Menu

Valt het leven na de scheiding je tegen?

valt leven na scheiding tegen

De scheiding van Maartje en haar ex-man was een half jaar geleden uitgesproken. Alles was geregeld; haar ex was in hun oude huis blijven wonen, zij had een leuk appartement gevonden, het co-ouderschap liep. Eigenlijk was dat allemaal heel goed op orde.

Dikke tranen

Maar met Maartje ging het niet goed. Ze zat huilend tegenover me. Dikke tranen liepen over haar wangen. Ze snapte er niets van. Zij had besloten de scheiding in gang te zetten, ze was al een tijd niet gelukkig. En toch was ze dat nu ook niet. Ze had gedacht dat ze nadat de scheiding was geregeld enorm zou gaan genieten van haar ‘nieuwe’ leven. Ze keek vooral uit naar de weekenden waarop haar dochters bij hun vader zouden zijn. Zij kon lekker uitslapen, koken wat ze wilde of juist niet koken. De stad in met vriendinnen tot diep in de nacht, daten met mannen. En allemaal andere leuke dingen die ze niet kon doen binnen haar huwelijk.

Het viel tegen

Het viel enorm tegen. Op een dag was ze wakker geworden en wilde ze haar bed niet uit. Een zwaar gevoel overviel haar. Dit had ze nog nooit gehad. Ze moest er niet aan denken op te staan. Het enige wat ze kon, was huilen. Haar lijf voelde zwaar aan en ze kon met moeite uit bed komen. Ze had enorme hoofdpijn en alles was haar teveel. Ze voelde dat ze hulp moest zoeken. Op deze manier kon ze er niet zijn voor haar meiden. 

Praten

Toen Maartje gestopt was met huilen, begon ze te praten. De ene analyse volgde de andere op. Ze sprong van de hak op de tak, struikelde over haar woorden. Ze wilde me zoveel vertellen. Ze vertelde dat ze zich een wandelend hoofd voelde. Alsof haar lichaam niet samenwerkte met haar hoofd. Toen ik haar vroeg welke emoties ze voelde, keek ze me wazig aan. Deze vraag kon ze eigenlijk niet beantwoorden. Het enige dat ze wist was dat ze de hele dag moest huilen. Toen ik haar vroeg of ze pijn had en waar die pijn zich in haar lichaam bevond, kon ze me dat niet vertellen. Ze schrok daarvan, ze had het gevoel dat ze dat had moeten weten. 

Zelfhelend vermogen

Als energetisch therapeut ga ik uit van het zelfhelend vermogen van ieder mens. Ook Maartje kon zichzelf helen. Alleen wist ze nog niet hoe. Ze was totaal vervreemd van haar eigen lichaam. Ze had tijdens het scheidingsproces haar emoties en intuïtie uitgeschakeld.

Deze klachten: het huilen, de hoofdpijn, zich een wandelend hoofd voelen, waren allemaal een signaal van het lichaam. Haar lichaam gaf aan dat ze mocht gaan rouwen om wat er niet meer was (ook al was dat haar eigen keuze). Maar daarvoor was het nog te vroeg. Omdat

Maartjes lijf zo goed aangaf dat het even genoeg was, heb ik haar eerst een Access Bars behandeling gegeven. Hiermee stel ik het lijf in staat gedachten, conditioneringen en overtuigingen los te laten. Maartje hoefde alleen maar te liggen. Haar lijf deed de rest. Hierdoor ontstond er ruimte om in de verdere consulten aan de gang te gaan met de rouw en de daar bijbehorende emoties. Maartje leerde zakken in haar lijf, de emoties die er zijn te doorvoelen en weer te vertrouwen op haar intuïtie. 

Ik ben Miranda en ik ben gespecialiseerd in het “Back on Track” krijgen van moeders na scheiding.

Heb je interesse? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

Praktijk May

Lees ook de andere blogs van Miranda.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.