Menu

Heel erg blij met onze hulphond autisme, blog van Cathy

5 reacties
hulphond autisme

Een paar maanden nadat ik met de kinderen was verhuisd na de scheiding hadden we echt een moeilijke situatie. Mijn dochter was suïcidaal, ik geknakt en mijn zoontje die emotioneel niet lekker in zijn vel zat. Voldoende mensen om ons heen, maar niet voor die échte onvoorwaardelijke liefde.

Dringend een hond nodig!

We hadden dringend een hond nodig. We stonden al anderhalf jaar op een wachtlijst voor een officiële Australian Labradoodle. Er was nog geen zicht op een pup voor ons. Op marktplaats kwamen we een nestje tegen, daar konden we zo een pup ophalen. Dat hebben we toen gedaan. Mijn dochter mocht een hondje uitzoeken uit ’t nest, eentje die met haar de klik maakte. Dat was onze redding!

Dit lieve schattige pupje heeft mijn dochter uit haar diepe dal getrokken, heeft mij uit bed laten komen en naar buiten laten gaan. Een troost voor mijn zoontje. De hond werd een echt maatje voor ons alle drie.

Diploma hulphond autisme

Inmiddels heeft de hond haar A-diploma voor hulphond autisme en zijn we in training voor B! En wat een lieverd. Ze betekent veel voor ons. Ze helpt mijn dochter bij het aan en uitkleden, bij het wachten op de taxi die haar naar school brengt, bij het tot rust komen na een dag op school, om even alle drukte er uit te rennen tijdens de avondwandeling, even tot rust komen. Ze geeft mijn dochter letterlijk houvast in een wereld vol angstige dingen. Met de hond durft mijn dochter de wereld weer aan en trekt er op uit. Ze geniet weer van het leven.

De hond is voor mijn zoontje zijn beste vriend. Een maatje om voor thuis te komen en lekker mee te knuffelen en even al zijn verdriet te vergeten.

Onvoorwaardelijke liefde

De hond is voor mij een maatje met onvoorwaardelijke liefde, iets wat ik heel hard nodig had. Ze helpt mij voor de kinderen te zorgen en de kinderen troost te geven. Wat een hond voor verschil kan maken in moeilijke situaties, dat is niet uit te leggen. Onze hond is voor ons echt heel speciaal, ze heeft ons uit een diep dal getrokken met haar onvermoeibare drang tot spelen en knuffelen.

Bewegen en hoofd leeg maken

De hond liet me ook bewegen, wat weer goed was voor mijn lijf en gedachten. Tijdens het wandelen maakte ik mijn hoofd leeg, was even niet bezig met mijn zorgen. Een soort meditatie in de natuur. Ik ging soms uren lopen, gewoon met niks in mijn hoofd, heerlijk. Maar ook het bewegen was goed voor me. Het hielp me bij het afvallen en het onder controle krijgen van mijn eetstoornis.

Onze wonderhond verdient een lintje, ze heeft ons gered!

Cathy is 43 jaar. Moeder van een zoon (7) en een dochter (11). Anderhalf jaar geleden gescheiden van een man van wie men vermoedt dat hij een vorm van autisme heeft. Maandelijks schrijft ze over haar huwelijk, over autisme en scheiding en welk effect dat op haar leven had en nu nog heeft. Langzaam wordt ze weer zichzelf. Vooral hoopt ze lotgenoten te laten weten dat ze niet de enige zijn.  

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 14 mrt 2018

Wat een prachtig verhaal, en herkenbaar! Ik ben ook zo blij dat ik Doddie in huis heb gehaald. Geen officiële hulphond, maar een bang asielbeestje met een voor ons onbekend verleden. Ze geeft Bob regelmaat en onvoorwaardelijke liefde, als thuiswerker is het voor mij ook heel fijn om geregeld de deur uit te moeten. Wij hebben haar uit het asiel gered, en zij ons met haar vrolijkheid en onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. Honden zijn geweldig!

Suus - 1 apr 2018

Dankjewel voor het verhaal. Heel herkenbaar en jouw verhaal geeft mij nieuwe inzichten.

Cathy - 24 mei 2018

Suus en Eline, ik ben blij dat ik mensen bereik met mijn blog. Hoopte dat ik er anderen mee kon helpen of steunen. Ben blij met jullie reacties, dank je wel.

joany - 13 jun 2018

Ik ben ontzettend benieuwd waar je deze opleiding met je hond hebt gevolgd. wij zijn op zoek naar een opleiding voor onze pup welke over 3 weken komt. Indien mogelijk hoor ik het heel graag.

    Cathy - 24 okt 2018

    Joany, we zijn bij Stichting SAAC. Inmiddels ben ik daar ook zelf trainer na opleiding totmkynologisch instructeur. Gr. cathy

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.