Menu

Ik wil hem écht niet terug, blog van Merel

8 reacties
ik wil hem niet terug

Daar zit je dan bij je coach die je een vraag stelt die even binnenkomt: Heb je nog een bepaalde zwak voor je ex? En dat mag, zegt hij, dat is heel normaal en daar hoef je niks mee te doen. Maar erken het! Je bent ook nog emotioneel afhankelijk van hem want als er iets voorvalt met hem heeft dat veel invloed op je.

Tja, klopt… Misschien stop ik dat weg… En vervolgens spreek ik uit dat ik inderdaad nog op een bepaalde manier een zwak voor hem heb, maar hem ook echt niet terug wil.

Dit uitspreken geeft me een soort van rust besef ik. Maar hoe zorg ik dan dat dit me niet triggert als er iets voorvalt?, vraag ik hem. Ook hierbij geeft hij aan, erken dat gevoel dat het bij je oproept en leg dat niet bij hem neer maar erken dat dit gevoel van jezelf is en er ook mag zijn, onderzoek dat gevoel. Maar heb er geen oordeel over. Des te eerder kun jij het loslaten. 

Een afsluiting

Na een zeer waardevol afsluitend gesprek zit ik eigenlijk vol energie en nog meer vertrouwen in de toekomst in de auto. Ik voel rust. Dat weekend laat ik het gesprek nog eens op me inwerken. Op maandagochtend besluit ik mijn ex een brief te schrijven over hoe ik me voel en tegen dingen aan kijk. Maar ook dat ik het loslaat. Ik verstuur de brief niet maar ik verbrand de brief. En ja er komen tranen en ik laat ze stromen. Maar de tranen voelen als een enorme opluchting. Een afsluiting.

Ik kan hem niet veranderen

Vervolgens besluit ik definitief voor mezelf dat ik geen advocaat in de hand ga nemen. Een juridische strijd gaat hem niet veranderen. Wanneer hij nieuws over school mist is dat zijn probleem ook al verwijt hij mij dat hij niet is geïnformeerd. Ik blijf niet zeggen dat hij zelf zijn mailadres moet aanpassen. Ik kon dit mij eerst enorm aantrekken maar dat probeer ik niet meer te doen.

en ik ben niet verantwoordelijk

Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen zaken. Wanneer hij bijvoorbeeld niet reageert als ik mail dat onze zoon graag op voetbal wil. Wil zijn vader hier op zijn zaterdag niet aan mee werken, dan is dat aan hem.

Het enige dat ik vanaf nu kan doen is veranderen hoe ik met deze situatie omga. Dan maar doen wat in mijn macht ligt op een zo goed mogelijke manier en dus niks van hem verwachten.

Twijfel is ingeruild voor rust

De twijfel die ik een paar weken geleden had over de juiste aanpak wel/geen advocaat die is weg en is ingeruild voor rust. En inderdaad er komen momenten voor waarbij ik me weer gefrustreerd kan afvragen waarom hij zo doet en het liefst weer een reactie zou willen geven. Maar inmiddels voelt het zoveel beter om dit niet te doen en dat wat hij doet bij hem te laten en het gevoel dat het mij geeft onder de loep te nemen. 

Ik realiseer me hoe ver ik gekomen ben en wat ik de afgelopen 2,5 jaar heb geleerd door deze hele situatie. En ik ben daar dankbaar voor. Ook voor de leuke nieuwe mensen die ik heb ontmoet en de leuke dingen die ik doe. De enorme interesse in persoonlijke ontwikkeling die ik heb gekregen.

En ik besef me dat ik ook andere mensen dit gun en hier iets mee zou willen doen. Vrouwen en mannen helpen na hun scheiding. Misschien is dat wel mijn doel in het leven? Op welke manier weet ik nog niet maar dat ga ik uitzoeken en daar ga ik mijn energie insteken!

Ik ben Merel 38 jaar en mama van 2 kindjes. Een zoontje van 6 jaar en een dochtertje van 3 jaar. Inmiddels bijna 3 jaar gescheiden. De keus van hun papa, er bleek na 2 maanden toch een andere vrouw te zijn. Inmiddels is papa al opnieuw getrouwd en is deze vrouw dus ook bij mijn kinderen. Na een lange periode van rouwen, ongelukkig zijn en het gebrek aan zelfvertrouwen grijp ik deze gebeurtenis aan als een nieuwe kans voor mezelf. De wereld ligt weer open voor mij. Ondanks het gemis van mijn kinderen als ze er niet zijn…

Lees ook de andere blogs van Merel.

REACTIES

Fien - 2 nov 2020

Pfieuw Merel,je raakt herkenbare stukken bij mij. Vooral de je bent nog.emotioneel afhankelijk van hem- zin komt aan. Goed dat je deze inzichten hebt en deelt, kunnen vast meer mensen hier iets mee

  Profielfoto van Merel

  Merel - 12 nov 2020

  Dank voor je reactie en fijn dat je er iets mee kunt. Is vast pijnlijk.. Maar laat dat ook toe, stop het niet weg. Dan komt het een andere keer wel terug... Sterkte!

Lydia - 3 nov 2020

Mooi stuk...pittig situatie..goed dat je n coach hebt.. En kan zien wat je wel hebt.. 🦋 Ja dat laatste blijft...het gemis van je kinderen dat blijft onnatuurlijk...ik ga er ook m'n voordeel mee doen...maar voor mij geld vooral nu nog alles n plek geven en leren loslaten.

  Profielfoto van Merel

  Merel - 12 nov 2020

  Een plek geven en loslaten is niet makkelijk. Neem er je tijd voor en vraag hulp indien je dat nodig hebt. Stop het in ieder geval niet weg. Voel je je rot voel je dan ook even lekker rot. Als de kinderen er niet zijn kan ik soms ook echt huilen en laat dat ook toe. Lucht vaak al op. Soms wil dat gevoel me dan ook iets zeggen waar ik weer iets mee kan. Sterkte!

Kim - 3 nov 2020

Hi Merel, ik herken veel van wat je schrijft alleen dan ten aanzien van het gedrag van de ex van mijn vriend. Die is op een zodanig laag niveau beland inmiddels dat ze ook geen mailtjes meer beantwoord met daarin de vakantieplanning e.d. Eerst kon ik me daar nog druk om maken, nu houden we gewoon ons voorgestelde plan aan en zie ik het als iets positiefs, alles wat wij hebben voorgesteld is nu gewoon afspraak. Die dagen zijn wij er voor de kids en de rest is voor haar. Mooi om jouw proces zo te mogen volgen.

  Profielfoto van Merel

  Merel - 12 nov 2020

  Ja dat niet reageren is echt frustrerend...

Kelly Van den Berg - 13 jan 2021

Hallo Merel, Heb getwijfeld om je deze mail te sturen, maar doe het nu toch. Ik heb met jou te doen (zonder dat ik je als slachtoffer zie) wanneer ik jouw verhalen lees. Jij lijkt mij juist een ontzettend fijn en warm persoon. Momenteel zit ik in een vergelijkbare situatie en zou het heel fijn om met jou in contact te komen. Ik accepteer het natuurlijk ook als jij daar geen behoefte aan hebt. Vind het niet fijn om mijn MOB nr of mail adres nu hier direct neer te zetten, maar misschien kun jij mij laten weten hoe met elkaar in contact te komen? Als je dit wilt natuurlijk. Alvast heel erg bedankt voor het delen van je blogs. Op de aller moeilijkste momenten heb ik er zoveel aan gehad. Lieve groet, Kelly (Moeder van een dochter & zoontje, 4 en 2 jaar).

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 14 jan 2021

  Hoi Kelly, Ik heb je reactie doorgestuurd naar Merel. Zij kan via de mail contact met je opnemen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.