Menu

Verdelen van de vakantie? Denk aan de kinderen!

4 reacties
verdelen van de vakantieperiode. Denk aan de kinderen!

De zomervakantie is een lange vakantie. Luister en kijk jij ook naar wat voor het kind prettig is? Als ouder mis jij jou kinderen na 3 weken enorm. Vergeet niet dat de kinderen jou ook enorm missen.

Voor kinderen kan de zomervakantie een periode zijn waarin het pijnlijk duidelijk wordt dat hun ouders niet meer bij elkaar zijn. Ze moeten altijd iemand missen en nu er minder school, sport en terugkerende activiteiten zijn is er minder afleiding. Met name voor het slapen gaan missen kinderen de andere ouder. 

Voor veel kinderen en dan met name jongere kinderen is 3 weken zonder de andere ouder heel lastig. Bespreek dit van tevoren met elkaar en kijk wat de mogelijkheden zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 om 2 te doen en de overige 2 weken anders te verdelen? Of op een vaste avond in de week met de andere ouder iets te doen? Zorg ervoor dat jouw kind niet tegen de zomervakantie op hoeft te zien.

Een zomervakantie lijkt zo makkelijk te verdelen op papier, maar in werkelijkheid ontstaat hier bij gescheiden ouders regelmatig een discussie over. Hier zorgvuldig naar kijken met een scheidingscoach helpt om te voorkomen dat dit soort emoties en praktische zaken jullie overvalt bij de eerste zomervakantie als gescheiden ouders. 

Wil jij samen met de andere ouder eens kijken naar de mogelijkheden om de vakanties te verdelen stuur me een berichtje en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.


Roos Mitchell

06-27067838

Succesvol Scheiden Nederland

info@coachingspraktijkroos.nl

REACTIES

Fien - 30 jul 2020

Toevallig kwam dit van de week ter tafel hier. De kids vertrekken zondag na 3 weken bij mij voor 3 weken naar hun vader. Ze hebben hem wel meermalen gezien in de afgelopen 3 weken, zoals ik ze aankomende 3 weken ook zeker zal zien. Toch gaf de jongste aan liever 2 weken bij de één, 2 bij de ander en dan bij ieder nog 1 losse week te zijn. In januari gaan ex en ik de verdeling voor 2021 doornemen en dan zal ik dit zéker meenemen!

Roos - 4 aug 2020

Wat goed om te horen dat het bespreekbaar is bij jullie Fien! En dat jullie ook luisteren naar wat de kinderen prettig vinden. Mochten jullie vragen hebben of meer informatie willen over hoe zit het beste past en kan, stuur me gerust een berichtje.

Johan - 4 feb 2021

Hier is het gelukkig nooit een probleem geweest (maar dat weet de auteur)! 3 weken bij papa en 3 weken bij mama. Heerlijk en zoals het hoort natuurlijk. Scheiden hoeft geen leiden te zijn, integendeel!!

An - 22 jul 2022

Ik ben al 11 jaar gescheiden, maar vind het nog steeds heel moeilijk om de meiden 3 weken achterheen te moeten missen in de zomervakantie. Ik heb geen co ouderschap. Meiden zijn los van de vakanties alleen om het weekend bij hun vader. Misschien is het daarom extra moeilijk, ik weet het niet. Ik ben ook echt een Uber moeder, heb het liefste mijn meiden altijd om me heen. Hoe gaan jullie met deze weken om? Ik weet het ergens wel, je hebt je werk en veel afspreken en dingen doen voor jezelf, maar toch kom je in een leeg huis weer thuis. Tips hoe jullie hiermee omgaan?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.