Menu

Kies voor rust, ga voor een sauna!

Kies voor rust

Tijd voor een nieuwe stap en geen onnodige stress meer? Zorg voor jezelf en pak jouw moment in de sauna. Rustgevend en als je twee maal per week gaat ook nog eens goed voor je immuunsysteem en je mindset. Stap in een oase van rust in jouw eigen achtertuin met een eigen sauna. In deze blog lees je waarom een eigen sauna de moeite waard is, zeker wanneer je in een echtscheiding ligt. Met deze sauna tips kom je die echtscheiding wel door! 

Stay cool na een saunabezoek

Wordt het heet onder de voeten, letterlijk en figuurlijk? Vergeet dan niet goed af te koelen. Afkoelen na de sauna is heel belangrijk en kan op meerdere manieren. Staat jouw sauna in de tuin? Kies dan voor verkoeling van de frisse buitenlucht in de winter. Is het juist lekker weer buiten? Ga dan liever even onder een koude douche staan of spring in een ijskoud bad. Zo voorkom je misselijkheid en hoofdpijn, alhoewel de hoofdpijn misschien lastig te voorkomen is tijdens een echtscheiding of jouw nieuwe stap. Je spieren zijn er in ieder geval ook blij mee, aangezien de bloedsomloop zo verbetert. 

Blijf niet te lang hangen in de sauna

Een sauna is intens genieten, een moment voor jezelf! Dat wil iedereen misschien wel vaker, toch? Houd er wel rekening mee dat een hele dag in de sauna nu ook weer niet gezond is. Let daarom op een timer en blijf ongeveer 8 tot 15 minuten zitten. Kies ervoor of erna voor jouw rustmoment met een heerlijke kop thee op de bank bijvoorbeeld met rustgevende muziek op de achtergrond. 

Rustgevende specerijen

Om ultiem te ontspannen kun je heerlijke specerijen met kalmerende geuren drinken. Zo zijn er vele soorten thee die een kalmerende werking hebben. Kamille werkt kalmerend bij stress. Heb je na een stressvolle periode geen puf meer om na te denken? Of last van geestelijke en lichamelijke vermoeidheid? Maak dan gebruik van Tijm, deze specerij verdrijft mentale en fysieke uitputting. Eucalyptus helpt om in balans te blijven, terwijl pepermunt juist helpt om los te laten. Juist veel aan het piekeren en wil je ontsnappen aan de dagelijkse chaos en drukte? Neem dan een kop thee met rozemarijn, de blaadjes en bloemen zijn opwekkend, bevorderen de energie en verminderen depressie en onrustige gevoelens. 

Hoe vaak pak ik een rustmoment in de sauna?

Hoe meer, des te beter denken we vaak. Hoe zit het nu precies met een bezoekje aan de sauna? Om te profiteren van alle gezondheidsvoordelen en het positieve effect op jouw mindset kun je het beste twee keer in de week gebruik maken van de sauna. Wanneer je in de sauna gaat verlies je veel vocht, daarom is het zeer gebruikelijk om goed te hydrateren voor en na de sauna. Er is dus geen maximum aantal saunabezoeken, maar voldoende water of thee drinken is een must! Heb jij nog geen sauna in je huis of tuin? Kies dan nu voor een sauna, helemaal voor jezelf, zodat je in alle kalmte en privacy jouw rustmoment kunt pakken!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.