Menu

Narcisme komt steeds vaker voor. Bekijk deze infographic!

10 reacties
narcisme infographic

Niet zo lang geleden werd gedacht dat ongeveer 1% van de bevolking een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) had,  de meest recente schattingen leggen dit percentage ongeveer op 6.2%.  In de leeftijdsgroep 20-29 jaar ligt dat percentage zelfs op 9.4%,  getallen die in elk geval op het eerste zicht een sterke groei in het fenomeen aangeven. Narcisme en dus ook narcistisch misbruik komt dus steeds vaker voor.

infographic narcisme

Vitalifecoaching.be

TAGS :

REACTIES

Willy Sietsma - 23 mei 2019

Mooi weergegeven zo, in de info-graphic. Ik ken de cijfers, om ze zo te zien maakt het nog schrikbarender. Dank voor het delen.

Jolande - 23 mei 2019

Geweldige site zeg. Subtiele gedrag van narcist zo goed verwoord en inzichtelijk beschreven.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 23 mei 2019

  ??

nikkie - 23 mei 2019

Nu is deze informatie al uit 2008 en gebaseerd op de Amerikaanse bevolking omgerekend naar hoeveel het dan in belgie en nederland zou zijn. Nu zeggen deze cijfers mij als moeder zijnde niet zoveel omdat ik er verder niks mee kan. Een vraag dus voor Nieuwe Stap. Weten jullie hoe het gesteld is met de bekendheid van narcisme bij officiele instanties (oa mediators,advocaten,rechters, jeugdhulpverlening) en een eventuele kentering van aanpak bij scheidingen met een vermoeden van narcisme bij 1 van de partners? Kunnen jullie daar ook blogs ( met updates ofzo) over schrijven? Ik weet dat Willy hier op de site over schrijft en dat zal herkenning geven maar men staat in de hulpverlening en aanpak bij scheiding nog zo alleen met deze problematiek. Willy pakt het op aan de achterkant zeg maar maar aan de voorkant bij officiele instanties zal de bekendheid en verbetering van aanpak plaats moeten gaan vinden naar mijn idee. Word daar in Nederland wel vooruitgang in geboekt bij de instanties om deze mensen niet zo alleen te laten staan?

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 24 mei 2019

  Eerlijk gezegd Nikkie hebben we nu geen zicht op de bekendheid met narcisme bij officiële instanties. Maar we zullen je vraag in ons achterhoofd houden en er aandacht aan blijven besteden. We zijn heel blij met de inbreng van Willy.

nikkie - 27 mei 2019

Bedankt voor je antwoord en fijn dat jullie er aandacht aan blijven besteden, en mijn vraag in jullie achterhoofd houden. Dit is er wel eentje van de lange adem, hopelijk komt er in Nederland een keertje positieve beweging in.

  Rin - 28 mei 2019

  Nikkie, daar heb ik inderdaad zelf ook best wel interesse in om die te weten, helaas zijn ze op dit moment nog niet voor handen. ALthans ik heb ze na lang speuren nog niet gevonden.

Nico - 12 dec 2021

Hallo, ik kom uit Nederland en daar is men vrijer met praten en aandacht schenken personen. Ik woon nu in België en het valt mij dubbel op dat men geen aandacht heeft voor andere personen maar meer voor zichzelf. Mijn vriendin heeft 2 kinderen en familie hebben in nu meer dann10 jaar geen belangstelling gehad voor mijn familie. De mentaliteit in België is gesloten,. Is die mentaliteit een samenhang met narcisme?

Carmen - 26 aug 2023

Zouden jullie de bron hiervan willen vermelden? Want zonder bron is deze informatie helaas niet betrouwbaar.

Red - 18 feb 2024

Denk niet dat het percentage van narcisten sterk is gegroeid, maar dat het nu vooral zichtbaarder is door vooral social media. Het percentage heeft altijd al veel hoger gelegen dan de 1%. Narcisme bestaat al zolang de mens bestaat. Ben ook bezig met een boek over narcisme. Dat er een toename is komt vooral door de narcistische immigranten van vooral Afrika en eerder Turken en Marokkanen. Doordat deze groepen meer kinderen krijgen, zal het percentage narcisten daardoor sterker gegroeid zijn. Mvg Red

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.