Menu

Scheiden met kinderen doe je samen met ‘Sloompje Slak’ win het werkboek

19 reacties
scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen doe je samen met ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’. Dé methode voor jou en je kind in deze drukke tijd van scheiding.

Werkboek voor kinderen van 3 tot 9 jaar

Als expert op het gebied van rouw en verlies bij kinderen heb ik, dramatherapeut Claudia Hass, specifiek voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar dit kinderboek en praktisch toepasbaar werkboek geschreven. Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders.

Stap voor stap neem ik je mee in het avontuur van het hoofdpersonage langs belangrijke thema’s voor jou en je kind. Zo zijn jullie voorbereid op wat er is of komen gaat. Het werkboek bevat voorbeeldvragen en opdrachten die je samen met je kind kunt doen. Door samen te lezen, te tekenen, te knuffelen en te praten buig je deze ingrijpende gebeurtenis, de scheiding, om naar een kans om jullie band te versterken. Tegelijk sterk je je kind in zijn of haar nieuwe rol als kind van gescheiden ouders.

Maak het onderwerp niet zwaarder dan nodig, maar neem je kind en de situatie serieus. Op een speelse manier stil staan bij en aandacht geven aan de scheiding kan lastig zijn. Het boek, werkboek en de programma’s van ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ helpen hierbij. Voorkom problemen door je kind de begeleiding te bieden die het nodig heeft.

Scheiden met kinderen doe je samen

Om je kind goed door dit avontuur te leiden is het belangrijk dat jullie het proces sámen aan gaan. Geef jullie kind(eren) een stem in dit proces door te luisteren naar wat hij/zij wel of niet wil. Neem dit mee in jullie afwegingen. Zo krijgt jullie kind het gevoel dat hij/zij gehoord wordt. Samen betekent ook; sámen verdrietig, onzeker en bang zijn. Samen herinneringen ophalen (met een lach en een traan). Samen huilen om wat niet meer zal zijn. Samen stilstaan bij de scheiding, veranderingen en emoties.

Als je huis in tweeën breekt, staat je wereld nu eenmaal op z’n kop. Je kind krijgt te maken met een zogenaamde verlieservaring, misschien wel de eerste in zijn of haar leven. Elk verlies gaat gepaard met rouw. De manier waarop en het tempo waarin een kind rouwt is verschillend. Het is als een vingerafdruk: uniek.

Wat ik je wel met zekerheid kan zeggen is dat jij en je kind in deze periode van rouw, verlies en scheiding te maken krijgen met (een veelvoud aan) emoties. Emoties horen erbij. Een steuntje in de rug van een professional kan fijn zijn. Schakel hulp in waar nodig, zodat jullie samen een goed begin kunnen maken aan dit verwerkingsproces.

‘Gescheiden ben je samen.’

Claudia Hass,

Dramatherapeut, auteur ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ (ISBN : 9789491920523) en initiatiefneemster tijdvoortranen.nl

Win een exemplaar van Sloompje Slak

Wij mogen 2 exemplaren weggeven van het boek ‘Sloompje Slak’ het gebroken huis. Laat ons weten waarom jij met jouw kind graag aan de slag wil met dit werkboek. Op maandag 27 mei maken wij de winnaars bekend.

REACTIES

Tenny - 13 mei 2019

Dit zou zo ongelooflijk fijn zijn voor onze zoon van 8, die zich zo kranig houdt, maar zeker weten worstelt met 'verlies'...dit zou deze verdrietige situatie iig een stuk verlichten...

    Valerie - 22 mei 2019

    Ik heb het gevoel dat mijn kind bij mij wel een stem heeft en gehoord wordt, maar ik weet niet of het dit bij mijn ex partner heeft. Misschien kan dit boek de kinderen en de ex partner helpen om toch open te staan voor wat de kinderen wensen, willen en voelen. Het is minder evident dan we blijkbaar denken.

merel - 13 mei 2019

ik gun het mijn vriendin Maartje die ontzettend sterk is voor haar kindjes. de band die zij hebben, is zo mooi. de meisjes hebben nog al eens een vraag over papa en de situatie. hopelijk helpt dit ze (en leen ik het daarna ;)

Saskia jonk - 13 mei 2019

Ik gun het mn kinderen. Ze voelen t gemis van papa in huis bij mama en andersom. Jolie zegt: nu ben ik 6 jaar, en ja, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, dat scheiden...?

Joyce - 13 mei 2019

Voor mijn twee lieve kids van bijna 7 en 8 die het zo moeilijk hebben met de scheiding. Mijn dochter die avonden achtereen boos is en iedereen van zich af duwt en mijn zoon die niet meer weet wat hij moet met situaties waarbij allebei zn ouders bij elkaar zijn. En voor een moeder die op de top van emoties zit en haar kinderen probeert te helpen... Wat zou het fijn zijn om hulp te krijgen om het te kunnen doorbreken!

Mariska - 14 mei 2019

Oh ik zou het niet alleen met mijn eigen kinderen willen bekijken; maar ook willen zien of het de honderden Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s kinderen kan helpen. Er is niet zoveel voor jonge kinderen met gescheiden ouders. Ik ben heel nieuwsgierig. De beschrijving maakt heel enthousiast!

Shirley - 16 mei 2019

Ik zoucget super graag willen voor mijn dochtertje van 4 jaar. Ze heeft het er zo moeilijk mee.

Michel - 16 mei 2019

Dit zou erg fijn zijn voor mijn twee kids van 5 en 8 die het erg moeilijk hebben .Dit zou ze zeker kunnen helpen . Michel

Erica - 16 mei 2019

Heel graag voor m'n dochter van 6.. Vooral boosheid tijdens het afscheid nemen, wat vaak voorkomt, omdat ze ook nog 2 halfzussen heeft... ik hoop dat dit boek haar daarin kan ondersteunen en meer haar verdriet, achter het boos zijn, mag en kan toelaten.

Bregje - 16 mei 2019

Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn dochter Amélie, en daarmee indirect ook voor mezelf, zodat ik, samen met mijn ex- partner, haar zo goed mogelijk kan bijstaan in dit moeilijke proces. Ze heeft net speltherapie afgerond en dit werkboek zou een mooie aanvulling zijn op wat ze daar al heeft geleerd mbt het uiten en vervolgens verwerken van haar gevoelens, voor zover dat lukt voor een meisje van 5.

Ingrid - 16 mei 2019

Graag... Om als ouders onze kinderen zo goed als we kunnen bijstaan in dit proces van scheiden waar zij niet voor gekozen hebben...

Irene - 17 mei 2019

Ik heb 2 jongens ,van 6 en 9 .Die gun ik t graag , soms weet 8k gewoon niet meer zo goed wat 8k moet zeggen ,en ze zitten met best veel vragen , misschien zou dit boek ons kunnen helpen

Tamara - 18 mei 2019

Ik zou het graag willen voor mijn binkies. Omdat ze niet alleen een scheiding meemaken maar nog veel meer verdriet.

Kimmy - 20 mei 2019

Om mijn kleuters in de klas, en Jammergenoeg ook thuis, te kunnen ondersteunen, helpen, ...

Soelaika - 21 mei 2019

Wij zitten midden in een scheiding, moeten het onze kinderen nog vertellen, maar wanneer is de juiste moment? Het zou misschien wel gepast zijn het met een boek te doen.

Sanne Wanders - 21 mei 2019

Dit zou fijn zijn voor ons dochtertje Jula van 5. Ze wisselt nogal van emotie maar is over het algemeen vrolijk. Nu vind ik het lastig om te onderzoeken hoe het nu echt met haar gaat. Het gesprek aangaan is lastig want een kind van 5 leg je snel woorden in de mond. Ik hoop dat dit boek haar/ons hierin gaat ondersteunen.

Monique - 22 mei 2019

Gewoon omdat.... we het beste voor hebben met onze kinderen!

Judith - 23 mei 2019

Voor mijn kinderen van 3 en 6. Die nog niet weten dat we gaan scheiden. Papa wil het nog niet vertellen, maar heeft al wel een ander huis gevonden. Dus de tijd dringt. Daar kunnen we dit boek goed bij gebruiken.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 3 jun 2019

Gefeliciteerd Michel! We hebben geloot en jij bent als winnaar uit de bus gekomen. Ik heb je een mail gestuurd voor je contact gegevens.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = achtenveertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.