Menu

Wat verandert er aan je zorgverzekering na een scheiding?

zorgverzekering scheiding

Wanneer je een nieuwe stap in het leven maakt is het goed om eens naar de basis onderdelen te kijken, om ervoor te zorgen dat je alles nog op een rijtje hebt. Één van deze dingen is je zorgverzekering. Een scheiding is een grote verandering in je hele leven en daarbij verandert bijna alles. Lees in dit artikel waar je op moet letten wanneer je naar je zorgverzekering kijkt na je scheiding. Misschien wil je wel overstappen en is het tijd om een vergelijken zorgverzekering te maken.

Heb je kinderen?

Als je met je ex-partner kinderen hebt is het goed om te bespreken bij wie je de kinderen onder brengt als het over de zorgverzekering gaat. Kinderen zijn doorgaans verzekerd bij één ouder. Dit is tevens de ouder die vaak de meeste zorg draagt. Zorg jij voor je kinderen maar zitten je kinderen onder de verzekering van je ex-partner? Dan is het tijd om dit aan te passen. Het is namelijk handiger om je kinderen te verzekeren bij de ouder waar de kinderen het vaakst zijn. Deze zal namelijk een betere grip hebben op de gezondheid van de kinderen en wat de kinderen nodig hebben. Wel zijn er een aantal dingen waar je over moet nadenken wanneer je een nieuwe zorgverzekering 2023 afsluit waar je kinderen ook onder zullen vallen.

Hebben je kinderen een bril nodig?

Veel mensen in Nederland dragen een bril, bij kinderen is dit niet anders. Het is belangrijk om te weten of je kinderen een bril nodig hebben, zodat ze goed zicht hebben in het dagelijks leven. Slecht zicht zit vaak in de familie. Heeft je kind nog geen bril, maar draagt het overgrote deel van de familie een bril? Dan is het beter om voorbereid te zijn door een brilvergoeding in je zorgverzekering pakket te hebben. Zo kan jouw kind een bril nemen wanneer dat nodig is.

Hebben je kinderen een beugel nodig?

Naast een bril is ook een beugel van belang. Veel kinderen hebben geen rechte tanden na het wisselen van hun baby tanden. Om deze tanden recht te zetten hebben ze vaak net voor de pubertijd een beugel nodig. Is jouw kind bezig met wisselen of staan de tanden van je kinderen scheef? Dan is een beugel zeker een goede toevoeging aan je zorgverzekering. Een beugel en orthodontie vallen onder de tanden vergoeding. Let op hoeveel sterren je nodig hebt voor je tanden vergoeding, zodat een beugel ook binnen de verzekering valt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + = vijftien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.