Menu

Positief scheiden, zet je leven weer op de rit.

2 reacties
je wordt weer gelukkig

Eveline Jurry beschrijft in haar boek “Je wordt weer gelukkig” op een hele praktische manier hoe je je leven weer op de rit kan krijgen rondom en na de scheiding. Hierbij enkele tips van Eveline:

1. Accepteer je scheiding en probeer niet een schuldige aan te wijzen. Schuld leidt tot boosheid en een slachtofferrol, dat helpt je niet verder. Stap uit je slachtofferrol en neem je verantwoordelijkheid. Bedenk waar je goed in bent en ontwikkel jezelf.

2. Besteed je energie op een verstandige manier aan jezelf (zie de acties in het boek) in plaats van aan je ex. Met een scheiding stoppen mensen 70-80 % van hun energie in hun ex en dat is zinloos. Je komt hierdoor sneller in de negatieve spiraal. Besef je goed: op het leven van je ex heb je geen invloed meer, maar wel op de dingen die je zelf doet.

3. Het is verstandig om emoties te delen met anderen. Maar doe dit niet impulsief (zoals in de supermarkt, op het schoolplein, op feestjes). Plan van te voren met welke groep mensen je problemen en oplossingen van je scheiding wilt bespreken. Creëer een ‘winning team’ om je heen van mensen die je op verschillende manieren kunnen ondersteunen. Denk aan de nuchtere vriend (in), de collega met juridische kennis, de oppepvriend(in) en de ingeschakelde professionals.

4. Plan één keer per week een ‘power hour’. Dit uur reserveer je voor jezelf en gebruik je om jezelf vragen te stellen als: waar sta ik nu, wat overzie ik niet en van wie heb ik hulp nodig?

5. Werk dagelijks aan je lichaam. Juist in deze stressvolle periode is het belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen. Wordt je bewust wát je energie kost (negatieve mensen, roddelen, praten over je ex, te weinig eten, drank etc) en wát je energie geeft ( goed eten, sport, bewegen, daglicht, niet meer praten over je scheiding na 8 uur ’s avonds, ontspannende en leuke dingen etc). Focus op het laatste.

6. Heb je kinderen? Dan is het al naar genoeg dat zij zien dat een relatie kan mislukken. Leer ze door het goede voorbeeld te geven, dat je in een crisis situatie, je leven weer op een goede en positieve manier kunt oppakken. Maak eerst jezelf sterk (vliegtuig: zuurstof masker principe), zodat je hen op de juiste manier kunt begeleiden en om zo veel mogelijk schade én negativiteit te voorkomen.

 

Bron: Je wordt weer gelukkig. Positief scheiden, zet je leven weer op de rit van Eveline Jurry

 

REACTIES

Positief Scheiden, Nieuwe Stap, alles over scheiden en gescheiden zijn - 12 sep 2014

[...] mijn stappenplan geef ik je een heldere route, die je voorbereidt op de valkuilen en de chaos, én die je helpt om [...]

Linda vd horst - 6 apr 2016

Wat te doen als je man wil scheiden,jij gaat er in mee en hij je uiteindelijk in alles dwarsboomt En je via de kinderen je leven tot een hel maakt met van alles Hij zelf is al gauw weer opnieuw getrouwt

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.