Menu

Moet ik nu echt weer opnieuw beginnen?! Blog Nick

3 reacties
opnieuw beginnen

Gelukkig en getrouwd

Jarenlang was ik gelukkig en getrouwd, zelfs in die combinatie.

Scheiden kwam niet in mij op, dat speelde gewoonweg niet.

Mijn leven was goed en stabiel, we hadden samen iets opgebouwd. Met niks zijn we ooit begonnen en we hadden er iets moois van gemaakt. Een groot gezin, een koophuis, een hond. Het voelde goed en vertrouwd en ik dacht oprecht dat dat altijd zo zou blijven.

We waren klaar en keken samen naar de toekomst. Een toekomst met ons gezin waarin het alleen maar beter kon gaan worden. Een toekomst waarin we ook zouden investeren in elkaar en ruimte zouden maken voor ons. Naast vader en moeder zijn ook kunnen genieten van elkaar, als lovers.

Dat leven is voorbij

Nu is dat leven voorbij en dat besef is nog steeds pijnlijk. Iedere keer als ik mij realiseer dat ik nooit meer iets zal ondernemen zonder mijn gezin ga ik een beetje meer dood van binnen. Dat besef is er nu in de zomer des te meer, nu ik gezinnetjes op het strand zie. Of in het zwembad. Of gewoon op straat. Nooit meer zal ik iets ondernemen met mijn gezin, niet in zijn totaliteit. Nooit meer zal ik dat vertrouwde gevoel hebben wat ik ooit had.

Gaat dat ooit wennen?

Gaat dit ooit wennen vraag ik mij af? Ik hield van het gezinsleven en van leuke dingen ondernemen met mijn gezin en de realisatie dat ik die momenten nooit meer mee zal gaan maken doen enorm veel pijn.

Als ik ooit een nieuwe vriendin zou krijgen, dan kun je natuurlijk wel weer dingen samen ondernemen maar toch voelt dat anders. Zij zal namelijk nooit deel uit kunnen maken van mijn gezin en is niet de moeder van mijn kinderen. Zij was er niet bij in de groei van mijn leven en wij delen niet de fijne herinneringen van zwanger zijn, bevallen, trouwen, je eerste woning betrekken, enzovoort.

Moet ik nu echt weer opnieuw beginnen?

Ik vraag mij oprecht af of ik ooit weer zo gelukkig zal kunnen worden als dat ik was en of ik mij ooit weer zou kunnen openstellen voor geluk. Ik vraag mij af of ik ooit nog op het punt ga komen dat ik mijn leven met iemand anders wil delen. Of ik ooit nog iemand zal kunnen vertrouwen. Of ik kan accepteren dat een eventuele toekomstige partner ook een rugzak vol bagage heeft een daardoor een andere kijk op het leven heeft gekregen. Steeds vaker beklemt dat gevoel mij en denk ik dat ik dat niet meer wil. Ik ben nu 35 en heb al een heel leven achter mij. Moet ik nu echt weer helemaal opnieuw beginnen?

REACTIES

Jennyfer Obispo - 12 okt 2016

Heel herkenbaar. Vooral het stukje over vertrouwen. Ik denk maar zo: Ik had een leven voor en een leven na het krijgen van een kind. Nu is er ook een onderscheid tussen mijn leven voor en mijn leven na de scheiding. En daarbij denk ik: mijn leven is nog niet klaar. Wat we nu meemaken is onderdeel van een veel groter geheel. We weten gewoon nog niet wat de toekomst zal brengen maar we kunnen ons leven met de dag beetje bij beetje vormgeven. Ik betrap me er zelfs op dat ik ook een beetje nieuwsgierig ben geworden naar de toekomst. Wat gaat het brengen?

Jelmer - 13 dec 2016

Of ik mijn eigen verhaal lees.... Alleen heb ik voor mezelf wel besloten opnieuw te beginnen, een nieuwe start, nieuwe mensen ontmoeten...misschien heeft het allemaal wel zo moeten zijn.

Harry - 7 jan 2019

Heel herkenbaar. Ik vind het vaak moeilijk om weer energie te vinden om weer iets van het leven te maken. Daar komt nog bij dat ik na mijn scheiding behoorlijk financieel aan de grond zit. Ik heb wel perspectief op het opbouwen van een toekomst omdat ik best lang al succesvol ben als zelfstandig adviseur, maar vind het moeilijk de energie hiervoor op te brengen. Heb wel een geweldige nieuwe vriendin ontmoet en het eigenlijk nooit zo goed gehad in de liefde als met haar

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 14
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.