Menu

Mijn leven is een nachtmerrie en ik word maar niet wakker, blogt Nick

2 reacties
nachtmerrie

De vakantieperiode is normaal gesproken de periode waarin je je goed voelt en tot rust komt. Of je nou wel of niet op vakantie gaat, het brengt altijd een speciaal gevoel met zich mee. Het gevoel dat niks moet maar alles mag. Het gevoel dat je echt weer even tijd voor elkaar hebt zodat je weer even echt kunt genieten. Van elkaar en van je gezin. Het dagelijkse leven in een ontspannen tempo door maken.

Voor het eerst in mijn leven heb ik dat gevoel nu niet. Ik heb dan wel vakantie nu, ik kan er niet van genieten. Er staan wat dagjes weg gepland met de kinderen maar het voelt anders dan normaal. Het is niet meer compleet en ik heb niet dat relaxte gevoel dat ik normaal gesproken had.

Dat relaxte gevoel van een spontaan watergevecht omdat het zo warm is buiten en ’s avonds lekker barbecueën met z’n allen. Het relaxte gevoel van ’s ochtends wakker worden en impulsief besluiten dat je zin hebt om naar het strand te gaan die dag. Het relaxte gevoel van een vakantie plannen en samen de koffers inpakken en het lijstje afturven met alles wat geregeld moet zijn.

Ik besef mij dat dát leven echt voorbij is en dat doet enorm veel pijn. In plaats van te genieten van mijn vakantie en mijn kinderen, maak ik mijzelf gek omdat ik weet dat mijn ex vrouw nu vakantie aan het vieren is met haar vriend. En ondertussen zit ik verwikkeld in een ruzie met hem omdat hij vindt dat hij recht van spreken heeft en denkt mij te kunnen vertellen hoe ik met deze situatie en mijn kinderen om moet gaan. Met daarbij de vermelding dat ik maar gewoon moet accepteren dat hij straks voor mijn kinderen gaat zorgen zodra ze gaan samenwonen.

 

Mijn leven is een nachtmerrie geworden en ik kan maar niet wakker worden…

 

Nick is een alleenstaande vader van 35 die sinds de scheiding probeert zijn draai in het leven weer te vinden en zoekt naar de juiste balans tussen werk, opvoeding en huishouding.

REACTIES

hkidlsdflsfmdfjskdjfsdmlfksjdfmskj - 8 aug 2016

Ik begrijp je maar al te goed...sinds een paar weken heeft mijn man beslist dat hij zonder mij gelukkiger zal zijn. Ik sleep me ook verder tss de weken met en de weken zonder kids, dagenlang piekeren over hoe dit allemaal zo ver is kunnen komen...

Marieke - 8 aug 2016

Beste Nick, ik kan me je worsteling voorstellen. ...je draai vinden in een leven waarin alles nieuw is of nieuw lijkt.... gewoon omdat het een leven -1 is.... en omdat je iemand "erbij" hebt die zich mengt in zaken. Ik wil je alle sterkte wensen om daar je weg in te vinden.... Groetjes, medeblogger Marieke

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.