Menu

Een scheiding met een mediator is over het algemeen beter!

scheiden

Ga je binnenkort scheiden of overweeg je het maar zie je op tegen deze zware periode? Schakel hulp in, lees verder. Bij een scheiding komen vaak veel emoties kijken. Dat op zichzelf zal niemand verbazen, maar het is wel de reden waarom mensen tegen scheiden opzien. Daarnaast kunnen emoties veel heftiger zijn dan waarop geanticipeerd was. Hoe mensen daarmee omgaan is helemaal afhankelijk van het karakter. De een is rustig in het moment, maar pas later komt de frustratie en verdriet. Terwijl de ander juist op het moment gevoelens van angst, verdriet en blokkade ervaart. Wanneer je het beste voor jezelf en je toekomstige ex-partner wilt, dan begrijp je waarom scheiding met een mediator beter is.

Duo mediation

Een mediator kan de gesprekken in goede banen leiden. Hij of zij kan als een gespreksleider of scheidsrechter optreden. Mediation kan daarmee ook nieuwe problemen voortbrengen die het gesprek juist bemoeilijken. Neem een gesprek met drie vrienden als voorbeeld. Wanneer er een discussie ontstaat of een meningsverschil is, kan één van de vrienden het idee krijgen dat de twee anderen tegen hem zijn. Dat is een heel onprettig gevoel. Duo mediation is de oplossing. Want neem dezelfde situatie, wanneer er vier vrienden een discussie hebben, hoeft in theorie niemand er alleen voor te staan.

Mannelijke en vrouwelijke mediator voor scheiding

Op de website https://exscheiding.nl kun je lezen hoe mediation voor scheiden eruit ziet met een mannelijke en vrouwelijke mediator. Een goede mediator zorgt dat jij je op je gemak voelt. Alle genderneutraliteit even terzijde, de ene persoon kan zich prettiger voelen bij een man en de andere bij een vrouw. Zeker wanneer jij en je partner door een emotionele tijd gaan waarin veel geregeld moet worden, wil je iemand erbij hebben waar je je prettig bij voelt. Dat maakt de keuze voor zowel een mannelijke als een vrouwelijke mediator een verstandige.

Ervaringsdeskundige

Wat je op diezelfde site kunt lezen, is dat het een meerwaarde kan hebben als een mediator zelf een scheiding gehad heeft. Vanuit een stukje ervaring is het makkelijker een scheiding te begeleiden. Er speelt uiteraard herkenning mee, en problemen die iemand met ervaring aan ziet komen kunnen slim ontweken worden.

Scheiden met kinderen

De meeste mensen hebben vroeger wel eens een break-up meegemaakt. De verkering ging uit en na een week van verdriet ging het eigenlijk wel weer. Ga je scheiden en hebben jij en je toekomstige ex-partner kinderen? Dan kun je die eerdere ervaring van break-ups helemaal terzijde schuiven. Dit is een totaal andere wereld. Jij en je ex-partner zijn door de kinderen voor het leven verbonden. Het uitgangspunt bij de scheiding zal een goed leven voor de kinderen moeten zijn. En hoe moeilijk het ook is, dit brengt ook de noodzaak van het herstellen van vertrouwen naar voren. Niet tussen jullie en de kinderen, maar tussen jullie als ex-partners. 

Lees je in

Een goed voorbereid mens telt voor twee. Wanneer je aan de vooravond staat van een van de zwaarste periodes van je leven, dan kun je maar beter je kennis bijspijkeren. Via de eerder genoemde website krijg je toegang tot heel veel artikelen. Lees de artikelen door die in lijn liggen met jouw situatie of die gaan over emoties die jij momenteel zelf ervaart.

Onthoud dit

Ook al is scheiden een moeilijke periode, samenblijven in een liefdeloze relatie is dat ook. De aanleiding voor een scheiding kan heel divers zijn. Er is daarin geen goed of fout, het gaat puur om hoe jij je voelt. Misschien is praten over een scheiding de wake-up call voor je partner om zijn of haar gedrag te veranderen. En misschien is het simpelweg het beste voor jullie beide. Met een scheidingsmediator zal de stap in ieder geval kleiner kunnen zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × 7 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.