Menu

6 tips om na scheiding uit dip te komen

7 reacties
na scheiding uit dip komen

Vechtscheiding of niet, iedere scheiding is moeilijk. Het proces van uitspreken tegenover elkaar dat je wilt scheiden, tot daadwerkelijk compleet los zijn van je ex; dat is emotioneel zwaar. En dan is het niet meer dan natuurlijk dat je soms ook een één of meerdere slechte dagen hebt. Het rouwen om je scheiding hoort ook bij het verwerken. Maar op een gegeven moment is het ook fijn om te weten hoe je uit deze negatieve plek kunt stappen! In dit artikel bespreken we een paar opties om van je rot-dag een oké-dag te maken.

Ga wandelen

Als je in je nieuwe huis zit, of misschien in het huis dat je met je ex had, kan er veel op je af komen. Herinneringen aan het verleden kunnen ervoor zorgen dat je boos of verdrietig wordt. Door thuis te blijven zitten, kom je terecht in een negatieve spiraal van denken waar je waarschijnlijk al meerdere keren in verzeild bent geraakt. Tijd om naar buiten te gaan! Ga heerlijk wandelen op een tempo dat je bevalt. Kijk, ruik en voel de natuur. Dat klinkt een beetje ‘hippie’, maar werkt wel. Kijk naar de vogels en andere dieren die je ziet. Ruik aan bloemen die je tegenkomt. En voel de wind die tegen je huid aanblaast.

Let op je ademhaling

Als je stress hebt, gaat je ademhaling vaak heel hoog in je borst zitten. Hierdoor ga je heel snel én hoog ademhalen. Dat is het teken voor je lichaam dat je stress hebt. Hoe je dit oplost? Door anders te ademen. Haal heel diep adem en laat alles van je afvallen, laat je schouders naar beneden vallen. En haal vervolgens bewust vanuit je buik adem. Drie seconden in en drie seconden uit.

Praat met vrienden en vriendinnen

Zit je echt eventjes met jezelf in de knoop? Pak de telefoon op en bel iemand! Door gewoon alles eruit te gooien tegen iemand zal een deel van je stress al weggaan. Misschien besef je je wel dat het allemaal goed komt. Of kun je wat met het advies van je vriend(in). Soms is het gewoon al fijn om even je hart te luchten, alles eruit te gooien waar je over zit te malen.

Huilen is ook prima

Goed huilen kan opluchten. Lopen je emoties hoog op? Rouwen en verwerken hoort bij het scheidingsproces. Geef jezelf dan ook de ruimte om te rouwen. Kijk die ‘jankfilm’ en laat die tranen lekker vloeien! Zet wel gelijk een groot glas water voor jezelf neer en twee paracetamol, zodat je geen last krijgt van hoofdpijn!

Schrijf jezelf in bij een relatiebureau

Zet die nieuwe stap in je leven, waarbij jij bewust kiest voor jezelf en je ex achter je laat. De nieuwe stap in je liefdesleven. Tinder en Happn zijn meestal niet de beste opties als je de 30 bent gepasseerd. En zeker na een heftige scheiding is het fijn om iets meer hulp te krijgen door middel van een relatiebureau. Ga ervoor!

Ga sporten

Als je gaat sporten worden er ‘happy feelings’ stofjes aangemaakt. Als je echt stevig aan het sporten bent is er ook geen ruimte in je hoofd voor andere gedachten. En dat is juist wat sporten zo heerlijk ontspannend maakt. Alleen jij en de renband, je fiets, de muziek en het water.

Wat is jouw tip voor als je een slechte dag hebt?

Mens&Relatie

REACTIES

Joke - 25 apr 2019

Praat met anderen? Met vrienden en vriendinnen? Die begrepen mij niet. Die wilden.niets te maken hebben met mijn verdriet en paniek. Waren vreselijk blij dat het hun niet overkwam. Ik was een persoon die besmettelijk was en werd gemeden. Er waren ouders die hun kinderen verboden met de mijne te spelen... Er was zelfs een "vriendin" die me wist te vertellen dat het haar niet zou overkomen. Dat haar man niet vreemd zou gaan..... Ik heb helaas moeten leren mijn mond te houden over wat er gebeurde. Niemand wilde het horen en gingen vrolijk door net hun leven, terwijl de mijne in duigen lag . Dus dat praten met anderen is een cliché...

    Marie - 25 apr 2019

    Lieve Joke, Herkenbaar dat de kring er om heen het lastig vindt. En die laat die het wel oké vinden dat je erover praat (bijv familie), gaan ook door met hun leven en willlen je verdriet liever niet zien. Hou je taai en wees lief voor jezelf!

Moika - 25 apr 2019

Pas in zo een situatie zie je wie echte vrienden zijn. Ik ben voor 1 jaar verlaten voor een andere vrouw naar 16 jaar huwelijk, dat kan iedereen oveRkomen en soms sneller als je denkt. Als " vrienden " niet naar je willen luistern, zijn het geen vrienden. Ik weet niet hoe ik het gered zou hebben zonder mijn vrienden

Es - 26 apr 2019

Jammer dat jullie niet zeggen welk relatiebureau of app wel geschikt zijn. Zo hebben we niks aan deze tip. De andere tips helpen mij goed. Vooral lange stukken alleen wandelen werkt goed.

nikkie - 27 apr 2019

Ja open deur natuurlijk, Mens en relatie maakt reclame voor zichzelf. Als mensen een slechte dag hebben zijn ze kwetsbaar en juist zo'n moment lijkt me geen goed moment voor inschrijven relatie bureau. Deze tip ( lees reclame) vind ik dan ook niet passen in hoe een slechte dag door te komen.

    Radboud Visser - 17 mei 2019

    Hoi Nikkie, De reactie is van Nieuwe Stap, niet van ons, hoor. Maar je kunt je ook niet in een opwelling bij ons inschrijven omdat bij ons aan de inschrijving altijd een persoonlijk gesprek vooraf gaat. We willen graag dat u er aan toe bent. Anders heeft onze begeleiding en onze matching geen toegevoegde waarde, toch?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + = zeventien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.