Menu

Scheiden tijdens de feestdagen

scheiden tijdens de feestdagen

Scheiden is een emotioneel proces waar je doorheen moet. En alsof dat al niet genoeg is, komen de kerstdagen daar ook nog eens even tussendoor. Grote kans dat je niet zit te wachten op allerlei festiviteiten. Misschien dus een geluk bij een ongeluk dat kerst dit jaar anders wordt dan anders. Je kan even geen 10 of 20 mensen uitnodigen voor een kerstdiner. Maar hoe sla je je door deze feestmaand heen? 

Vertel het je omgeving 

Misschien wilde je het nog even voor jezelf houden tijdens deze dagen, maar het lucht echt op als je het vertelt aan je naaste omgeving. Zij kunnen er dan ook rekening mee houden. Ze zullen het je niet kwalijk nemen als je wat stiller bent en dat je wat minder goed in je vel zit. Ben je bang dat ze het er de hele tijd over gaan hebben? Geef dan gewoon aan dat je dat liever nog niet hebt. Daar hebben ze vast en zeker alle begrip voor. 

Scheiden doe je in je eigen tempo

Scheiden is een proces en lukt helaas niet binnen een week. Wil je niet de hele tijd met je scheiding bezig zijn, maar alleen op de momenten wanneer het jou uitkomt? Dan is online scheiden via Uitelkaar.nl een uitstekende optie. Vooral tijdens de feestdagen. Uitelkaar.nl is een online scheidingsplatform waarop je 24/7 aan je scheiding kunt werken. Heb je dus tijdens de kerstdagen geen zin om eraan te denken? Geen probleem, dan pak je het weer op zodra je er wel zin in hebt. Je werkt samen met je (ex-)partner aan de afspraken, zo zorgen jullie er ook nog voor dat de spanningen niet hoger oplopen en jullie op goede voet uit elkaar gaan. 

Koop wat leuks voor jezelf!

Verwen jezelf met kerst, koop leuke dingen voor jezelf. Koop iets wat je altijd al had willen hebben, pak het in, en leg het onder de boom. Vergeet ook absoluut niet om de boom op te tuigen en er mooie ballen in de hangen. Versier de boom helemaal zoals jij het wil. Misschien heb je er even geen zin in, maar je zult zien dat wanneer ie staat je toch wel blij bent. 

Op Uitelkaar.nl kan je scheiden in je eigen tijd en tempo. Iedere situatie is uniek en de persoonlijke casemanagers van Uitelkaar.nl begeleiden en helpen waar nodig. Twijfel je heel erg om te gaan scheiden van je partner? Dit handboek scheiden helpt je een heel eind op weg!

Ben je al gescheiden? Laat ons je tips weten hoe om te gaan met feestdagen en kinderen!

Lees ook de andere blogs van Uitelkaar.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 7 = twintig acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.