Menu

Chris is gescheiden, wat te doen met het huis?

wat gebeurt er met het huis na de scheiding

wat gebeurt er met het huis na de scheidingChris (43) is net gescheiden. Ze werkt parttime als psycho-therapeute en heeft drie kinderen: Noa van 12, Eef van 14 en Bas van 17 jaar. In haar eentje probeert Chris haar drukke leven draaiend te houden, maar met drie pubers valt dat niet mee.

Chris staarde naar haar inbox. Al drie dagen stond het mailtje van Marc ongelezen op het scherm. En al drie dagen had zij die mail genegeerd. Nu keek ze er weer naar. Ze huiverde alleen al bij het onderwerp: ‘het huis’. Eigenlijk moest ze hem openen. Dat was de afspraak. Na een paar dramatische ruzies in bijzijn van de kinderen, hadden ze besloten dat ze zakelijke dingen via de mail zouden afhandelen. En binnen een week te reageren op elkaars mail. Maar dat onderwerp: het huis. Wat bedoelde hij? Ons huis, haar huis, zijn huis? Hun thuis, het thuis van de kinderen. Wat hadden ze zich erop verheugd toen ze hier kwamen wonen. Zij met een dikke buik, hij in de weer met verfkwasten. Chris stond resoluut op. Eerst koffie!

Even later nam ze toch maar weer plaats achter haar laptop. ‘Kom op’, spoorde ze zichzelf aan. Ze ging rechtop zitten en opende met één klik de mail. Een brij woorden verscheen op het scherm. Ze haalde diep adem en begon te lezen. Hypotheekaftrek, huidige woningmarkt, restschuld, box 1, box 3. Ze las en las. Waar had hij het over? Chris zuchtte. Marc wilde het huis verkopen, zoveel was duidelijk. Hij noemde allerlei belastingregels waar zij nog nooit van had gehoord. Dat boeide haar ook helemaal niet. Zij wilde gewoon op een fijne plek wonen, waar de kinderen veilig opgroeien. Maar als ze dit huis zou moeten verkopen, dan was dat weg. Weg fijne buurt, weg netwerk van andere ouders, weg school en hockeyclub om de hoek. Niet meer de lieve buren die de poes eten gaven als ze op vakantie waren, niet meer de fijne ruime kamers en de open keuken. En dan? Waar moesten zij dan heen? Marc had het over een restschuld, dat klonk niet goed. Kon ze dan nog wel een nieuw huis kopen? Of moest ze dan huren? Met drie pubers als gescheiden alleenstaande moeder op vier hoog achter gaan zitten? Chris dacht dat ze hier zou kunnen blijven wonen met de kinderen. Nu ze Marcs mail las, begon ze daaraan sterk te twijfelen.

Chris keek op de klok. Zo meteen zou Noa thuiskomen. Die had vast zin in thee, ze zou maar vast wat gaan zetten. Ze liep naar beneden en vulde de waterkoker. In gedachten was ze nog bij het bericht van Marc. Ze hoorde zichzelf al tegen een cliënt zeggen: ‘Je moet het zakelijke en het emotionele van elkaar scheiden!’ Ze had zich natuurlijk weer laten meeslepen door emoties. Ze moest vandaag een reactie sturen. Straks als Noa naar hockey was, zou ze zichzelf bij elkaar rapen en een zakelijk antwoord intikken. Maar wat moest ze antwoorden?

Herkenbaar? Ben jij gescheiden en wil jij ook jouw financiële leven op orde? Schrijf je in voor de training Regel ‘t!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.