Menu

Internationale inning van alimentatie

Internationale inning van alimentatie

Internationale inning van alimentatie

Het innen van alimentatie kan extra problemen met zich meebrengen als de betalingsplichtige in het buitenland woont. Naast verschillen in wetgeving vormen vooral de taal en afstand een belangrijke barrière. Internationaal zijn afspraken gemaakt om de problemen bij het innen van alimentatie in het buitenland aan te pakken. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Verdrag van New York. In de landen die zich bij het Verdrag van New York hebben aangesloten zijn één of meerdere instellingen belast met de uitvoering van het Verdrag. In Nederland is dat het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO). Iedereen die in Nederland woont en problemen ondervindt bij het innen van alimentatie kan een beroep doen op het Verdrag. De voorwaarde is wel dat de betalingsplichtige in een land woont dat is aangesloten bij het Verdrag van New York. Het Verdrag heeft betrekking op zowel kinder- als partneralimentatie.

Aangesloten landen

De aangesloten landen per mei 1998 zijn:
Algerije, Griekenland, Oostenrijk, Argentinië, Guatemala, Pakistan, Australië, Haïti, Polen, Barbados, Hongarije, Portugal, België, Ierland, Roemenië, Bosnië-Herz, Israël, Slovenië, Brazilië, Italië, Slowakije, Burkina, Faso, Kaapverdië, Spanje, Centr.-Afrik. Rep. Kroatië, Sri Lanka, Chili, Luxemburg, Suriname, Cyprus, Macedonië, Tsjech. Rep. Denemarken, Marokko, Tunesië, Duitsland, Mexico, Turkije, Ecuador, Monaco, Uruguay, Filippijnen, Nederland, Vaticaanstad, Finland, Nieuw-Zeeland, Ver. Koninkrijk, Frankrijk, Niger, Zweden, Noorwegen en Zwitserland.

indien uw ex-partner in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of in het Nederlandse overzeese gebied (in Bonaire, Sint Eustatius of Saba) woonachtig is en u heeft een gerechtelijke uitspraak dan wordt uw verzoek behandeld door de nationale afdeling van het LBIO.

Alimentatie innen in de VS

Met de Verenigde Staten zijn aparte afspraken gemaakt over de inning van met name kinderalimentatie. De afspraken over de inning van partneralimentatie verschillen per staat. Dit verdrag is gesloten op 1 mei 2002 en geldt voor: Nederland, de 50 Staten in de VS, Amerikaans Samoa, het District Columbia, Guam, Puerto Rico en de Maagdeneilanden van de VS. Ga voor het internationaal innen van alimentatie naar de website van het LBIO.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.