Menu

De mythe dat alles wel goed komt als er getekend is

6 reacties
scheiding liefde en respect

Veel mensen denken dat als alles geregeld en getekend is, de spanningen wel zullen wegebben en alles wel goed zal komen. Helaas is dat in de praktijk toch vaak anders. Bekijk de vlog van Roos Boer:

Scheidingscoach Succesvol Scheiden Het Gooi

REACTIES

Joyce - 27 jul 2018

Ik zou het heel graag willen maar mijn ex wil mij niet in zijn leven meer. Hebben wel summier contact en hij komt wel af en toe bij mij over de vloer maar ik ben niet welkom bij hem en zijn nieuwe vrouw. En al zijn onze kinderen volwassenen er wonen er nog 2 bij mij waarvan er 1 depressief is sinds de hele scheiding. Ik heb het er erg moeilijk mee maar ben bang dat het nooit meer goed komt. Verjaardagen van de kinderen worden gescheiden gevierd en dat was niet de afspraak tussen ons. Wat als ze ooit gaan trouwen.

    Roos - 28 jul 2018

    Beste Joyce, Dankje voor je reactie op mijn vlog en je persoonlijke verhaal. Zo te lezen is er nog wel contact al is het maar weinig. Dat geeft ruimte om het contact te veranderen. Om te kijken wat er in jouw specifieke situatie nodig is, heb ik wel wat meer informatie nodig. Als je wil, zouden we samen kunnen kijken wat we kunnen doen. Graag nodig ik je uit voor een geheel vrijblijvend gesprek. Stuur mij een mailtje als je daar voor openstaat. Hartelijke groet, Roos

Helma - 31 jul 2018

Zoals mijn scheiding nu loopt, gaat het contact opzich nog goed. De scheiding is op 13 juli jl uitgeschreven bij de burgerlijke stand en nu is het zaak dat mijn ex een eigen plekje vind. Zoals lang hij nog in woont proberen we zo normaal mogelijk met elkaar om te gaan. Dit is niet makkelijk ik heb al een vriend waar ik graag ben, (en mijn ex accepteert dit gek genoeg) Helaas qwa vechtscheiding heeft mijn moeder wel roet in het eten gegooid en komt mijn moeder er bij mijn ex niet in (dus nu ook al niet). Dit is voor voornamelijk mijn dochter best lastig. Zelfs een vriendin van mij wil niet langs komen omdat mijn ex nog in huis woonachtig is. Daarnaast kan ik zelf ook niet verder met mijn leven invullen aangezien ik eerst een bijstanduitkering moet aanvragen (maar dan moet eerst mijn ex het huis uit zijn). Dit maakt het voor mij persoonlijk ook best lastig ook al zijn we on speaking turms

    Roos - 1 aug 2018

    Beste Helma, Dankje voor je reactie op mijn blog. Wat zit je in een lastige situatie. Familieleden en vrienden leveren niet altijd een positieve bijdrage aan de scheiding. Terwijl je ze keihard nodig hebt tijdens een scheiding. Hoe komt het nou dat ze niet altijd goede raadgevers zijn in deze periode? Dat komt omdat hun reactie gekleurd is door wat de scheiding met jou doet, zij zien je verdriet en de worsteling met de situatie, ook van de kinderen. Je ziet dat vaak dat ze de andere ouder gaan diskwalificeren: vond het altijd al een "sukkel" of "trut" ( of erger). Dat maakt het voor jou niet makkelijker. Jij zal toch verder moeten met de ander als ouders. En soms houd je ook nog gewoon van de ander, zeker als het niet jouw keuze was om te scheiden. En voor jullie dochter is dit al helemaal niet op te brengen. Tel daarbij op dat scheiden zoveel emoties teweeg brengt, dat iedereen extreem ( negatief) gedrag vertoont en dus doet iedereen wel dingen verkeerd. Dat er altijd wel wat te vinden valt over en weer richting de andere ouder, wat niet deugt. Wat natuurlijk niet bijdraagt aan een betere verstandhouding. Wat ook meespeelt bij vrienden en familie leden is dat zij ook door hun eigen rouwproces gaan, waar de woede fase vaak voor veel ellende zorgt. Ik kan je wel een tip geven wat te doen: Ga het gesprek aan met je moeder en je vriendin, leg hun uit dat ze jou er niet mee helpen om negatief te praten over de andere ouder. Jij moet toch met hem verder als ouders. En je juist hun steun nodig hebt om door deze moeilijke periode heen te komen. Vraag of ze er gewoon voor je willen zijn als je het moeilijk hebt, maar dan zonder oordeel. Je kan ook uitleggen dat het voor jullie dochter heel zwaar is. Als oma haar vader afwijst, wijst ze ook de helft van haar kleindochter af. Jullie dochter houdt van haar vader en haar moeder. Mocht je nog meer tips willen over dit onderwerp of over hoe je de verstandhouding met de andere ouder goed houdt, laat het me weten. Groeten Roos

Moedeloos - 16 aug 2018

Ik ben weliswaar degene die de stekker uit onze relatie heeft getrokken en met een andere partner verder is gegaan, maar dat wel na tien jaar te zijn genegeerd en aan een dood paard te hebben getrokken ten aanzien van het zoeken van hulp. afgelopen voorjaar heb ik een tas met spullen gepakt en heb ten einde raad ons gezamenlijk koophuis verlaten. Daarmee houdt het echter niet op: kinderen, financien, verdeling van de woning etc. Mijn ex wil echter nergens in meewerken en wil in alles alleen maar haar zijn krijgen. Inmiddels ben ik in een burn-out beland en zie redeloos toe dat mijn ex naast mijn huis nu ook mijn kinderen zo veel mogelijk bij mij weg wil houden. Inmiddels praten we voornamelijk via advocaten en ik zie moedeloos toe hoe het geld en de jaren dat de kinderen jong zijn wegtikt. Ben jij nog in staat om te helpen bij zo'n kansloze situatie, of is het slikken, uithuilen en op nieuw beginnen? In de blog over narcisme staat als eerste advies om het contact te verbreken, maar hoe moet dat wanneer je kinderen het grootste deel van de tijd bij haar zijn?

Roos - 17 aug 2018

Jouw verhaal is heel herkenbaar. Dit komen wij vaak tegen in de praktijk. Onze methodiek is erop gericht om de vastgeroeste patronen te doorbreken en zo de situatie te veranderen. Wat er op dit moment gebeurt is dat jullie allebei een bepaald actie - reactie patroon laten zien die steeds verder escaleert. Dat is te stoppen en het anders te doen zodat je ook een andere reactie terugkrijgt. Alles maar slikken is niet de bedoeling en ook zeker niet om het contact te verbreken zeker niet met je kinderen. Ik ga graag het gesprek met je aan, zodat jij je verhaal kan doen en ik kan aangeven wat jouw specifieke situatie nodig heeft. Uiteraard is dit gesprek volledig vrijblijvend en gratis. Ik hoor graag van je. Met hartelijke groet, Roos Boer

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.