Menu

Alleenstaande moeder

boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga

Ben jij gescheiden en ben jij een alleenstaande moeder? Dan hebben wij je veel te bieden. Wij besteden dagelijks aandacht aan allerlei onderwerpen waar de alleenstaande moeder mee te maken krijgt. Denk aan het oppakken van je leven, het inrichten van wellicht een nieuw huis en het contact tussen jou en je kind. Tevens ook veel leuke zaken als dagjes uit, interessante boeken en inspirerende interviews.

Alleenstaande moeder

Je kunt bij ons je eigen plaatsje vinden in de Community, waar je met mensen in dezelfde situatie – gescheiden, alleenstaanden – in contact kunt treden op een toegankelijke manier. Niks moet, alles mag.

Tevens zijn de dagboeken van Iris misschien interessant voor jou. Iris, moeder van 2 jonge kinderen, beschrijft haar belevenissen vanaf het moment dat haar ex man de deur achter zich dicht trekt. Na zo’n kleine 2 jaar heeft Iris haar leven als gescheiden alleenstaande moeder weer op de rit. Alles wat zij in de tussenliggende lastige fase op haar pad heeft gevonden, beschrijft zij. Misschien herken jij je in sommige verhalen van deze alleenstaande moeder. Het kind dat na de scheiding niet lekker in zijn vel zit, de eerste vakantie als single moeder, de eerste keer alleen kerst vieren, een eerste date na de scheiding…

Boekentip: het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ van Marsha Pinedo en Petra Vollinga. In dit boek laat Marsha kinderen met gescheiden, alleenstaande ouders zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken. De verhalen van de kinderen zijn aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je als alleenstaande moeder meteen iets mee kunt.

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Renata geeft in deze vlog inzicht in het proces bij kinderen. Wanneer ouders aangeven dat ze gaan scheiden, breekt er voor de kinderen een moeilijke tijd aan. En dat willen ze niet altijd aan hun ouders laten zien want die hebben het al moeilijk genoeg. Dus wanneer je als ouder zegt dat het goed gaat Lees verder > kinderen na scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.