Menu

Indexering alimentatie per 1 januari 2019 bekend!

62 reacties
indexering alimentatie

Het percentage waarmee bedragen voor levensonderhoud met ingang van 1 januari 2019 wordt verhoogd, is vastgesteld op 2%.

Ieder jaar publiceert de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie een percentage van indexering alimentatie per 1 januari. De hoogte van het percentage hangt af van de stijging van de lonen in het afgelopen jaar.

De indexering alimentatie zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en zal ook gepubliceerd worden in de landelijke dagbladen.

Het indexeringspercentage is gebaseerd op het loonindexcijfer van het jaar ervoor.

Denk je er zelf aan om de partner- en/of kinderalimentatie per januari 2019 met 2% te verhogen.

Hieronder vindt je de indexeringspercentages over jaren 2000 t/m 2019:

2019: 2%

2018: 1,5%

2017: 2,1%

2016 1,3%

2015 0,8%

2014 0,9%

2013 1,7%

2012 1,3%

2011 0,9%

2010 2,3%

2009 3,9%

2008 2,2%

2007 1,8%

2006 0,9%

2005 1,1%

2004 2,5%

2003 3,9%

2002 4,6%

2001 3,3%

2000 2,5%

 

 

REACTIES

Wilma Duijn - 8 nov 2016

Gaat mijn ex toch weer niet betalen......sinds de scheiding 2 jaar geleden heeft hij nog geen 1x de indexering willen betalen want: hij betaald al genoeg......

  Erna - 30 nov 2018

  Dat kun je aanvechten. Heb het zelf ook met succes gedaan via deurwaarder. Liep voor 5 achterstallige jaren nog aardig op, het bedrag

  Iris - 17 dec 2018

  Mag ik vragen of dan de kosten van de incasso/ Deurwaarder dan voor de betalingssplichtge is of moet je die dan zelf betalen? Het is toch namelijk de betalingsplichtige die verzuimt, dan mag ik toch ook aannemen dat ook die persoon die extra kosten moet gaan betalen

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 18 dec 2018

  De kosten voor het innen van alimentatie moet de ex-partner die in gebreke is (ten onrechte niet betaalt) vergoeden. Indien deurwaarderskosten moeten worden gemaakt komen deze eveneens voor rekening van de alimentatieplichtige. De Alimentatiespecialist

  Iris - 18 dec 2018

  Dank u wel voor is snelle reactie. Ik ga het eerst zelf proberen met een brief etc maar als dat niet gaat lukken dan weet ik dat ik zelf geen kosten heb, dat maakt het toch wel wat fijner.

  Mark - 8 feb 2019

  Ik begrijp beide kanten van het verhaal. Moet daar wel bij zeggen dat de alimentatie is bepaald naar netto loon. Betekent alle overuren en toeslagen meegerekend. Helaas vallen die bij vakantie en ziekte weg. Of bij wisseling van baan waar bruto wel gelijk blijft. Verschil is dan al gauw 20% negatief. Bij wet kun je hier niets mee.

  Jantine - 25 jan 2019

  Lbio inschakelen kost niks.. tegen party wel

  Henk - 21 dec 2018

  Niet klagen maar actie ondernemen. Waarom 2 jaar wachten? Zo doe je toch ook je kinderen tekort?

  More - 22 dec 2018

  Nou, via de rechter of SLO kunnen ze beslag leggen op z’n salaris. Het is wettelijk verplicht! Zelfs met terugwerkende kracht. Moeite waard om te proberen.

  Katinka - 24 dec 2018

  Ik word zooo beroerd van dit soort berichten. Ik ben de vrouw van zo’n ex die geen indexering betaalt, omdat we inderdaad genoeg, nee teveel betalen. Papa, ik moet een nieuwe laptop, mama heeft geen geld, papa ik moet een nieuwe fiets, mama heeft geen geld. En ga zo maar door. Te beroerd om te werken, altijd in de shit. Kinderen weghouden, maar wel indexering eisen. HeerlijK, dat er dan van die bureautjes bestaan om dat soort vrouwen ook nog te ondersteunen.

  Kim - 12 feb 2019

  Zoooo herkenbaar!! Echt precies dit. Mijn man betaald wel altijd netjes de indexering hoor, we vinden het de discussie niet waard, maar het is wel bizar dat alles in werk wordt gesteld om de even heel denigrerend gezegd 'zielige huismoeder' gratis te ondersteunen bij alles wat ze wilt, zonder dat er gekeken wordt naar wat er werkelijk aan de hand is. In ons geval ook een vader waarbij de kinderen weggehouden worden door de moeder. En die maar gratis procederen, niet werken en irriteren waar mogelijk... frustrerend!

  Jeroen - 2 jan 2019

  Je kunt jezelf beter 'More, more, more' noemen.

  J - 25 jan 2019

  Lbio inschakelen kost niks. Tegen partij wel

  Arnold - 20 feb 2019

  Ik heb eind december gewoon in de agenda staan, om de automatische overboeking aan te passen met de indexering. Geen gedoe en gezeik achteraf. Moet wel zeggen dat die indexering een beetje natte vinger werk is. Wil je echt een eerlijke alimentatieberekening, dan zou er jaarlijks een inkomenstoets moeten plaatsvinden van beide ouders. Het kan maar zo zijn dat mij ex meer is gaan verdienen en ik minder, of zoals in mijn geval al jaren geen CAO verhoging heb gehad, waardoor mijn koopkracht alleen maar achteruit is gegaan. De draagkrachtverdeling klopt dus niet meer met de eerste berekening die is gemaakt ten tijde van de scheiding. Ik doe er zelf niet zo moeilijk over, omdat ik vind dat je gewoon een financiële verantwoordelijkheid hebt naar je kind, maar geef ze de kost waar flink misbruik wordt gemaakt van de situatie, waarbij de ontvanger er wel degelijk leuke dingen van doet en de alimentatieplichtige zich krom betaalt en niet eens meer op vakantie kan. Let wel, het is een bijdrage in de onkosten van je kind en geen zakgeld of spaarpotje voor leuke dingen. Ik zeg niet dat dat overal zo is, maar ik heb vaak genoeg op een verjaardag gezeten waar dergelijke onderwerpen me de nekharen overeind deden staan. Gelukkig niet aan de orde met mijn ex, zij is gelukkig heel redelijk en af en toe spring ik bij wanneer er extra uitgaven nodig zijn voor een buitenlandse schoolreis, nieuwe fiets, laptop ed. Maar we zijn gelukkig ook niet vechtend uit elkaar gegaan, dat scheelt denk ik ook.

  Sophie - 7 mrt 2019

  Ik dacht dat indexering alleen plaatsvond op het bedrag van de partneralimentatie en niet op het bedrag van de kinderalimentatie.

Sven - 25 nov 2017

Ja ik betaal mijn ex ook een vermogen Wilma maar krijg dat ook niet in mijn salarisbriefje terug. Kortom: ik ga er ook altijd maar verder op achteruit!!! Nog even verder en ik mag me de pestpokke werken en mijn ex zit met uitgestoken handjes en wordt daar meer voor beloond dan ik. Zij gaat op diverse vakanties, uit eten etc waar ik geen geld voor heb!!!

  Wilma - 1 nov 2018

  Hallo Sven, mijn ex denkt ook dat ik een luxe leven heb door mijn hand op te houden voor onze kinderen....maar ik ga gewoon veel beter met mijn geld om dan mijn ex-man. Het geld van de Allimentatie zet ik op een aparte rekening om zo bv het schoolgeld, laptop voor school, sportclubs of een nieuwe fiets of iets dergelijks te kunne betalen.........

  Marjolein - 10 feb 2019

  Wilma, als jij je alimentatie apart kunt zetten, heb je het ook niet nodig. Dus je bent gewoon een geldwolf. Ga werken voor de kost. Geeft veel meer voldoening dan teren op de zak van je ex.

  Papa - 11 feb 2019

  Zozo, een vrouw die een andere vrouw wijst op haar misbruik als Alimentatie ontvangster die zelfs de luxe heeft haar ontvangen alimentatie opzij te zetten ? De wonderen zijn de wereld niet uit ;)

  Rinse - 24 dec 2018

  Precies! Zo zitten wij hier ook! En waar kunnen wij terecht?

Arie - 2 nov 2018

Indexering is normaal maar ik vraag me soms wel af hoe men hier aan de cijfers komt, de salarissen stijgen volgens mij minder. Maar kortom komt het er op neer dat je na de scheiding er allebei op achteruit gaat (als je alleen blijft wonen) omdat de totale kosten (extra huur van een huis met alle verzekering en voorzieningen) een kostenpost blijft voor alle twee. Als je niet zou scheiden en een extra huis of appartement zou huren dan gaat de koopkracht ook achteruit natuurlijk en is er minder financiele ruimte om leuke dingen te doen.

Henk - 4 nov 2018

Fijn, weer meer betalen aan mijn ex. Dat bedrag krijg ik er niet bij. Weer minder om opzij te zetten om ooit een eigen woning te krijgen ipv. in te wonen bij familie met de kids. Terwijl mijn ex een goede woning, leaseauto, dure vakanties heeft.

Misternobody - 5 nov 2018

Belachelijk dat de overheid weer met 2 procent verhoging komt. Mijn salaris stijgt echt niet per jaar met zoveel procent. Ik wordt moe van al die regels rondom de alimentatie. De man is vaak degene die het meest financieel wordt afgerekend bij een scheiding. Ik mis het gelijkheidsbeginsel

Michel - 2 dec 2018

Wat een hoop geklaag! Ik betaal zonder wrok alimentatie. Ja, ik weet dat mijn ex meer zou moeten betalen. Ja, ik weet dat mijn salaris minder hard om hoog gaat. Maar het geld is voor mijn kinderen. En daar heb ik een zorgplicht voor. Zo simpel is het! Komop, grow up! Be a man! (of woman)

  Ingrid - 21 dec 2018

  Mijn complimenten Michel. Zo als jij zijn er maar weinig die zo reageren. Inderdaad zoals je zelf al zegt je hebt een zorgplicht voor je kinderen. Daar doe je toch alles voor. Fijne feestdagen!

  Mark - 31 dec 2019

  Helemaal mee eens Michel. Als ouder laat je je kind toch niet stikken!!! Even voor de duidelijkheid de zorgplicht houdt in mijn beleving niet op na het 21ste levensjaar van je kind. Ik blijf mijn dochter met alles steunen zolang dat nodig is.

Dan - 19 dec 2018

Helemaal met je eens, maar wat nu als het geld niet bij je kinderen terechtkomt en door je ex gebruikt wordt voor haar luxe leven en de kids oude versleten kleren dragen? Ik zit in zo'n situatie. Zelf koop ik maar kleren en schoenen voor de kids zodat ze fatsoenlijk naar school kunnen. Maar begrijp wel dat mensen dan klagen als je extra moet betalen en je ziet dat je kids er niet beter van worden.

  Bryan - 27 jan 2019

  Helemaal mee eens. Ex werkt niet...op de kinderen letten is haar werk, zoals mijn boys zeggen. Naast een verkeerd moraal, geeft ze het geld gewoon uit. Tweedehands schoenen, weer een extra jas, als we er net een hebben aangeschaft....lekker snoepen (niet omdat er iets speciaals is, maar... omdat ze toch geld over heeft?). We hebben co ouderschap, maar ik betaal toch omdat zij ervoor kiest om niet te werken. Daarnaast schaf ik veelal kleding, schoeisel aan om ze maar een beetje toonbaar over straat te laten lopen.

  Papa - 27 jan 2019

  Bryan, je weet dat er genoeg alleenstaande moeders zijn die wel gewoon werken en tegelijk zorgen voor hun kinderen ? Niet elke vrouw gedraagt zich zoals jouw ex. Gelukkig maar .

Marja - 25 dec 2018

Sinds 1 jaar heeft mijn dochter na ruzie met haar pa geen contact meer.hij heeft zijn dochter opnieuw weer aan de kant gegooid . Nu kreeg zij een bericht van school over een examen reis even bij betalen een dikke 380 euro. Maar pa wil niet mee betalen dus kan ze niet mee.ik wordt zo kotsmisselijk van dit gedrag zijn enigste kind hoe kun je

  Peter - 28 dec 2018

  ach ach....Marja toch. Zoals je schrijft lijk je op de verbitterde ex die alle schuld weer bij papa neerlegt. Hoe dun de pannekoek ook is, hij blijft 2 kanten hebben. Heb je wel eens goed gekeken naar jouw kant van deze pannenkoek? Ik weet, het is een aanname van me, maar pas op dat je je dochter niet stuurt in verbale en non-verbale houding (tuuuuuurlijk niet hoor ik je zeggen). Denk na over je eigen rol...(in het verleden, en het heden....in de toekomt kun je die nog veranderen en bijsturen)

  Jeroen - 2 jan 2019

  Zoals Marja zijn er zoveel die gewoon alles opmaken en niet vooruit plannen. Lekker op vakantie gaan en dan bij het begin van het schooljaar weer steen en been klagen over boeken en geo-driehoeken en puntenslijpers die zo duur zijn. Dan een bonnetje van 4 euro van de Action bij je komen declareren. En dat jaar in jaar uit. Geen lerend vermogen en zich lekker willen blijven wentelen in de slachtoffer-rol van de alleenstaande moeder. Het heeft ook wel weer iets zieligs... Maar goed, mijn pijn in mn hart gaat er weer 2pct bovenop. Hoppa!

  Mar - 3 apr 2019

  Hoelang weet U al dat de reis gaat komen? Misschien op voorhand al kunnen sparen. Hoe oud is de dochter?

Bas - 28 dec 2018

Kan iemand mij vertellen waar deze indexering op gebasseerd is? De laatste jaren zijn de kosten van alles hoger geworden, dus besteedbaar inkomen lager, loon niet omhoog maar wel dikke indexering, van 2%.

Stiefmama - 1 jan 2019

Trieste verhalen over exen... maar als je, zoals mijn man, op 1 januari i.p.v. een nieuwjaarswens van je 18 jarige zoon alleen een melding en screenshot krijgt van dat je de alimentatie nog niet hebt betaald... sorry hoor, maar daar lusten de honden ook geen brood van!! Het zijn dus niet alleen de vaders, laat dat wel duidelijk zijn! Hij is al jarenlang stipte alimentatie betaler incl. indexering, ondanks dat mijn man nog maar 1/4de verdiend van wat hij vroeger tijdens het huwelijk met zijn ex had en dat niet eens aan wil vechten!

Jeroen - 2 jan 2019

De 'meest verdienende' wordt in dit land op schandalige wijze als pin-automaat behandeld. Mensen kunnen hier 12 jaar lang de hand ophouden en ondertussen gewoon part-time blijven werken! En dan hupsake, lekker de indexatie er overheen en anders de deurwaarder er op af sturen. Beschamend. En inderdaad als het geld bij moeders op is, moet de geldkraan nog een keer open en wordt er niet geschroomd de kinderen hiervoor in te zetten. 'Papa wil jij ook een keer meebetalen?' 'Nee helaas, ik betaal al een vermogen en wil niet ook nog verantwoordelijk zijn voor de slechte financiële planning van je moeder.' Misselijkmakend. Maar ja, doe je het niet worden je kinderen de dupe en wie krijgt dan ook die rekening nog, juist, de 'meest verdienende'...

Papa - 2 jan 2019

Valt me elke keer weer op hoe weinig vrouwen reageren op Posts van oa Jeroen die echt aan alle kanten gepakt wordt na een scheiding . Hebben vrouwen dan geen eergevoel ? Willen vrouwen dan echt 12 jaar lang hun hand ophouden en gedacht daar altijd mee weg te komen ? De maatschappij is anders geworden , emancipatie ? Echt niet . En ja er zijn ook vrouwen die partner alimentatie betalen , maar die zijn helaas op 1 hand te tellen vaak .

  Corina - 2 jan 2019

  Ik ben zo’n vrouw die ogenschijnlijk “de hand ophoud”, en dat inderdaad 12 jaar lang....maar daar zit een verhaal aan vast. Dit is namelijk in goed overleg met mijn ex partner. Ik heb namelijk jarenlang parttime gewerkt zodat hij zijn universitaire studie af kon maken (als extra info....ik had mijn HBO+ al afgerond, maar dat terzijde), hij was me hier dankbaar voor. Ik heb dus zo’n 4 jaar lang 20 uur per week gewerkt en en daarnaast alle zorg voor onze 2 kinderen op me genomen, zodat hij naast zijn (goede) baan zijn studie af kon maken om uiteindelijk op hoger niveau te kunnen gaan werken. Door de meer dan fulltime baan van hem, hebben we in overleg besloten dat ik parttime zou blijven werken. Ja...na 14 jaar huwelijk zijn we uit elkaar gegaan. Mijn ex vindt het niet meer dan normaal dat ik door hem gecompenseerd wordt door middel van partneralimentatie, waardoor ik ook snel een huis heb kunnen kopen, wat dan weer erg fijn is voor de kinderen. En ja, hij betaald ook kinderalimentatie op een aparte kinderrekening waar zowel mijn ex als ik alle uitgaven voor de kinderen van kunnen betalen. Heerlijk transparant. O....en om nog een schepje er bovenop te doen....ook onze persioenen delen we, omdat ik tenslotte vanwege het feit dat ik minder heb gewerkt ook minder pensioen heb opgebouwd. En dit allemaal tot volle tevredenheid van alle partijen! En nee......die indexering laat ik zitten, daar vraag ik niet om....dus ook niet meteen conclusies trekken dat “alle vrouwen” hun hand ophouden en misbruik maken van de situatie. Door deze constructie kunnen wij (ja...mijn ex en ik dus) er beide voor zorgen dat het voor de kinderen goed geregeld is!

  Papa - 2 jan 2019

  Corina, jouw ex man kan het betalen , jouw ex man is er akkoord mee gegaan, je vergelijkt appels met peren. We spreken hier niet over mannen en vrouwen die akkoord zijn met elkaar , we spreken over gescheiden partners waarbij de man NIET erom gevraagd heeft om zijn hele vermogen aan zijn ex vrouw te geven die vaak alleen maar part time wil werken, het is makkelijk kletsen als je een ex man hebt die voldoende verdient, maar het blijkt eens te meer dat lezen een vak an sich is voor velen.

  Corina - 11 jan 2019

  Het gaat er mij om dat jij niet alle vrouwen over 1 kan moet scheren! Er wordt hier veel gesproken over de slachtofferrol waar vrouwen in gaan zitten en dan hun hand ophouden (en dat zullen er echt een boel zijn, geloof ik meteen, maar echt niet allemaal). Maar als ik jouw berichten lees, zie ik een enorm gefrustreerde man voor me, die zelf in de slachtofferrol zit. Jammer van de energie, die je ook in andere zaken kunt steken. Enne...ik kan echt wel goed lezen, snap dat het vaak “oneerlijke” situaties zijn, en dat het hier vooral gaat om niet welwillende en meedenken exen. Ik wil je ook echt niet afvallen, en wens je juist heel veel succes in jouw situatie, maar wilde alleen aangeven dat niet alle gescheiden vouwen zijn zoals jij beschrijft.

  Papa - 11 jan 2019

  Mag een man gefrustreerd en verdrietig zijn als zijn ex vrouw voor de 2e keer een gezin verlaat , halsoverkop alweer meteen met een nieuwe man gaat samenwonen , kinderen en ex totaal negerende en een financiële / emotionele puinhoop achter zich latende ? Er zullen best vrouwen zijn die hun handje niet ophouden en gewoon zelf gaan werken en de kinderen 50/50 met de vader wil verzorgen ,’maar dat is een grote minderheid helaas . Corina , wees blij dat jouw ex man genoeg verdient en veel aan jou geeft , want stel je toch eens voor dat je zelf fulltime zou moeten gaan werken en geen financiële ondersteuning van je ex zou krijgen . Stel je voor dat je voor jezelf zou moeten zorgen ;) stel je voor dat je bij die 1 % van de gescheiden vrouwen zit die NIETS van hun ex mannen zouden krijgen . Dat zou wat zijn hè .

  Corina - 13 jan 2019

  Tuurlijk mag jij gefrustreerd zijn, zou ik zeker ook zijn in jouw geval. Maar jammer dat je oordeeld over anderen zonder te weten hoe de feiten liggen. Ik ben zeker blij dat hij meewerkt, met name voor de kinderen. Maar allereerst heb ik niet gezegd dat ik “veel” krijg, daarnaast werk ik fulltime, en kan ik ook prima rondkomen, voor mezelf en mijn kinderen zorgen als mijn ex niets meer zou bijdragen. Daar heb ik namelijk voor gezorgd. En ja, ik ben het absoluut eens met het feit dat te veel vrouwen financieel afhankelijk zijn van hun man, of ex. Nogmaals, echt gemeend, veel succes met de situatie. Ik hoop voor je dat er betere tijden aanbreken!

  Papa - 13 jan 2019

  Corina , ik mag ook niet oordelen over andermans situaties , mijn probleem is dat ik 3 jaar na de officiële scheiding nog steeds mijn ex vrouw erg mis . Het verdriet over deze onverwachte scheiding en de snelle nieuwe partner en de enorme impact op onze dochters en mijn leven vertroebelt al mijn uitspraken en gedachtes . Sorry .... heb gewoon geen behoefte om ook zo razendsnel een andere partner te zoeken , sta er niet meer voor open en mijn hart zit nog vol liefde voor mijn ex . Helaas is dat allang niet meer wederzijds .... dus neem mijn felle uitspraken over vrouwen maar gewoon met een korrel zout ...

  Corina - 13 jan 2019

  Fijn dat je dit zegt, papa, laat het verleden los, en kijk naar de toekomst....klinkt clichè, maar het leven is echt te kort...en ik begrijp je echt. Bij mij was het ook erg onverwacht...en heb ook in een klote situatie gezeten. Dus ik weet hoe je je voelt. Hopelijk komt er nog eens een nieuwe liefde op je pad (en tegelijk hoop ik dat ook voor mezelf).

  Papa - 13 jan 2019

  Kon ik het verleden maar loslaten .... laten we dan maar hopen op een nieuwe liefde voor zowel jou als mij ;). Maar met geen enkele andere vrouw zal ik ooit nog dat gevoel van zwangerschappen en lieve kleine baby’s mee gaan maken .... dat blijft me dwars zitten , altijd gedacht dat het krijgen van kinderen samen een grote stimulans is om te proberen samen met elkaar uit de problemen te komen i.p.v. keihard wegrennen naar een ander ...

Marianne - 2 jan 2019

Maart 2016 bij de mediator, mijn aanstaande ex wilde mijn verdiencapaciteit weten. Augustus 2016 had ik een parttime baan. Geen hand ophouden. In overleg heb ik afgezien van partneralimentatie. Na een scheiding gaan beide partijen er op achteruit. Bij gesteggel over geld houd je juist lijntjes in stad terwijl je los van elkaar wil zijn :)

Astrid - 3 jan 2019

Wat ben ik blij dat ik geen enkele financiële band heb met ex, terwijl hij toch echt 30K meer verdient op jaarbasis dan ik. Ik wil NIKS meer met die man te maken hebben, dus ook financieel niet. Geen pensioenverdeling, geen partneralimentatie, niks. Lang leve de koude uitsluiting in huwelijkse voorwaarden. Meneer dacht namelijk wel even aanspraak te kunnen maken op mijn spaarrekening die ik toch echt ver voor zijn tijd had opgebouwd. Blijken toch niet alle vrouwen hetzelfde te zijn. Graag dus niet generaliseren en je eigen frustratie projecteren op het volledige geslacht vrouw.

Papa - 3 jan 2019

Astrid, praat jij ook zo over je ex man tegen je kinderen ? Je hebt het over frustratie van mannen over vrouwen die hun hand ophouden na een scheiding , maar je schrijft zelf een ongelooflijk verbitterd verhaal over jouw ex . Ik hoop voor jullie kinderen dat je tegen hen anders over hun vader praat dan dat je hier neerzet .

AJ - 4 jan 2019

Ik vind het behoorlijk opvallend dat er een heel uitgebreid apparaat bestaat met betrekking tot het niet betalen van alimentatie en lieden (o.a. advocaten, deurwaarders) die daar ook nog eens een commercieel slaatje uit slaan, terwijl niemand zich zorgen lijkt te maken over die vader of moeder die wel mag betalen maar zijn/haar kinderen niet meer ziet (en dat niet uit eigen vrije wil)...... Natuurlijk, er staat de weg naar de rechter open, maar dat is net zoiets als een loterij......en duurt een eeuwigheid. Vind het nogal eenzijdig allemaal....

Chantal - 7 jan 2019

Wat idioot, die mannen die hier alle vrouwen over 1 kam scheren. Gelukkig scheer ik niet alle mannen over 1 kam, want dan zouden alle vaders leugenachtige, onverantwoordelijke, roddelende gierigaards zijn, die nog liever hebben dat hun vlees en bloed in armoede gaat leveren dan zelf een stapje terug te doen. Mijn ex gaat een paar keer jaar op vakantie, terwijl ik in 2010 voor het laatst op vakantie ben geweest, mede omdat ik wel vooruit heb gedacht en heb gespaard voor o.a. opleidingen voor de kids, maar waardoor ik geen geld had om op vakantie te gaan. Ik betaal veel meer voor mijn kids dan hun vader doen, terwijl ik een veel lager inkomen heb. Mijn kids hebben ook nog eens allebei een beperking, waardoor ze extra veel zorg nodig hebben en hun vader vindt het niet meer dan normaal dat ik dat voor m’n rekening neem. Ze zien hun vader nog wel, die mij tot mijn stomme verbazing juist zwart ging lopen maken, terwijl ik me juist nooit negatief over hem had uitgelaten. Gelukkig trapten ze er niet in en respecteren mijn kinderen mij wel. Ik vind het erg dat sommige mannen uitgemolken schijnen te worden door hun ex-vrouwen en dat zij hun kinderen niet meer zien of wat voor ellende er dan ook mag zijn, maar houd ajb op met generaliseren en vrouwen direct veroordelen terwijl je de achtergrond van de situatie niet eens kent.

  Papa - 8 jan 2019

  Chantal, hoe vaak zijn de kinderen bij jou en hoe vaak bij hun vader ? Jij bent idd een uitzondering in scheidingsland, de overgrote meerderheid van mannen betalen zich een ongeluk aan de moeder van hun kinderen , de overgrote meerderheid van mannen zijn ongelukkig door de scheiding en de overgrote meerderheid van mannen willen WEL graag voor hun kinderen zorgen .

alex - 15 jan 2019

elke situatie is anders. er zijn mannen als hufters en vrouwen als hufters, de mensen die alles met hun ex kunnen regelen heb ik grote waardering voor, alles in het belang van het kind ! ik sta helaas ook aan de andere kant van de vechtscheiding. na schuldsanering en ruim 10 jaar rechten ben ik mn kinderen gewoon kwijt

Papa - 16 jan 2019

Alex , je bent je kinderen kwijt ? Omdat je niet meer voor ze kan zorgen financieel ( schuld sanering ) of omdat er vele rechtszaken zijn geweest tussen jou en je ex vrouw ? Durf je er wat meer details over te delen met ons ? Willen je kinderen je niet meer zien of mogen ze je niet meer zien ? En ja , er zijn zowel mannen als vrouwen die zich schandalig gedragen na een scheiding .

cees koning - 16 jan 2019

kan je indexering afspreken? m.a.w. moet het altijd vermeld staan in het convenant? bij ons staat de kinderalimentatie wel zou worden geïndexeerd maar de partneralimentatie niet.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 17 jan 2019

  Beste Cees, als in het convenant niet uitdrukkelijk is vastgelegd dat er géén indexatie wordt toegepast, moet het worden toegepast. Op zowel kinder- als partneralimentatie.

Anoniem - 25 jan 2019

2 procent van het bedrag dat je betaald? Dus hebben we het over 5 a 10 euro?

Een goede vader voor z'n kinderen - 28 jan 2019

Hallo allemaal. Ik heb ook zo'n ex die ik inmiddels 2050 bruto (was 1400 euro in 2010) per maand betaal bovenop haar WAO uitkering van 1300 euro netto. Netto houdt ze daar al met al zo'n 3K per maand aan over. Dit, terwijl ze prima kan werken, ze houdt het systeem in Nederland al twintig jaar voor de gek en niemand die haar daar op controleert. Ik heb er inmiddles zeven jaar opzitten, nog vijf te gaan. Oh ja de periode van de de voorlopige voorziening (ruim een jaar) telt niet mee in Nederland, ook zoiets, heeft ze gewoon een jaartje extra partneralimentatie, da's weer mooi geregeld door Rutte en consorten. Ik heb vijf jaar lang 700 euro netto per kind betaald, waarvan geen cent gespaard is voor de studie van de kids, daarvoor moesten ze maar bij hun vader zijn. Dus is ze maar weer eens een rechtszaak gestart (de derde inmiddels) op kosten van de BV Nederland en kon ik weer 200 euro per uur gaan betalen voor de verdediging. Ik ben in het gelijk gesteld, maar heb toch maar weer geschikt, ze ging gelijk weer in hoger beroep, dat gaat me nog meer kosten en een neemt een eeuwigheid in beslag. Ik heb wel wat anders te doen, in tegenstelling tot mijn ex, die professioneel haar hand op houdt. Wat een mooi en doodziek systeem hebben we in dit land, belachelijk gewoon. Oh ja als kadootje zie ik mijn oudste zoon inmiddels al negen jaar niet meer, mevrouw is hier de kwade genius. En wat de jaarlijkse indexatie betreft, die betaal ik maar gewoon, want anders staat het LBIO per direct op mijn stoep. Want inderdaad, dat is allemaal wel perfect geregeld in Nederland. Vrouwen als mijn ex, zijn echt geen knip vor de neus waard. Je niks gunnen maar wel compleet uitkleden tot de laatste snik, is hun enige levensmotto geworden. Hoe ver kun je afzakken als moeder, denk ik dan.

  Papa - 28 jan 2019

  Vreselijk verhaal ..... en waarom lees ik nou NOOIT een dergelijk verhaal over een VROUW die haar ex man 2000 euro bruto per maand aan partner alimentatie betaalt. Schandalig , echt schandalig dat dit nog steeds mogelijk is in Nederland.

Een goede vader voor z'n kinderen - 1 feb 2019

Hallo allemaal again. Ik weet niet of het mogelijk is, maar wat zou ik graag een korte samenvatting van mijn scheiding op het internet zetten, met eigen naam en toenaam, zonder die van mijn ex te noemen. Zo van : ik verdien zoveel, dit heb ik moeten betalen per kind gedurende x jaar, dit aan partneralimentatie, dit aan uitkopen van ons huis (40K), dit aan jaarlijkse indexering, dit aan jaarlijkse salarisgroei (al vijf jaar nul komma nul), zoveel rechtzaken (3) etc... Aangevuld met een ex die zelf geen cent aan de kinderen meer uitgeeft, terwijl ze nog studerende kinderen heeft en de rekening volledig bij mij neerlegd. Mijn ex schopte niet geheel toevallig, mijn jongste zoon uit huis, vlak voordat hij 18 jaar werd. Toevallig? Ik denk het niet. Op dat moment stopten namelijk ook al haar riante bijlages, zoals kinderbijslag, kind gebonden budget etc... Hoe berekenend kun je zijn als moeder. Ik heb al die jaren 700 euro per kind per maand aan haar overgemaakt (50-60K), alwaar mijn ex geen cent van opzij heeft gelegd voor de studie van beide kinderen. Staat waarschijnlijk op haar inmiddels riante spaarrekening! De rekening daarvoor komt alsnog bij mij terecht, zo betaal ik er twee keer voor. En je kunt er niks aan doen, ze komt er gewoon mee weg. Ik heb er echt geen woorden meer voor ... En maak je borst maar klaar heren (en een verdwaalde dame), de aftrek van de PA gaat binnen een aantal jaren naar 38% in 2023, dat kost mij straks netto honderden euro's per maand extra. Bedankt Rutte. Oh ja, is het advies van de politiek, probeer met je ex te overleggen om daar een mouw aan te passen. Of begin een rechtszaak, alsof dat niks kost. Knettergek zijn ze geworden wat mij betreft. MIj veroordelen en in de tusentijd constant de spelregels wijzigen, waar alleen de alimentatiebetaler de dupe van wordt. En de 'arme' alimentatieontvangers dan? Die blijven we zoveel mogelijk beschermen vanuit de overheid. Triest, maar waar. Oh ja, ik ben destijds veroordeeld,in 2011, midden in de crisis, door Rechters, die net deden alsof de crisis niet bestond. Wat een land is dit zeg.

Mark - 5 feb 2019

Ik ben alleenstande vader . Ons zoon heeft voor mij gekozen en ik heb hem alleen opgevoed vanaf 12 jaar. Zijn moeder heeft nooit aan mee betaalt .Een jaar na de scheiding wordt ik werkloos maar betaal haar wel iedere maand van mijn w.w . Nu ga ik naar bijstand of lager loon omdat er toch geen banen zijn voor oudere. Maar ja het is niet zo makkelijk om hier vanaf te komen ook al woond ons kind bij mij [student] en is bijna 19. Voor mijn ex moet ik betalen ook van de bijstande !!. Mevrouw werkt amper en zit nu in het buitenland voor een jaar met het geldt dat mij zoon en ik nu dringend nodig hebt. Advocaten rekenen ze rijk maar ik kan niet weer een lang process betalen omdat ik niets meer heb. Een ding weet ik zeker ik blijf vrijgezel voor de rest van mijn leven , dit nooit meer lesje geleerd. Bedankt klote politiek.

Wendy waltman - 16 feb 2019

Ook ik krijg veel partneralimentatie en vind dat terecht. Met de scheiding was ik het eens, maar wat mijn ex mij allemaal ging verwijten was zonder enige fatsoen en ook alles vertellen tegen de buren die er niets mee te maken hadden en mij samen met de mediator voor vele duizenden euro’s heeft bestolen, omdat ik helemaal de weg kwijt was. Ik was 61 jaar toen dat gebeurde (2 jaar terug) Eind 2018 ben ik helemaal gestopt met werken als zelfstandig onderneemster na 48 jaar werken met 4 kinderen Omdat het niet genoeg opbracht. En ik vind het heerlijk!!!! Soort van vervroegd pensioen Laat mijn ex maar lekker betalen, dat gun ik hem

Kinderalimentatie wat is het en hoe wordt het berekend? - 2 mei 2019

[…] wordt jaarlijks aangepast aan de hand van de loonstijgingen en de inflatie. Dit wordt de indexering van de alimentatie genoemd. In november stelt de overheid het percentage vast waarmee de bedragen voor […]

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend Wat nu? Je loopt over van verdriet, woede en onbegrip. Marloes geeftLees verder > Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend.
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.