Menu

Gezocht! Kinderen 10-16 jaar voor het bespreekbaar maken van een scheiding

bespreekbaar maken van een scheiding

Gezocht voor een spel over scheiden

In september verscheen het boek Scheid! – alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan. Hierin vertellen 25 jongeren en 25 experts wat je als kind staat te wachten als je ouders gaan scheiden. Omdat de makers het belangrijk vinden om dit onderwerp bespreekbaar te maken, ontwikkelen ze nu een spel dat het gesprek in de klas op gang helpt. Omdat ze dit spel zo goed mogelijk willen laten aansluiten bij de werkelijkheid, gebruiken ze de input van jongeren om te verwerken in het spel.

Bespreekbaar maken van het onderwerp ‘scheiden’

Hiervoor zijn ze nog op zoek naar kinderen en jongeren van 10-16 jaar die vanwege de scheiding van hun ouders verhuisd zijn naar een andere woonplaats en van school moesten wisselen én naar kinderen en jongeren die een vechtscheiding meemaken/hebben meegemaakt. De makers willen hen graag telefonisch interviewen. Deze gesprekken worden gebruikt als input om fictieve verhalen van te maken.

Anoniem helpen van andere kinderen

Kortom: de kinderen en jongeren die meewerken, blijven anoniem en hun verhalen komen niet één op één in het spel. Wil jouw kind zijn of haar verhaal delen en daarmee andere kinderen helpen? Stuur een mail naar info@firmafluks.nl. Bij voorbaat dank!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.