Menu

Indexering alimentatie per 1 januari 2019 bekend!

8 reacties
indexering alimentatie

Het percentage waarmee bedragen voor levensonderhoud met ingang van 1 januari 2019 wordt verhoogd, is vastgesteld op 2%.

Ieder jaar publiceert de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie een percentage van indexering alimentatie per 1 januari. De hoogte van het percentage hangt af van de stijging van de lonen in het afgelopen jaar.

De indexering alimentatie zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en zal ook gepubliceerd worden in de landelijke dagbladen.

Het indexeringspercentage is gebaseerd op het loonindexcijfer van het jaar ervoor.

Denk je er zelf aan om de partner- en/of kinderalimentatie per januari 2019 met 2% te verhogen.

Hieronder vindt je de indexeringspercentages over jaren 2000 t/m 2019:

2019: 2%

2018: 1,5%

2017: 2,1%

2016 1,3%

2015 0,8%

2014 0,9%

2013 1,7%

2012 1,3%

2011 0,9%

2010 2,3%

2009 3,9%

2008 2,2%

2007 1,8%

2006 0,9%

2005 1,1%

2004 2,5%

2003 3,9%

2002 4,6%

2001 3,3%

2000 2,5%

 

 

REACTIES

Wilma Duijn - 8 nov 2016

Gaat mijn ex toch weer niet betalen......sinds de scheiding 2 jaar geleden heeft hij nog geen 1x de indexering willen betalen want: hij betaald al genoeg......

    Erna - 30 nov 2018

    Dat kun je aanvechten. Heb het zelf ook met succes gedaan via deurwaarder. Liep voor 5 achterstallige jaren nog aardig op, het bedrag

Sven - 25 nov 2017

Ja ik betaal mijn ex ook een vermogen Wilma maar krijg dat ook niet in mijn salarisbriefje terug. Kortom: ik ga er ook altijd maar verder op achteruit!!! Nog even verder en ik mag me de pestpokke werken en mijn ex zit met uitgestoken handjes en wordt daar meer voor beloond dan ik. Zij gaat op diverse vakanties, uit eten etc waar ik geen geld voor heb!!!

    Wilma - 1 nov 2018

    Hallo Sven, mijn ex denkt ook dat ik een luxe leven heb door mijn hand op te houden voor onze kinderen....maar ik ga gewoon veel beter met mijn geld om dan mijn ex-man. Het geld van de Allimentatie zet ik op een aparte rekening om zo bv het schoolgeld, laptop voor school, sportclubs of een nieuwe fiets of iets dergelijks te kunne betalen.........

Arie - 2 nov 2018

Indexering is normaal maar ik vraag me soms wel af hoe men hier aan de cijfers komt, de salarissen stijgen volgens mij minder. Maar kortom komt het er op neer dat je na de scheiding er allebei op achteruit gaat (als je alleen blijft wonen) omdat de totale kosten (extra huur van een huis met alle verzekering en voorzieningen) een kostenpost blijft voor alle twee. Als je niet zou scheiden en een extra huis of appartement zou huren dan gaat de koopkracht ook achteruit natuurlijk en is er minder financiele ruimte om leuke dingen te doen.

Henk - 4 nov 2018

Fijn, weer meer betalen aan mijn ex. Dat bedrag krijg ik er niet bij. Weer minder om opzij te zetten om ooit een eigen woning te krijgen ipv. in te wonen bij familie met de kids. Terwijl mijn ex een goede woning, leaseauto, dure vakanties heeft.

Misternobody - 5 nov 2018

Belachelijk dat de overheid weer met 2 procent verhoging komt. Mijn salaris stijgt echt niet per jaar met zoveel procent. Ik wordt moe van al die regels rondom de alimentatie. De man is vaak degene die het meest financieel wordt afgerekend bij een scheiding. Ik mis het gelijkheidsbeginsel

Michel - 2 dec 2018

Wat een hoop geklaag! Ik betaal zonder wrok alimentatie. Ja, ik weet dat mijn ex meer zou moeten betalen. Ja, ik weet dat mijn salaris minder hard om hoog gaat. Maar het geld is voor mijn kinderen. En daar heb ik een zorgplicht voor. Zo simpel is het! Komop, grow up! Be a man! (of woman)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × = veertien

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.