Menu

Welke wijn schenk jij deze kerst?

Welke wijn schenk jij deze kerst?

Het is altijd weer een hele klus: het kerstmenu rondkrijgen. Zeker wanneer je thuis gasten ontvangt, kun je daar aardig wat werk aan hebben. Maar ook wanneer je kerst in kleine kring viert, alleen met je partner of je gezin, doe je er waarschijnlijk net wat meer moeite voor dan op iedere dag. Voor veel mensen is het kerstmenu hét diner van het jaar! We staan er een stuk langer voor in de keuken, doen er een stuk uitgebreider boodschappen voor, en maken vaak gerechten die we de rest van het jaar niet serveren. Je kerstdiner wordt natuurlijk extra feestelijk als je er ook een goede wijn bij in huis haalt. Welke wijn schenk jij deze kerst?

Let goed op wat je serveert

Het uitkiezen van een wijn bij een gerecht dat je normaal nooit maakt kan best lastig zijn. Maar ook als je kiest voor een gerecht dat je wel goed bekend is, kun je bij het vinden van een feestelijke, bijpassende wijn best even twijfels hebben, zeker als je niet dagelijks een fles opent.

Toch is het vinden van een goede wijn niet zo lastig. Welke wijn het best past, hangt af van wat je serveert. Is dat voornamelijk vis? Dan is een witte wijn vaak de beste keuze. Bij een stevig stuk vlees past rode wijn echter beter. Dat heeft te maken met de samenstelling van zowel vis als vlees, als ook de wijn, en is een stelregel geworden waar bijna iedereen zich in kan vinden. Een prima basis om je wijnzoektocht mee te beginnen, dus.

De beste kerstwijnen zijn vaak rode wijnen, omdat met kerst op de meeste tafels nu eenmaal vlees wordt geserveerd. Bovendien houden we juist met kerst wel van een wat meer stevige wijn, eentje met een uitgesproken smaak, die voor een warm gevoel zorgt. Ook dan kom je snel weer bij rood uit.

Uiteindelijk gaat het om je eigen smaak

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een wijn voor de kerstdagen, is en blijft echter je persoonlijke smaak. Kijk goed naar wat er allemaal te koop is, en wat er allemaal past bij het gerecht dat jij wilt gaan serveren. Kies echter vooral een wijn die jij lekker vindt, het is tenslotte jouw feestje. Ben je dol op Beaujolais wijn? Dan haal je deze lekker ook met kerst in huis, ook al is het de wijn die je op een doordeweekse dag misschien ook in zou schenken. Als deze je het best bevalt, is er geen enkele reden om daarvan af te zien. Wil je toch een keer wat anders? Zoek het dan gerust in de hoek die je kent, maar dan een net wat duurdere kwaliteit, bijvoorbeeld. Met kerst draait het om genieten, en dat lukt het best als de wijn die je serveert helemaal bij jouw smaak past.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.