zullen we eens gezellig gaan zwemmen en dan een drankje doen?” Ehm? Nou ik geloof dat ik – na een week nog steeds avontuurlijk en interessant – liever ‘gezellig’ aanschuif bij mijn vriendinnen.

“Zo slecht heb je het toch niet in je eentje?”, hoor ik een van mijn vriendinnen zeggen terwijl de ander zonder overleg een nieuwe fles wijn bestelt. Nu pas ik niet …

Caro Bouten is schrijfster van het boek Kappe Nou over haar tweede breek met een man die haar mishandelde. Ze blogt voor ins over de verschillende zaken die haar bezig houden na haar twee scheidingen.

REACTIES

Carla Ketelaar - 6 sep 2018

Mooie blog Caro, jammer van de niet gelukte dates. Leuk hoe je schrijft. Zo herkenbaar ook zo'n reeks van frustrerende afspraken. Gelukkig kan het ook anders. Veel succes Hartelijke groet Carla Ketelaar

Profielfoto van christien

christien - 7 sep 2018

een hele leuke blog. en ook een mooie afsluiter van je vriendinnen. je hebt het niet slecht in je eentje waarom al die sores van andere mannen op je nek halen. ik vind dat ik het ook goed voor mekaar heb.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ acht = 11

EN NOG MEER:
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.