Menu

Online mediation

online mediation

Wanneer je besloten hebt te gaan scheiden, moeten jullie over veel zaken afspraken gaan maken. Er kunnen bepaalde punten zijn waar je discussie over hebt en het niet eens wordt met elkaar. Dit belemmert de voortgang van het scheidingsproces. Als jullie kinderen hebben, wil je vaak op de best mogelijke manier uit elkaar. Professionele begeleiding van een mediator kan daarom uitkomst bieden.

Wat is mediation

Mediation wordt ook wel bemiddeling genoemd en is een prettige én goedkope manier van scheiden zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen. Bij mediation word je begeleid bij het maken van afspraken met betrekking tot je scheiden over bijvoorbeeld het huis, de financiën en de kinderen. De mediator is de onafhankelijke professional met een neutrale rol, die jullie begeleidt bij het vinden van de juiste oplossingen voor bepaalde onderwerpen waar je het samen niet eens over kunt worden. Jullie krijgen beiden de mogelijkheid uitgebreid je verhaal te doen. Het gaat er dus niet om wie gelijk heeft, maar jullie moeten gezamenlijk tot een oplossing of compromis komen. Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van mediation is dat jullie beiden bereid samen tot die beste oplossing of dat compromis te komen. 

Rol van een mediator

Wanneer je een mediator inschakelt, ga je aan de slag met een professional en worden alle afspraken rondom jullie de scheiding gemaakt onder begeleiding van die persoon. Het hele proces wordt gefaciliteerd door de mediator. Alle bijeenkomsten zijn gezamenlijk. Een mediator richt zich enkel op het proces en bemoeit zich niet met inhoud. Naast veel juridische kennis, heeft een mediator ook communicatieve vaardigheden. De mediator kan bijsturen als dat nodig blijkt of helpt jullie zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. Maar jullie bepalen zelf wat je afspreekt en vastlegt. 

Online mediation bij online scheiden 

Bij veel mediators kun je ervoor kiezen om (sommige) afspraken online gezamenlijk te doen. Wanneer je kiest voor een online scheiding, krijg je daar meestal (afhankelijk van het gekozen pakket) ook online mediation gesprekken bij met een mediator waar jullie als stel aan gekoppeld worden. Over een aantal onderwerpen, zoals de kinderen, is het soms lastig samen goede afspraken te maken en een aantal online mediation sessies onder begeleiding van een mediator kunnen jullie vaak goed op weg helpen om bijvoorbeeld het ouderschapsplan helemaal op te stellen.

Online mediation

Voordelen online mediation

Er zitten een aantal grote voordelen aan samen online scheiden met online mediation erbij. Bij online scheiden heb je zelf de controle over je scheiding en bij de zaken waar je het niet samen over eens kunt worden, krijg je begeleiding van een mediator. Deze professional is altijd neutraal en onpartijdig en er is altijd sprake van maatwerk. De mediator bemoeit zich nooit met de inhoud, alleen het proces. De gesprekken worden altijd samen gevoerd en de mediator helpt jullie hoe jullie samen oplossingen kunnen vinden.

Nadelen online mediation

Online mediation kent ook (mogelijke) nadelen. Je moet altijd open en eerlijk zijn. Als de scheiding niet jouw beslissing is, zal je ook moeten blijven proberen je emoties niet te veel te tonen. Ook zal de mediator niet met een oplossing komen als jullie ergens niet uit komen. Hoogstens krijg je wat tips hoe je wél tot die oplossing kunt komen. Een ander nadeel is dat je mee moet denken in elkaars welzijn. Dus ook nadenken over bepaalde voordelen voor je aanstaande ex. Anders lukt het echt niet tot een gezamenlijke oplossing te komen. 

Via Judex is het mogelijk snel en gemakkelijk online te scheiden. Omdat iedere scheiding anders is, kun je bij Judex kiezen uit een online scheidingspakket dat het beste past bij jullie persoonlijke situatie. In principe regelen jullie alles samen zelf. Je maakt samen alle benodigde afspraken. Wanneer er conflicten zijn die je niet samen kunt oplossen, kan je gebruikmaken van online mediation. De mediator zal jullie begeleiden bij bepaalde onderwerpen waar het niet meteen lukt samen afspraken te maken. Bij de online scheiding worden jullie geholpen door een juridisch specialist bij het opstellen van de documenten, hij of zij beoordeelt alles en controleert het dossier nauwkeurig voor het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Hierna hoeven jullie niets meer te doen. Jullie hoeven zelf niet naar de rechtbank. Zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken, zorgt de juridisch expert er ook voor dat de inschrijving bij de burgerlijke stand geregeld wordt. Daarna ben je officieel gescheiden. Je krijgt hiervan vanzelf bericht. REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 1 = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.