Menu

Snel een eigen onderkomen inrichten; dit zijn de essentials

verhuizen na de scheiding

Wanneer je hebt besloten om niet meer samen door het leven te gaan, kan het vinden van een eigen woonruimte best een uitdaging zijn. Natuurlijk hangt veel af van het budget dat je te besteden hebt. Maar dan nog is het maar de vraag in hoeverre je er op korte termijn in slaagt om een geschikte woning te vinden. En dan begint het eigenlijk pas, want: wat heb je allemaal nodig?

Hou het simpel

Wanneer je partner in jullie woning blijft en jij gaat verhuizen, zul je een aantal zaken moeten aanschaffen. Omdat je in een heel nieuwe fase van je leven komt, verkeer je mogelijk in grote onzekerheid over de nabije toekomst. Een goede tip: schaf alleen het hoognodige aan! Dat is om meerdere redenen aan te bevelen. Op de eerste plaats uit budgettaire overwegingen. Maar je hebt waarschijnlijk ook minder ruimte dan je gewend was. En misschien moet je zelfs nog een tijdje met je partner onder hetzelfde dak wonen. In dat geval zou je wat 1-persoons matrassen kunnen scoren omdat je waarschijnlijk niet veel zin zult hebben om het bed nog met elkaar te delen. Een tweedehands ledikant vind je vast wel ergens in een kringloopwinkel!

Multifunctioneel

Ga op zoek naar multifunctionele meubelen en beperk je tot wat opbergmeubelen, een goede stoel en vooral een goed bed. Je nachtrust is juist nu nog belangrijker dan gewoonlijk. Met matrassen in de maat 90 x 200 cm kun je ook in een kleine slaapkamer prima uit de voeten. Vergeet ook niet om de ruimte een beetje leuk aan te kleden met spulletjes die jou lief zijn. Door je te omringen met de dingen waarvan jij gelukkig wordt, zul je in staat zijn om deze lastige tijd beter de baas te zijn.

Koken

Zorg er wel voor dat je altijd voldoende in de gelegenheid bent om goed te kunnen koken. Potten en pannen zijn daarbij onontbeerlijk. Heb je die niet, dan bestaat het risico dat je te vaak gaat kiezen voor ongezonde voeding. Juist in roerige tijden is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen en daar horen goede maaltijden zeker bij.

Relaxen

Het is belangrijk om je rust te pakken. Niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Een fijne stoel met zachte kussens behoort dus zeker tot jouw basisinventaris. Zo’n stoel waarin je even lekker kunt wegdromen en alles vergeten.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.