Menu

Mannen & Emoties

mannen en emoties

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus

Wie heeft er niet gehoord van dit beroemde boek van John Gray?! Een absolute aanrader als je dit boek nog niet gelezen hebt. Mannen en vrouwen denken, voelen, communiceren en liefhebben inderdaad anders. Mannen vinden het moeilijker om te praten over hoe ze zich voelen dan vrouwen, maar het is niet zo dat mannen van nature moeite hebben met het tonen van hun lastige emoties, zoals verdriet en angst.

Emoties verbergen

Sociaal en cultureel wordt van mannen verwacht dat ze hun moeilijke emoties verbergen. We zijn niet opgevoed om uit te drukken wat we denken en voelen als het gaat om relaties en vele andere gebieden van ons leven. Maar dit is ongezond en veroorzaakt veel frustratie en boosheid in stressvolle situaties, zoals een scheiding. Hoe zou het zijn om vrijuit te kunnen spreken, zonder oordeel en open te zijn over hoe verdrietig, eenzaam en bezorgd je je voelt?

Onlangs zei een cliënt tegen mij: “Ik kan niet praten over emoties of over problemen in mijn relatie met mijn mannelijke vrienden”. “That is not done! “Ik weet gewoon niet hoe ik over dit soort dingen moet praten”.

Ik moedig mannen aan om eerlijk te zijn, om ze een veilige plek te geven, om zich op hun gemak te voelen door man tot man te kunnen praten, zonder oordeel of gêne.

Kernaanpak Methode

Het doel van de Kernaanpak Methode, waar ik mee werk, is om de onderliggende emoties aan te pakken en niet (alleen) te focussen op het gedrag. Pas nadat deze onderliggende emoties zijn opgelost kan je heldere keuzes maken.

Zoek iemand met wie je kunt praten; iemand bij wie je je veilig voelt en die je helpt focussen op wat er echt toe doet. Dit geeft perspectief, leidt je van stress naar rust en klaar om de toekomst anders in te richten.

Bart van Schagen Relatie- en Scheidingscoach

info@bartvanschagen.nl

0641181137

Aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland

Lees ook de andere blogs van Bart.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 8 = twaalf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.