Menu

Hij betaalt zijn kinderalimentatie steeds te laat

6 reacties
kinderalimentatie

Vandaag behandelen we een vraag die gesteld is over het te laat betalen van kinderalimentatie:

Ik ben sinds december van het vorig gescheiden. In maart ik ben ik met mijn zoons verhuisd. Ik moet helaas elke keer achter de kinderalimentatie aan en ik krijg iedere keer een verhaal over waarom het niet op de afgesproken dagen gestort wordt. Dit vind ik zeer lastig en ik krijg soms blikken en antwoorden waardoor de moed mij in de schoenen zakt.

Mijn zoons zijn nog heel jong (8 en 4), dus ik wil graag samen door 1 deur met de vader. Hoe pak ik dit aan?
NB: ik verwijs mijn ex-man vaak naar de gemaakte afspraken in het ouderschapsplan. Dit helpt niet.

Het antwoord van Zorgeloosch Scheiden!

De afspraken die zijn gemaakt zijn bindend dus de kinderalimentatie moet op de afgesproken tijden overgemaakt worden.

De vader zou hiervoor een automatische overboeking kunnen instellen bij zijn bank waardoor deze verplichtingen altijd tijdig worden betaald.

Blijft de vader in gebreke en als praten en eventueel bemiddeling niet helpt kan het LBIO (Landelijke Bureau Inning Onderhoudsbijdragen) worden ingeschakeld als de betaling niet naar wens verloopt.

 

REACTIES

Anja - 16 apr 2018

Ik denk dat het net als bij mij gaat om structureel iets te laat betalen, bijvoorbeeld 1 of 2 weken als pesterij. wat valt hieraan te doen?

Zorgeloosch Scheiden - 16 apr 2018

Hallo Anja, Ook dan zouden we je willen aanraden om een melding te maken bij het LBIO. Zorgeloosch Scheiden

Simone - 4 jul 2018

Wat kan het LBIO hier aan doen? Zij nemen je zaak pas over als er een maand achterstand is. Die pesterijen van steeds 1 tot 2 tot zelfs 3 weken na de 1e van de maand betalen kunnen ze volgens mij niets mee. Vaders kunnen dit ongestoord blijven doen. Als het anders is dan hoor ik het graag. Hier ook zo'n treiter pa bij betalingen aan mijn 18 jarige dochter. Echt triest die machts misbruik!

    Steef - 16 sep 2018

    Je hand ophouden is ook machtsmisbruik

    C - 10 okt 2018

    Pardon?? Wat een ongefundeerde reactie, zeg! Moet de moeder dan alleen voor de kosten opdraaien, waar het toch al vaak op neer komt! Al eens een overzicht gemaakt van kosten?? Vast niet.

Zorgeloosch Scheiden - 6 jul 2018

Hallo Simone, bedankt voor je alertheid. Het LBIO gaat inderdaad pas handelen als er een maand achterstand is. Helaas zijn er dan inderdaad weinig opties over. Als praten, bemiddeling en het LBIO niet mogelijk is, dan lijkt de enige optie die overblijft met juridische hulp het geschil voorleggen aan een rechter. Maar ook dan is de vraag of die er iets tegen kan doen. Dit is niet iets wat wij tot nu toe zijn tegengekomen bij klanten, dus ik kan je helaas geen advies geven op basis van ervaring. Zorgeloosch Scheiden

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


× 9 = zesendertig

Vlog

Voor je kind is de scheiding ook een rouwproces. Loyaliteit hoort bij kinderen. Loyaliteit naar allebei de ouders. Hoe begeleid je als ouders dit rouwproces het beste? Hoe help je je kind de scheiding te verwerken? Marloes Andriessen van Succesvol Scheiden Brabant geeft je in deze vlogLees verder > het help je je kind de scheiding te verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.