Menu

Kinderalimentatie en vakantie

alimentatieberekening

alimentatieberekening

Vandaag bespreken we de wijziging van kinderalimentatie in verband met vakantie.

Wanneer de kinderen in een vakantie een langere periode bij de alimentatieplichtige verblijven dan kunnen er vragen ontstaan rond de te betalen kinderalimentatie in die periode.

Bij de berekening van de kinderalimentatie wordt, als het goed is, rekening gehouden met de vakanties die de kinderen doorbrengen bij de alimentatieplichtige. In de draagkrachtberekening kunnen bij de lastenpost voor de alimentatieplichtige kosten worden opgevoerd in verband met de omgangsregeling met de daaraan verbonden kosten. De kosten die kunnen worden opgevoerd zijn € 5,00 per kind per dag voor de dagen dat het kind bij de alimentatieplichtige verblijft. Dat betekent dat in deze kostenpost ook de feest- en vakantiedagen opgenomen kunnen worden.

Voorbeeld:

Eén kind verblijft standaard zes dagen per maand bij de alimentatieplichtige. Daarnaast is het kind op jaarbasis drie extra (feest-) dagen en 28 vakantiedagen bij de alimentatieplichtige. Als kosten in verband met de omgangsregeling kunnen worden opgevoerd:

6 (dagen) x 12 (maanden) x € 5.00 = € 360,00

31 feest- en vakantiedagen x € 5,00 = € 155,00

Totale onkosten omgangsregeling: € 515,00 per jaar

Als de alimentatieplichtige geen andere onkosten heeft aan de omgangsregeling, kan er aan maandelijkse kosten in verband met de omgangsregeling € 512,00 : 12 = € 42,92 opgevoerd worden.

Als in de draagkrachtberekening op deze manier is omgegaan met de kosten voor de omgangsregeling, blijft tijdens de vakanties de kinderalimentatie ongewijzigd.

bron: scheidslijn.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 × vier =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.