Menu

Narcisme komt steeds vaker voor. Bekijk deze infographic!

7 reacties
narcisme infographic

Niet zo lang geleden werd gedacht dat ongeveer 1% van de bevolking een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) had,  de meest recente schattingen leggen dit percentage ongeveer op 6.2%.  In de leeftijdsgroep 20-29 jaar ligt dat percentage zelfs op 9.4%,  getallen die in elk geval op het eerste zicht een sterke groei in het fenomeen aangeven. Narcisme en dus ook narcistisch misbruik komt dus steeds vaker voor.

infographic narcisme

Vitalifecoaching.be

TAGS :

REACTIES

Willy Sietsma - 23 mei 2019

Mooi weergegeven zo, in de info-graphic. Ik ken de cijfers, om ze zo te zien maakt het nog schrikbarender. Dank voor het delen.

Jolande - 23 mei 2019

Geweldige site zeg. Subtiele gedrag van narcist zo goed verwoord en inzichtelijk beschreven.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 23 mei 2019

  ??

nikkie - 23 mei 2019

Nu is deze informatie al uit 2008 en gebaseerd op de Amerikaanse bevolking omgerekend naar hoeveel het dan in belgie en nederland zou zijn. Nu zeggen deze cijfers mij als moeder zijnde niet zoveel omdat ik er verder niks mee kan. Een vraag dus voor Nieuwe Stap. Weten jullie hoe het gesteld is met de bekendheid van narcisme bij officiele instanties (oa mediators,advocaten,rechters, jeugdhulpverlening) en een eventuele kentering van aanpak bij scheidingen met een vermoeden van narcisme bij 1 van de partners? Kunnen jullie daar ook blogs ( met updates ofzo) over schrijven? Ik weet dat Willy hier op de site over schrijft en dat zal herkenning geven maar men staat in de hulpverlening en aanpak bij scheiding nog zo alleen met deze problematiek. Willy pakt het op aan de achterkant zeg maar maar aan de voorkant bij officiele instanties zal de bekendheid en verbetering van aanpak plaats moeten gaan vinden naar mijn idee. Word daar in Nederland wel vooruitgang in geboekt bij de instanties om deze mensen niet zo alleen te laten staan?

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 24 mei 2019

  Eerlijk gezegd Nikkie hebben we nu geen zicht op de bekendheid met narcisme bij officiële instanties. Maar we zullen je vraag in ons achterhoofd houden en er aandacht aan blijven besteden. We zijn heel blij met de inbreng van Willy.

nikkie - 27 mei 2019

Bedankt voor je antwoord en fijn dat jullie er aandacht aan blijven besteden, en mijn vraag in jullie achterhoofd houden. Dit is er wel eentje van de lange adem, hopelijk komt er in Nederland een keertje positieve beweging in.

  Rin - 28 mei 2019

  Nikkie, daar heb ik inderdaad zelf ook best wel interesse in om die te weten, helaas zijn ze op dit moment nog niet voor handen. ALthans ik heb ze na lang speuren nog niet gevonden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Renata geeft in deze vlog inzicht in het proces bij kinderen. Wanneer ouders aangeven dat ze gaan scheiden, breekt er voor de kinderen een moeilijke tijd aan. En dat willen ze niet altijd aan hun ouders laten zien want die hebben het al moeilijk genoeg. Dus wanneer je als ouder zegt dat het goed gaat Lees verder > kinderen na scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.