Menu

En dat heb jij gedaan…. Het lied van MEAU over haar toxische relatie

2 reacties
Lied toxische relatie

Wat een prachtig lied van MEAU. Deze tekst is zo pakkend voor iedereen die zich herkent in een toxische relatie. Vandaar dat we het wilden delen met jullie.

De tekst

Gisteren zat ik hier met een vriend
We hadden het over toen ik jou verliet
Al best lang geleden, toch te lang gewacht. We hadden het over je ziel en je kracht
Hoe jij dat zo zag dan hoe jij je gedroeg. Nee voor jou was er nooit iemand genoeg. Jij was t speciaalst deed nog nooit iets verkeerd
Met gesloten ogen bеkeek ik het weer.

Hoe ik toen een mеisje was, jij een vreselijke droom. Had mezelf het gezegd, en mezelf het beloofd
Dat het afgesloten, weg met verdriet
En ik zou het vergeten maar het lukt me weer niet. Want de pijn die blijft het zit dieper dan dat
Ik zou een moord doen zodat ik je woorden vergat
Want dat klote gevoel dat toen is ontstaan
Dat gaat nooit meer weg en dat heb jij gedaan.

Gisteren kwam er een besef
Jij duwde iedereen ver van me weg. Dingen die jij tegen me zei
Dat vrienden me haatten maar jij hield van mij
Je uitspraken waren zo goed als gestoord
Vooral met een slok op dan draaide je door
Nu makkelijk praten had weg moeten gaan
Maar graag had ik nog zoveel anders gedaan

Hoe ik toen een meisje was, jij een vreselijke droom
Had mezelf het gezegd, en mezelf het beloofd
Dat het afgesloten, weg met verdriet. En ik zou het vergeten maar het lukt me weer niet
Want de pijn die blijft het zit dieper dan dat
Ik zou een moord doen zodat ik je woorden vergat
Want dat klote gevoel dat toen is ontstaan
Dat gaat nooit meer weg en dat heb jij gedaan

Je hebt me beschadigd
Met de pijn van je verzopen daden. En zo heb je me achter gelaten
Lijkt wel ziek heb je dat in de gaten
Je hebt me beschadigd
Met de pijn van je verzopen daden. En zo heb je me achter gelaten
Lijkt wel ziek heb je dat in de gaten.

Hoe ik toen een meisje was, jij een vreselijke droom
Had mezelf het gezegd, en mezelf het beloofd
Dat het afgesloten, weg met verdriet. En ik zou het vergeten maar het lukt me weer niet
Want de pijn die blijft het zit dieper dan dat
Ik zou een moord doen zodat ik je woorden vergat
Want dat klote gevoel dat toen is ontstaan
Dat gaat nooit meer weg en dat heb jij gedaan

REACTIES

Slachtoffer - 11 feb 2022

Het ultieme slachtoffelied. En dat heb jij gedaan.... Alle verantwoordelijkheid bij iemand anders wegleggen terwijl jezelf degene bent geweest die niet sterk genoeg was om voor jezelf op te komen.

Nikita - 15 feb 2023

Het niet sterk genoeg zijn is niet de juiste omschrijving. Dit gaat over niet bewust zijn van egoïsme en manipulatief gedrag. Een persoon die niet zelf zo is kan vanuit dit perspectief het gedrag niet herkennen. Het lied is gewoon een weergave zonder oordeel. Wie de schoen past trekt hem aan …

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.