Menu

Hoe win je je ex terug?

1 reactie
ex terug

Hoe je ex terug te winnen?

Een relatiebreuk is vervelend. Iedereen geeft je hetzelfde advies: “vergeet gewoon je ex en ga door met je eigen leven”. Tja…was het maar zo eenvoudig.

Soms wil je gewoon nog vechten voor je relatie omdat je diep in je hart weet dat het weer goed kan komen als je nog een laatste kans krijgt. Die laatste kans heb je ook gewoon nodig omdat je weet dat als het niets wordt je dit hoofdstuk in je leven pas echt kunt sluiten.

Je ex terug winnen is echter niet eenvoudig. Door het op de juiste manier aan te pakken kan je echter je kansen aanzienlijk vergroten. In dit artikel zullen we je op weg helpen met een aantal adviezen.

Laten we maar starten met een aantal zaken welke je juist niet moet doen. Want pogingen om een oude relatie weer nieuw leven in te blazen stranden vaak bij dingen die achteraf niet zo handig waren.

Niet doen #1: smeken

Smeken of je ex bij je terug wilt komen is een natuurlijke reactie welke de meest gemaakte fout is bij het terug veroveren van de ex.

Smeken maakt je behoeftig en onvolwaardig persoon. En niets is zo onaantrekkelijk als een behoeftig persoon.

Niet doen #2: over je heen laten lopen

Deze fout ligt in het verlengde van smeken. Het overal mee eens zijn met wat je ex wilt zonder rekening te houden met je eigen geluk. Indien dit de relatie zal lijmen dan zal dit niet voor lange duur zijn.

Niet doen #3: ongewilde genegenheid

Je ex weet hoeveel je van hem of haar houdt. Dit hoef je niet te vertellen. Je ex weet ook dat je geeft om haar of hem en dat je wilt dat hij of zij gelukkig is.

Je ex geeft waarschijnlijk ook om jouw maar dat is niet de reden waarom de relatie verbroken is.

Je ex heeft er geen behoefte aan om dit vlak na een relatiebreuk te horen. Daarvan zal hij of zij alleen maar in de verdediging schieten. Iedere keer dat je je ex eraan herinnert dat je van hem of haar houdt zal je ex weer terug denken aan de reden van de relatiebreuk. En dat is nou net niet wat je wilt.

Niet doen #4: je ex spammen

Het is tegenwoordig heel makkelijk om in contact te blijven met je ex. Via WhatsApp, Facebook, email en noem het maar op.

De grootste fout die je kunt maken is je ex constant berichten sturen. En al helemaal als je geen reactie op je berichten krijgt. In deze fase, na de relatiebreuk, heeft je ex ruimte nodig. Gun je ex deze ruimte.

Niet doen #5: om medelijden vragen

Je ex gaat je niet terug nemen omdat je eenzaam bent. Vergeet dat maar.

Ga daarom niet zielig doen als jullie elkaar aan de telefoon spreken door te vertellen dat je hem of haar erg mist en dat je zo eenzaam bent zonder hem of haar. En ga al helemaal geen droevige status updates op Facebook posten in de hoop dat je ex dit ziet.

Wat wel te doen?

Na de relatiebreuk is het van belang dat je je ex ruimte geeft en ook dat je jezelf ruimte gunt.

Je zit met allerlei vervelende gevoelens (liefdesverdriet) en om van die vervelende gevoelens af te komen wil je dat de relatie zo snel mogelijk gelijmd kan worden.

Maar bedenk dat je relatie om een reden is beëindigd. Hierom heen zitten een hoop negatieve gevoelens (bij je ex). Het is eerst zaak dat deze negatieve gevoelens naar de achtergrond verdwijnen. Dat heeft tijd nodig. En je ex heeft ook tijd nodig om zijn of haar gevoelens weer op een rijtje te krijgen. En je moet je ex ook de kans geven om je weer te gaan missen.

Je ex terug krijgen zal je moeten gaan benaderen als een nieuw iemand verleiden. Je zal zelfverzekerd, kalm, ontspannen, gelukkig en een grappig persoon moeten zijn om door iemand als aantrekkelijk te worden gezien.

Na een relatiebreuk zit je ook nog met allerlei vervelende emoties waardoor je gemakkelijk stomme dingen gaat doen of in paniek een stomme fout begaat.

Laat je kansen daarom niet verpesten door emoties welke nog de overhand hebben. Geef jezelf een aantal weken de tijd om je emoties op een rijtje en onder controle te krijgen. Dit is een perfecte fase om even helemaal geen contact meer met elkaar te hebben, ook niet via berichtjes en dergelijke.

Krijg je leven weer op orde. Leer ook weer genieten van het leven zonder je ex en zorg voor een sterk sociaal leven. Je wilt je ex laten zien dat je het ook naar je zin kunt hebben zonder hem of haar.

Op een gegeven moment is de tijd rijp om weer contact op te nemen met je ex. Het is de bedoeling dat je een date regelt met je ex. Het is daarbij cruciaal dat je dit geen date noemt. Het is gewoon iets afspreken om elkaar weer even te zien zodat jullie kunnen bijpraten.

Je ex mag onder geen beding het idee hebben dat je afspreekt met hem of haar omdat je een poging wilt gaan doen om de relatie weer te lijmen. Spreek gewoon ergens af om een kopje koffie te gaan drinken. Het liefst op een plek waar jullie goede herinneringen aan hebben. Dit helpt om positieve gevoelens weer naar boven te halen.

Ga niet deze afspraak in met het idee dat je in één afspraak wel even je relatie kunt reden (als het gesprek vanuit je ex wel die kant op gaat is dat natuurlijk prima en kun je daar in mee gaan). Het is de bedoeling dat je tijdens deze afspraak een goede indruk achter laat en dingen aan de verbeelding van je ex kunt overlaten.

Kom op de afspraak met zelfvertrouwen en een glimlach op je gezicht. Heb een kort gesprekje en vertrek weer. Je ex kan het niet helpen om veel aan je te gaan denken naar dit korte treffen. En dat is precies wat je wilt bereiken.

REACTIES

Profielfoto van

Amsterdam-Brabant - 21 mrt 2017

Ik moest wel eventjes lachen toen ik deze tips las. Wat IK wel eens zou willen weten of jullie serieus iemand kennen , waarbij er ook kinderen zijn betrokken , die ooit zijn / haar ex weer terug gewonnen heeft NA een heel pijnlijke scheiding ? Zal jullie eerlijk zeggen, en ik ken echt veel mensen , vrijwel niemand komt weer terug bij zijn / haar ex na een scheiding, ze zullen er best zijn die mensen, ikzelf ken ze echter niet.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.