Menu

Weer daten na de scheiding – zet nu de eerste stap

1 reactie
weer daten na de scheiding

Weer daten na de scheiding – zet nu de eerste stap

Als je gaat scheiden, en zeker als dat na een lange relatie is,  dan zie je het misschien helemaal niet zitten om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. En natuurlijk hoeft dat ook niet meteen. Zeker als de scheiding je niet in de koude kleren is gaan zitten dan is dat waarschijnlijk het laatste waar je hoofd naar staat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je eerst je leven weer op de rit hebt. Misschien moet je gaan verhuizen, en in een nieuw ritme komen van de zorg voor de kinderen delen met je ex-partner. Misschien moeten er nog financiële zaken worden afgewikkeld. Doe dat eerst, voordat je je in een nieuw liefdesavontuur stort.

Het risico van vergelijken

De kans is groot dat je de lat erg hoog legt als je na een scheiding weer gaat daten. Hij of zij moet als het even kan alle goede eigenschappen hebben van je ex, en de slechte missen. Of als je ex niet goed voor je was, dan moet je nieuwe liefde in alles het tegenovergestelde zijn. Bedenk je dat niemand volmaakt is, ook jij niet. Je kunt nooit een partner vinden die voor 100% aan jouw ‘eisen’ voldoet. Als je iemand vindt die in veel opzichten bij je past dan ben je al een heel eind. Vergelijk je nieuwe liefde niet met je ex. Niet als het gaat om goede en slechte eigenschappen, niet als het om de seks gaat en niet op basis van maatschappelijke positie. Geef een nieuwe liefde altijd de ruimte en de mogelijkheid om zichzelf te zijn. Doe je dat niet dan is een nieuwe relatie gedoemd te mislukken.

Ga niet halsoverkop samenwonen

Ook al valt het je zwaar om na een lange relatie iedere dag alleen thuis te komen, wees voorzichtig met al te snel te willen gaan samenwonen als je een nieuwe relatie hebt. Gun jezelf de tijd om te settelen na de scheiding en indien nodig dingen goed te verwerken. Op zich is het niet fout om snel na je scheiding op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Maar loop hierin niet te hard van stapel. Bedenk dat als je dat wel doet en het gaat fout, dat je dan opnieuw alleen bent en nog een keer door een soort van rouwperiode moet omdat ook deze relatie geen stand heeft gehouden.

Hoe vind ik na mijn scheiding een nieuwe liefde?

 Als je bent gescheiden dan ben je vaak niet meer op een leeftijd dat je in het weekend gaat stappen op zoek naar een leuke date. Je voelt je misschien veel te oud voor de disco en de kroeg is niet voor iedereen een geschikte plek om contact te leggen. Veel singles kiezen dan ook voor online daten. Er zijn verschillende dating platforms die zich speciaal richten op mensen die gescheiden zijn. Sommige richten zich in dat verband op alleenstaande ouders. Als je gescheiden bent en je voelt je niet thuis bij de standaard datingwebsites dan kun je je ook inschrijven bij een datingsite waar je vooral mensen ontmoet die net als jij uit een relatie komen na een scheiding. Op welkeonlinedatingsite.nl vind je een duidelijk overzicht van de beste datingsites.

De eerste date

Voor het eerst weer daten na een scheiding is altijd spannend. Spreek in ieder geval af op een locatie waar meer mensen zijn zodat je je niet zo verloren voelt. Een restaurant is een prima keuze. Dan kunnen jullie onder het genot van een hapje en een drankje bekijken of er een klik is. Is de date niet wat je ervan had verwacht dan kun je ook gemakkelijk eerder opstappen. Bedenk dat je geen relatie moet aangaan puur en alleen omdat je niet alleen wilt zijn. Een nieuwe partner verdient het dat je gevoelens oprecht zijn. Ga dus zeker geen relatie aan met iemand voor wie je gevoelens niet verder gaan dan vriendschap. Dat zou je immers zelf ook niet waarderen als het je zou overkomen.

Gun jezelf nieuw geluk


Wat de reden van de scheiding ook was, iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Als geluk voor jou onlosmakelijk verbonden is met het hebben van een partner, dan is er niets mis mee als je daar naar op zoek gaat. Dat kan op verschillende manieren, het is aan jou om te bepalen voor welke manier je kiest. 

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 14 mrt 2019

Daten na de scheiding, ik vond het moeilijk. Ben ook in een paar valkuilen gestapt die hier genoemd worden. Ik heb veel gehad aan de tips van Carla Ketelaar, en haar boek 'Vind je eindman'. Er is ook een Facebookgroep als je vragen hebt over daten, een groep voor vrouwen (https://www.facebook.com/groups/vragenvansinglevrouwenoverliefdeendaten/about/) en een groep voor mannen (https://www.facebook.com/groups/vragenvansinglemannenoverliefdeendaten/) Het is fijn om met anderen te kunnen overleggen, je twijfels te bespreken en van elkaar te leren. Ik heb er veel aan gehad.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + = zestien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.