Menu

Win een exemplaar van ‘Thuis’, een prentenboek voor jonge kinderen

13 reacties
prentenboek voor kind scheiding ouders

Toen zijn vader en ik uit elkaar gingen, was mijn zoontje vier.
Een lastige leeftijd om je ouders verdrietig te zien en er iets van te begrijpen.

In die tijd zochten we naar boekjes die pasten bij onze situatie, maar die vooral ruimte lieten voor zijn gevoel. Die vonden we eigenlijk bijna niet.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder. In die vijf jaar heb ik veel geleerd over hoe het voor mijn zoon was, soms is, wat ik graag anders had willen doen en waar we trots op kunnen zijn.
Ook werd ik kleuterjuf en leerde ik wat werkte voor kinderen van deze leeftijd.

Met die kennis schreef en illustreerde ik ‘Thuis’. Een prentenboek voor jonge kinderen van ouders in scheiding, of gescheiden ouders.
Thuis is geschreven op rijm en is getekend en geschreven vanuit het oogpunt van het kind.

Ik vond het belangrijk dat er in het verhaal ruimte was voor álle gevoelens. Dat het lastig is om je ouders verdrietig te zien, dat het gek lijkt om aan de fijne dingen te denken, maar ook dat papa en mama van elkaar hebben gehouden ooit. En dat het als kind verwarrend kan zijn. Want wat is nu je thuis? En wie horen daarbij?

Het allerbelangrijkste vond ik dat het boek afsloot met een positieve boodschap. Dat is geworden dat het okay is om zelf te bepalen wat je voelt. Dat je ouders allebei een onderdeel zijn van wie jij bent én dat dat voor altijd zo blijft.

Je kan het boek bestellen op tekstenvertellen.nl

Ellen Vertellen

Boekverloting

Wij mogen 2 exemplaren van het boek ‘Thuis’ weggeven. Laat in een reactie weten waarom jij dit boek graag samen met je kind wil lezen. Op dinsdag 12 september maken we de winnaars bekend.

REACTIES

Sheila Bhageloe - 7 sep 2023

Mijn bonusdochter heeft het er nog steeds moeilijk mee na 5 jaar, wij kunnen samen het boek lezen en hopen dat ze het anders inziet.

Yvonne - 7 sep 2023

Omdat onze kleindochter van 2,5 er erg veel moeite mee heeft Ter Onder steuning van haar mama.

Lea - 7 sep 2023

Graag zou ik in aanmerking willen komen voor dit mooie kinderboek. Ik ga het gebruiken in mijn lessen (systeemtherapeuten)om zodoende de cursist te laten welk hulpmiddel er nog meer is in scheidingssituaties. De kinderen én hun ouders hiervan laten profiteren!

Anoniem - 7 sep 2023

Ik wil graag het boek winnen,omdat wij vorig jaar november gescheiden zijn. Wel in harmonie, geen ruzies en verwijten naar elkaar toe. Wat maakt het voor ons zoontje best lastig. We leven niet meer bij elkaar,wel hebben we zijn achtste verjaardag samen gevierd en gaan we nog steeds met zijn 3en activiteiten doen. Alvast bedankt en fijne dag gewenst.

Renate kuipers - 7 sep 2023

Graag zou ik als oma het boek graag willen ontvangen en gebruiken. Mijn kleinzoon wordt nu 4, en toen hij 2,5 was besloot zijn papa te stoppen met de relatie. Waar woon ik was zijn vraag toen. Zijn vader eist hem op, en wil niet meewerken aan goed plan. Er zijn dus 2 huizen. Vanuit mijn oude beroep kleuterleidster, keek ik niet weg van het onderwerp.

Sandra de Callafon - 7 sep 2023

Ik zou graag in aanmerking voor dit kinderboek. Ik zou dit kunnen gebruiken in mijn praktijk als familie mediator en kindercoach voor kinderen scheiden mee om kinderen en ouders mee te helpen. Gr Sandra de Callafon

Anoniem - 7 sep 2023

Ons dochtertje was ook 4 (nu 5) toen wij gingen scheiden. Zij heeft er wel vrede mee (zo lijkt) maar ik heb nog steeds veel schuldgevoelens. Ze vraagt af en toe wel dingen waar ik lastig een antwoord op weet, passend bij haar leeftijd. Dit boek zal mij rust geven dat ik het gevoel heb er met haar aandacht aan te schenken en weten dat ik er voor haar ben.

Valentina Bruinewoud - 7 sep 2023

Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn zoontje Jaxx. Hij is bijna. 4 en zijn papa en ik zijn net een jaar uit elkaar. Diverse boekjes gekocht maar dit sluit toch niet helemaal aan op ons. Jaxx is een erg gevoelige jongen en heeft soms nog wel echt last van de scheiding. Wie weet kan dit boek hem erbij steunen.

loes Klinge - 7 sep 2023

Graag kom ik in aanmerking voor het boek Thuis. Ik zie wekelijks vele ouders met kinderen in deze leeftijd en daar zijn zeker mensen bij die net uit elkaar zijn of in de procedure zitten. Door het boekin de wachtkamer te leggen kunnen ze op een goed idee komen en het ook zelf aanschaffen als het ze aanspreekt.

Inge - 7 sep 2023

Het lijkt me een mooi boek voor mijn kleinzoon. Hij zit in een ingewikkelde scheiding. Hij woont met zijn vader in Nederland en zijn moeder woont in Zweden. Dat hadden we natuurlijk graag anders gezien.

Esther - 7 sep 2023

Mijn kleindochter is drie en vaak bij ons. Dit boekje zou haar, haar zusje in de toekomst en mij ontzettend helpen om het gesprek op kindniveau te starten en haar te helpen. Papa en mama zijn niet meer samen maar houden wel veel jou

Silvia - 8 sep 2023

Lijkt mij een mooi en handzaam boek om kinderen van gescheiden ouders voor te lezen /kijken als zij in zo situatie zitten en daar met elkaar een gesprek over te hebben zodat het voor de kinderen wat duidelijkheid schept en dat zij niet de enige zijn .

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 14 sep 2023

Esther en Yvonne, gefeliciteerd, jullie krijgen het boek toegestuurd. Sturen jullie even een mail naar info@nieuwestap.nl met jullie postadres? Alle anderen bedankt voor jullie reacties!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 25
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.