Menu

Hoe overleef ik de zomervakantie met mijn (toekomstige) ex?

zomervakantie ex

Wat als je besluit te gaan scheiden in de zomervakantie? De kinderen zijn vrij en er staan veel uitstapjes gepland, hoe ga je hiermee om? De kinderen verheugen zich hier namelijk wel op, ook al heb je er totaal geen zin in. 

Lees hier 3 tips om de zomervakantie door te komen:

Tip 1 Communiceren

Een voordeel van de zomervakantie is dat de kinderen thuis zijn en jullie in alle rust kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden. De kinderen kunnen deze heftige beslissing rustig verwerken, ze hoeven namelijk niet naar school. Ze kunnen met vriendjes en vriendinnetjes spelen en het daaraan vertellen, ieder kind verwerkt deze fase op een andere manier. Dus maak je geen zorgen als je kind er even niet over wil praten. Lees hier tips hoe je de kinderen het beste kunt vertellen dat jullie gaan scheiden. 

Tip 2 Laat de uitstapjes vooral doorgaan

Je gaat door een lastige periode waarin je veel moet regelen, maar laat de uitstapjes wel gewoon doorgaan. Dit is een goede afleiding voor jezelf en zo dwing je jezelf om ook even wat plezier te maken.

Het is goed als de kinderen zien dat jullie nog steeds met ze naar bijvoorbeeld de dierentuin of de Efteling kunnen gaan.

Probeer vooral geen ruzie te maken in het bijzijn van de kinderen. Ze hebben het al zwaar genoeg. Niets is toch mooier dan je kinderen blij en vrolijk zien?! Mocht er een kleiner budget zijn, met een picknick in het bos scoor je ook altijd veel punten bij de kids;) 

Tip 3 Neem ook vooral even tijd voor jezelf

En als laatst, maar zeker niet onbelangrijk; neem tijd voor jezelf! De kinderen kunnen ook echt wel even bij je (ex-)partner blijven terwijl jij een stukje gaat wandelen en van de omgeving gaat genieten. Voer een goed gesprek met jezelf, neem even afstand van de hele situatie waar je in zit, en kom weer helemaal zen terug naar huis. Wat ook nog erg belangrijk is; gun je toekomstige ex deze me-time natuurlijk ook. 

Wist je dat je al kunt scheiden vanaf €36,00? Wil jij online scheiden in je eigen tempo? Neem dan een kijkje op Uitelkaar.nl. Mocht je vragen hebben, er staat altijd een persoonlijke casemanager voor je klaar om je te helpen waar nodig! 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.