Menu

Vakantiegeld van Chris

vakantiegeld na scheiding

Chris (43) is net gescheiden. Ze werkt parttime als psycho-therapeute en heeft drie kinderen: Noa van 12, Eef van 14 en Bas van 17 jaar. In haar eentje probeert Chris haar drukke leven draaiend te houden, maar met drie pubers valt dat niet mee.

‘Zou mijn vakantiegeld al gestort zijn?’ vroeg Chris zich af toen ze inlogde op haar bankrekening. Ze had het er gisteren nog met de kinderen over gehad, want ze wilde ze graag inspraak geven. ‘Wat zullen we doen met het geld, jongens?’ had ze aan tafel gevraagd. ‘Naar Disneyland!’ had Noa blij gegild. ‘Nee, met z’n allen shoppen!’ riep Eef er doorheen. Bas was naar zijn kamer gerend en teruggekomen met een tijdschrift dat was opengeslagen bij een foto van een rode, glimmende sportwagen. Ze konden zich voortaan, zo probeerde hij Chris te overtuigen, beter in zo’n auto verplaatsen, want dat zou hun leven veel makkelijker maken. ‘Zo loop je ook een rijke man tegen het lijf, en dan heb je nooit meer geldzorgen,’ fluisterde hij nog in Chris’ oor, maar Chris maakte ene afwimpelend gebaar.

‘Jongens, even serieus,’ onderbrak ze haar kinderen, ‘we kunnen niet alles opmaken, ik moet er ook rekeningen van betalen. Maar we mogen er ook wel iets leuks van doen, maar dan wel iets waar we allemaal plezier van hebben! Een uitstapje of zo.’ ‘Een uitstapje!’ zei Eef haar walgend na. ‘Hoeveel mogen we dan uitgeven?’ vroeg Noa praktisch. Tja, hoeveel? Daar had Chris geen antwoord op. Ze liep achter met een paar rekeningen, ze wilde een bedrag opzij zetten voor het najaar, als Bas zou gaan studeren. Eef en Noa hadden boeken nodig voor het nieuwe schooljaar, en ze vreesde dat de auto ook niet zonder extra kosten door de APK zou komen. Hij maakte de laatste tijd een vreemd geluid als ze de motor startte. En hoe zat het precies met het huis? Daar moest ze zich snel in verdiepen. Ze zuchtte. In haar hoofd was het vakantiegeld al vijf keer uitgegeven, maar niet één keer aan vakantie. ‘Mam! Hoeveel geld krijgen we?’ onderbrak Noa haar. Chris zuchtte: ‘Niet veel’. ‘Nou, lekker is dat!’ sneerde Eef, ‘En wat gaan we dan doen in de vakantie? Toch niet thuisblijven?’ Eef was duidelijk een puber: ze wilde geen uitstapjes maken, maar ook niet thuisblijven. Chris had de discussie verder afgekapt. ‘Wie een goed idee heeft, schrijft het maar op het prikbord! Dan kiezen we later wel wat we het leukst vinden!’

Haar gezicht lichtte op: het geld stond op haar rekening! Nu snel apart houden voordat het in een gat terecht kwam. Ze gaf opdracht om het geld over te schrijven op de spaarrekening, en wachtte op de bevestiging. Het geld stond voorlopig veilig, nu maar prioriteiten gaan stellen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.