Menu

Waarheid is perceptie, wat voor jou een 6 is, is voor de ander een 9

1 reactie
waarheid is perceptie

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt.

Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Als de relatie goed gaat ben je in staat om dingen ook vanuit het perspectief van de ander te bekijken. Op het moment dat de spanningen hoog oplopen verlies je het vermogen om vanuit het perspectief van de ander de zaken te bekijken.

Met de KernAanpak zorgen wij er eerst voor dat de emoties zaken zodat je zaken wel weer kan zien vanuit je eigen perspectief en dat van de ander.

In deze vlog vertelt Roos Boer hoe het werkt.

Kijk hier voor alle vlogs en blogs van Roos

REACTIES

Anne Marie - 15 feb 2024

Dag Roos, De afgelopen tijd heb ik al veel van je voorbij zie komen wat betreft de kernaanpak. Super interessant. Ik werk al jaren in de scheidingsproblematiek (jeugdbescherming, RvdK, scheidingsbemiddelaar) en ben vorig jaar, na de TOP opleiding mediation en life-coaching, gestart met mijn eigen praktijk. In de TOP opleiding heb ik geleerd om de angel uit een conflict te halen (transformatieve conflictoplossing) zodat je niet hoeft te middelen/water bij de wijn te doen maar het ècht oplost. Nu lijkt dit erg op alles wat ik lees over de kernaanpak, maar toch blijft het me intrigeren wat het verschil is of kan zijn. Zou je mij er nog wat meer over kunnen vertellen? Hartelijke groet, Anne Marie Zonder BijZonder InZicht

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.