Menu

Gedicht van een meisje van 16 met gescheiden ouders

4 reacties
gescheiden ouders

Marieke ondersteunt als Kindbehartiger kinderen in een scheidingssituatie. Vanuit de ondersteuning van een meisje van 16 en haar verhaal is met toestemming dit gedichtje gemaakt.

“We verblijven in een huisje aan zee,

In mijn bed denk ik toch soms ook was mama maar mee,

Nu met papa en zijn vriendin,

Ook met hun heb ik het naar mijn zin,

We ontspannen, spelen spelletjes en praten met elkaar,

Het gaat echt veel beter dan vorig jaar,

Toen de scheiding net was gebeurd,

Was mijn beeld van alles heel erg gekleurd,

Papa verliefd op een andere vrouw,

Hij bleef mama al een jaar niet trouw,

Ze wilden het mij niet vertellen,

Om mij met de waarheid niet de kwellen,

Toch kwam ik er achter,

Ik was kwaad maar mama reageerde veel zachter,

Ze vertelde me dat het al langer niet goed ging,

Dus dat ‘verliefd worden op een ander’ was voor haar niet zo’n ding,

Ik begreep dat eigenlijk niet,

Nu inmiddels wel als je mijn ouders los van elkaar ziet,

Het gaat met ieder van hen zoveel beter dan voorheen,

Dat houdt mij ook echt op de been,

Ze gunnen mij tijd met hun allebei,

Ze maken nauwelijks ruzie en dat maakt me zo ontzettend blij,

Vorig jaar was dat echt wel anders,

Toen leken ze net tegenstanders,

Zo was het eigenlijk steeds toen ze nog samen waren,

Toen vlogen ze elkaar soms in de haren,

Ik kan nu veel meer genieten van mijn ouders,

Ieder voor zich en dat heeft alle ballast weggehaald van mijn schouders,

Papa en mama ik houd van jullie allebei heel veel,

En ben trots op hoe jullie het doen, een voorbeeld wat ik anderen ook aanbeveel!”

Liefs, meisje van 16

REACTIES

Gerard - 4 aug 2018

Mooi!

Erik - 4 aug 2018

Mooi

Grances - 5 aug 2018

WoW, wat mooi verwoord en wat ben je stoer !!

Paulien - 6 aug 2018

Mooi! Zo wens je het ieder kind met gescheiden ouders toe!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 5 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.