Menu

Scheiden of blijven

scheiden of bij elkaar blijven

Scheiden of bij elkaar blijven?

Geregeld komen er klanten bij mij met deze vraag. De twijfel zit ‘m vaak in de kinderen. Wat gebeurt er met hun als we scheiden en kunnen we niet beter bij elkaar blijven voor de kinderen?

Succesvolle scheiding

Voor beide situaties zijn er voors en tegens te noemen. Een scheiding is natuurlijk nooit goed voor kinderen en vanwege hen is het veel waard om bij elkaar te blijven. Als jullie alles hebben geprobeerd en toch op het punt zijn beland van scheiden of blijven, dan is een succesvolle scheiding vaak beter voor de kinderen dan bij elkaar blijven. 

Niet alleen voorkom je daarmee dat je kinderen getuigen zullen zijn van jullie ongelukkige relatie en conflicten, maar ook geef je met jullie scheiding een belangrijke boodschap mee aan de kinderen, namelijk; dat je mag kiezen voor je eigen geluk, jullie elkaar dat geluk ook echt gunnen en je gehoor mag geven aan je innerlijke gevoel. 

Welke boodschap geef je de kinderen mee?

Welke boodschap geef je je kinderen mee als de relatie ‘op’ is, de liefde is verdwenen en er irritaties, ruzies en spanningen zijn en jullie toch besluiten om voor de kinderen bij elkaar te blijven?

De boodschap die je daarmee kan geven aan kinderen kan o.a. het volgende zijn:

 • Een relatie/liefde is niet voor jezelf en je eigen geluk kiezen.
 • Een relatie/liefde betekent bij elkaar blijven, koste wat kost. 
 • Een relatie/liefde is regelmatig ruzie maken, schreeuwen tegen elkaar en voortdurend gespannen zijn. 
 • Een relatie/liefde is het belang van de ander groter maken dan je eigen belang.
 • Een relatie/liefde betekent geen gehoor geven aan je gevoel.
 • Een relatie/liefde betekent slachtoffer zijn van de situatie.
 • Een relatie/liefde maakt je verdrietig.
 • Een relatie/liefde betekent apart van elkaar slapen.
 • Een relatie/liefde is geen genegenheid tonen naar elkaar.
 • Een relatie/liefde is geïrriteerd reageren op elkaar. 
 • Een relatie/liefde is doen alsof er niks aan de hand is.

Kiezen voor je jezelf

Scheiden doe je uiteindelijk niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen. Bovenstaande boodschappen zijn namelijk het laatste wat je je kinderen wilt meegeven. 

Als ouder ben je het rolmodel voor je kinderen. De manier waarop jij omgaat met de scheiding (boosheid, angst, veranderingen) geeft aan hoe je kind leert om dat te doen. In de overweging van scheiden of bij elkaar blijven moet je dus echt meenemen welke boodschap je je kinderen wilt meegeven. Kinderen herhalen namelijk het patroon en zullen uiteindelijk een soortgelijke relatie zoeken als dat wat hun ouders hadden. 

 Kun je zelf wel wat hulp gebruiken bij jullie scheiding of twijfel je over scheiden of bij elkaar blijven? Laten we dan vrijblijvend eens met elkaar afspreken. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie hoor je van mij wat ik voor jou kan betekenen.

Tot snel,

Mendi 

Succesvol Scheidingscoach & Mediator 

www.mendidebruijn.nl 

06 -12439957

Lees hier meer blogs van Mendi

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.