Menu

Neem afspraken over overleden kind op in convenant!

2 reacties
overleden kind in convenant

Nicole Pelser, moeder van een overleden kindje, benaderde ons met deze oproep.

Petitie

Ik ben een petitie gestart om afspraken over overleden kinderen ook in het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan te laten zetten.

Ikzelf ben moeder van Isa die in 1999 na 5 dagen is overleden. Dit jaar moesten de grafrechten worden verlengd. Deze staan op naam van mijn ex. Mijn ex wilde ermee akkoord gaan om de rechten op ons beider naam te zetten, zodat ik in geval van zijn overlijden ik niet met zijn nieuwe vrouw hoef te overleggen over het grafje van mijn overleden dochter.

Grafrecht op 2 namen wettelijk niet mogelijk

Helaas is dat wettelijk niet mogelijk….. Mijn ex heeft aangeboden op papier vast te laten leggen dat in geval van zijn overlijden ik de grafrechten ’erf’, maar die kosten zijn voor mij en het is een soort testament dat ook eventueel door hem teruggedraaid kan worden.

Mijn ex wil niet de grafrechten naar mij laten overschrijven. Dit betekent dat ik als moeder niets te zeggen heb over het graf van mijn dochter en dat is echt heel verdrietig.

Als mijn ex het grafonderhoud niet betaalt of het graf wil ruimen word ik hier niet van op de hoogte gehouden. Ook zou hij kunnen beslissen om iemand bij te zetten in het graf. Dit zou ik niet tegen kunnen houden. 

Oproep aan ouders overleden kind

Ik ben nu een petitie gestart om voor elkaar te krijgen dat dit afspraken over de overleden kinderen hier ook standaard in worden opgenomen. Maar vooral wil ik ouders van overleden kinderen erop attent maken om hierover goede afspraken te maken. Ik hoop maar dat ik hiermee iets in gang kan zetten. Want dit wil je als ouders van een overleden kind niet óók nog meemaken.”

Onderstaand artikel heeft 14 oktober in de Telegraaf gestaan, maar ik wil graag meer bekendheid hieraan geven, zodat andere ouders hiervoor gewaarschuwd worden.

Op 27 oktober is hier een item over geweest bij Hart van Nederland waar ik aan heb meegewerkt. 

Alvast bedankt voor het delen.

Nicole Pelser

REACTIES

Hello Mediator - 4 nov 2019

Goed initiatief Nicole! Stof tot nadenken, want ja je hoopt dat dit aan je deur voorbij gaat, maar dit kan iedereen overkomen! Bij mij heb je in ieder geval iets in gang gezet, ik zal dit onderwerp in het ouderschapsplan verwerken en het bespreekbaar maken in mijn praktijk. Bedankt voor deze toevoeging! Ik wens je sterkte en succes met de petitie!

Nicole Pelser - 6 nov 2019

Dank je wel voor je lieve woorden. Wat fijn dat je dit in het ouderschapsplan gaat verwerken, , maar vooral dat je het bespreekbaar wilt maken! Warme groet, Nicole Pelser

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 9 = achttien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.