Menu

Kinderalimentatie en vakantie

alimentatieberekening

alimentatieberekening

Vandaag bespreken we de wijziging van kinderalimentatie in verband met vakantie.

Wanneer de kinderen in een vakantie een langere periode bij de alimentatieplichtige verblijven dan kunnen er vragen ontstaan rond de te betalen kinderalimentatie in die periode.

Bij de berekening van de kinderalimentatie wordt, als het goed is, rekening gehouden met de vakanties die de kinderen doorbrengen bij de alimentatieplichtige. In de draagkrachtberekening kunnen bij de lastenpost voor de alimentatieplichtige kosten worden opgevoerd in verband met de omgangsregeling met de daaraan verbonden kosten. De kosten die kunnen worden opgevoerd zijn € 5,00 per kind per dag voor de dagen dat het kind bij de alimentatieplichtige verblijft. Dat betekent dat in deze kostenpost ook de feest- en vakantiedagen opgenomen kunnen worden.

Voorbeeld:

Eén kind verblijft standaard zes dagen per maand bij de alimentatieplichtige. Daarnaast is het kind op jaarbasis drie extra (feest-) dagen en 28 vakantiedagen bij de alimentatieplichtige. Als kosten in verband met de omgangsregeling kunnen worden opgevoerd:

6 (dagen) x 12 (maanden) x € 5.00 = € 360,00

31 feest- en vakantiedagen x € 5,00 = € 155,00

Totale onkosten omgangsregeling: € 515,00 per jaar

Als de alimentatieplichtige geen andere onkosten heeft aan de omgangsregeling, kan er aan maandelijkse kosten in verband met de omgangsregeling € 512,00 : 12 = € 42,92 opgevoerd worden.

Als in de draagkrachtberekening op deze manier is omgegaan met de kosten voor de omgangsregeling, blijft tijdens de vakanties de kinderalimentatie ongewijzigd.

bron: scheidslijn.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vier = 24
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.