Menu

Klushuis aangekocht? Zorg dat je deze 3 zaken goed regelt!

klussen in huis

Gefeliciteerd, je hebt een klushuis gekocht! Het is een spannende en avontuurlijke stap, maar het kan ook overweldigend zijn. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en regelen voordat je aan de slag kunt gaan met het opknappen van je nieuwe woning. In dit artikel delen we de belangrijkste zaken waar je aan moet denken voordat je aan de slag gaat met je klushuis.

De aannemer

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal als je een klushuis hebt gekocht, maar zelf niet zo handig bent. Zorg ervoor dat je een aannemer kiest die betrouwbaar is, ervaring heeft met soortgelijke projecten en die goed bij jou past. Vraag om referenties en lees online recensies om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon voor de klus kiest. Vergeet niet om een contract te tekenen voordat je aan de slag gaat, zodat alles duidelijk is voor beide partijen.

De planning

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om een plan te hebben. Maak een lijst van alle taken die je moet uitvoeren en verdeel ze over verschillende fasen. Houd rekening met de tijd en het budget dat je beschikbaar hebt. Vergeet niet om ook rekening te houden met onverwachte problemen, zoals lekkages of schade aan de woning. Maak ook een back-up plan voor als dingen niet volgens plan verlopen.

De vergunningen

Afhankelijk van de aard van de verbouwing, heb je mogelijk vergunningen nodig voordat je aan de slag kunt gaan. Controleer de lokale wet- en regelgeving en vraag de benodigde vergunningen aan voordat je begint met de verbouwing. Als je geen vergunning hebt en toch aan de slag gaat, kan dit leiden tot hoge boetes of zelfs tot stillegging van je verbouwing. Vergeet ook niet om je verzekering op de hoogte te stellen van de verbouwing en om de nodige verzekeringen af te sluiten.

De veiligheid

Een laatste belangrijk punt om te overwegen bij het opknappen van een klushuis is de veiligheid. Vooral als je veel zelf gaat klussen, is het belangrijk om te zorgen voor een veilige werkplek. Zorg ervoor dat je beschikt over de juiste veiligheidsuitrusting, zoals werkhandschoenen en veiligheidsbrillen. 

Houd ook rekening met elektriciteit en zorg ervoor dat je elektrische apparaten en gereedschappen veilig gebruikt. Denk daarnaast aan de veiligheid van de woning zelf, bijvoorbeeld door te zorgen voor stevige trappen en steigers tijdens de verbouwing. Door veiligheid voorop te stellen, voorkom je ongelukken en kun je onbezorgd werken aan je droomhuis.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = elf




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.