Menu

Samengesteld gezin: hoe kan het zo uit de hand lopen.

samengesteld gezin

Het huis van Marina was erg klein. Toen John bij haar introk gaf hij direct aan dat hij dit huis eens goed zou opknappen. Hij was handig, kende allerlei mensen uit de bouwwereld, dus dat kwam wel goed.

Samengesteld gezin

Marina had drie zoons uit haar vorige huwelijk (Paul van 21, Jordi van 17 en Michel van 15). De jongste twee zaten nog op school. Paul had zo af en toe een baantje van enkele weken. John was voortvarend te werk gegaan. Hij had een dakkapel op het huis gezet zodat Paul een eigen kamer kreeg. Ondanks zijn beloftes had Paul echter geen vinger uitgestoken, ook al werkte hij niet.

Toen John de keuken onderhanden nam vroeg hij Paul om hulp. De jongste 2 kinderen deden wel wát, maar Jordi zat in zijn afstudeerjaar, dus had weinig tijd. Maar Paul deed niks. John kon zich er niet toe zetten de keuken af te maken. Marina werd chagrijnig, want een keuken die overhoop staat, dat wil je toch niet! John wist niet wat hem mankeerde, maar hij had geen energie meer als hij thuiskwam van zijn werk. Hij voelde zich beroerd. Dan zat hij in de schuur en kwam er niks meer uit zijn handen. Hij zich ergerde aan Paul, maar ook steeds meer aan Marina, die het steeds voor Paul opnam.

Rotzooi

Tijdens een maaltijd mopperde Paul over “de rotzooi hier” en dat triggerde John. Hij sprong uit zijn vel en voor iemand iets kon doen had hij Paul met stoel en al tegen de grond geslagen. John schrok van zichzelf. Marina huilde, iedereen was overstuur. John was altijd de goedheid zelve, misschien zelfs te zachtaardig. Niemand had dit zien aankomen…. Nadat iedereen weer enigszins was gekalmeerd, bood John zijn excuses aan. Paul had ondertussen een koffer gepakt en wilde naar zijn vader vertrekken.

Marina was radeloos maar ook erg boos op John. Zij vroeg hem te vertrekken en belde mij. Na 2 gesprekken met haar alleen, kwam John mee. Marina begint te beseffen dat zij eerder had kunnen ingrijpen, dat dit voor iedereen beter zou zijn geweest. Zij voelt zich schuldig tegenover John.

Ik heb ook een gesprek met de drie zonen gehad, aardige jongens ook, maar nog van die “halve pubers”. Binnenkort vindt een gesprek plaats met Marina, John en de kinderen. Phoe phoe, dit vraagt om een stevige voorbereiding! Maar ook dit gaat goed komen.

samengesteld gezin

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 9 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.