Menu

Snel verhuizen: zo regel je deze verhuizing tijdens een scheiding

verhuizing tijdens scheiding

Het kan zijn dat je in een situatie bent beland waardoor je snel moet verhuizen. Vaak zijn dit vervelend situaties en is het fijn als je weet hoe je de verhuizing moet aanpakken. Een scheiding kan een van deze vervelende redenen zijn. Misschien lig je wel in een vechtscheiding, dan wil je zo snel mogelijk een andere woonplek hebben. Bij een verhuizing komt veel kijken daarom is snel verhuizen zonder hulp waarschijnlijk niet realistisch. Letterlijk alles moet ingepakt worden. Van elektrische deken tot de televisie. Je kunt hiervoor bedrijven inhuren, dit zijn speciale verhuisbedrijven. Zij weten precies hoe een verhuizing aangepakt moet worden. Het is wel belangrijk dat je een bedrijf zoekt die werkt met spoed verhuizingen. Zo’n spoedverhuizing kost vaak veel geld.

De kosten van een spoedverhuizing

Spoed verhuizingen zijn over het algemeen duur en al helemaal als deze in het weekend plaatsvinden. Bedrijven rekenen een toeslag in het weekend. Deze toeslagen lopen als snel hoog op. Op een doordeweekse dag zal de normale toeslag voor een spoedverhuizing neerkomen op ongeveer 25 procent en in het weekend kan deze oplopen tot 100 procent. Zorg er dus voor dat de verhuizing gedaan kan worden op doordeweekse dagen. Hoe lang de verhuizing duurt hangt af van verschillende factoren. Een spoedverhuizing kan oplopen tot duizenden euro’s. Er zijn mogelijkheden om de kosten enigszins te drukken. Als eerste is het belangrijk met je baas te regelen dat je doordeweeks vrij krijgt. Je zit dan niet met de hoge weekendtoeslagen. De verhuisbedrijven rekenen vaak een tarief per uur. Zorg er dus voor dat jij, vrienden en familie kunnen meehelpen bij de verhuizing.

Hoe kies je een verhuizer

Misschien ben je geneigd om in alle stress de eerste beste verhuizer aan te nemen, waarschijnlijk kom je hier achteraf alleen maar slechter vanaf. Neem dus even de rust en de tijd om een goede verhuizer uit te kiezen. Als eerste spreek je een prijsindicatie af met de verhuizer, je kan bijvoorbeeld een minimaal en maximaal bedrag afspreken met de verhuizer. De betrouwbaarheid is erg belangrijk bij het kiezen van een verhuizer. Het is dan ook verstandig recensies en beoordelingen door te lezen over het verhuisbedrijf. Als je dit hebt gedaan kun je veilig een verhuizer aannemen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.