Menu

Stiefmoeder zijn is moeilijk, eerste blog van Lot

moeder hand met hart. Stiefmoeder zijn is moeilijk

Hij heeft niet om mij gevraagd

“Vroeger toen ik zelf jong was, dacht ik altijd dat ik later een kindje zou adopteren. Ik had zoveel liefde te geven, er was later in mijn gezin vast en zeker ruimte over voor een kindje dat die liefde hard nodig had. Ik moet daar vaak aan denken als het zwaar is, stiefmoeder zijn. Volgens mij heeft het best wat overeenkomsten met pleegmoeder zijn. Omdat hij met zijn vijf jaar zijn eigen trauma’s al meedraagt. Hij niet om mij gevraagd heeft. Hij me soms letterlijk op de proef stelt, of ik wel blijf staan. Hij verlatingsangst heeft en ik en mijn kids voor hem soms als een bedreiging aanvoel, of als concurrentie. Ik heb mijn liefde en trouw echt aan hem te bewijzen.

Stiefmoeder zijn leert me veel over mezelf

Ik had vroeger nooit gedacht dat ik mezelf zo zou tegenkomen. Dat het zwaar is, omdat onze stiefrelatie mij zoveel leert over mezelf. Een nieuwe partnerrelatie is de spiegel die je eigen kindtrauma’s blootlegt, maar een bonuszoon-relatie net zo goed. Dat ik harder te werken heb voor hem, en tegelijk mijn eigen kinderen wil laten zien dat ze voor mij altijd op nummer 1 staan. Dat mijn tolerantiegrens voor een stiefkindje lager blijkt te liggen dan voor een eigen kind, en hoe confronterend dat is. Door deze nieuwe kans herijk ik niet alleen de liefde en het leven, maar ook het (stief)moederschap, met alle kennis van nu: wat heb ik de kinderen te laten zien en wat wil ik ze leren.

Ik heb zoveel liefde te geven

En hij is zo welkom, want ik heb ècht zoveel liefde te geven als ik vroeger al dacht. Wat een eer dat ik als bonusmoeder mee mag lopen op zijn bumpy road. Ik struggel en struikel, leer iedere 2e helft van de week weer bij over hem en mezelf. En in het  ondertussen… spelen we het dak eraf!”

Ik ben Lot, 43, heb zelf 2 kinderen van 11 en 14 (een zoon en een dochter), en een bonuszoontje van net 5. Ik ben begin 2024 weggegaan bij mijn ex-man na een relatie van 22 jaar. En nu bijna een jaar samen met mijn nieuwe partner (44). We zijn eind vorig jaar zonder dat dat al heel erg de bedoeling was, als vanzelf gaan samenwonen. Onze kinderen wonen de helft van de week bij ons. Het is absoluut nog een rollercoaster en een enorme zoektocht, er mag zoveel aangekeken, geleerd en geheeld worden. Dankbaar, pijnlijk, mooi, zwaar en mega intens: we doen het echt fantastisch met z’n vijven. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = zes




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Tips voor je scheiding

Ontvang iedere week positieve tips over scheiden en lees de mooiste blogs van andere ervaringsdeskundigen!

Schijf je nu gratis in!x

NieuweStap maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en jouw voorkeuren te onthouden.

Ik geef toestemming Privacy Statement