Menu

6 tips voor kinderen van gescheiden ouders

1 reactie
kinderen van gescheiden ouders

Stichting Jonge Helden geeft kinderen van gescheiden ouders de volgende tips.

Denken dat ze weer bij elkaar komen
Het is normaal dat je hoopt dat je ouders weer bij elkaar komen. Maar helaas gebeurt dat bijna nooit. Als je twijfelt: vraag het je aan je vader of moeder of aan allebei.

In ruzies mengen
Hebben je ouders veel ruzie, probeer er niet bij betrokken te raken. Loop anders even binnen bij een buurjongen of buurmeisje om in een andere, rustigere en vrolijker omgeving te zijn.

De plaats van een van je ouders innemen
Je kunt niet de plaats innemen van de ouder die ergens anders woont. Je kunt niet een moeder voor je moeder worden. Je kunt niet alle zorgen van je ouder(s) op je nemen. Vind je dat moeilijk? Probeer er dan met iemand over te praten bij wie je je prettig voelt.

Boodschappen overbrengen
Breng geen boodschappen over van je vader naar je moeder of omgekeerd. Dat moeten ouders zelf regelen!

De taak van één van je ouders overnemen
Je kunt niet de taak van je vader of moeder, overnemen. Natuurlijk mag je best wat vaker helpen maar niet teveel! Dat is niet de taak van kinderen!.

Je gevoelens voor jezelf houden
Voel je je boos of verdrietig, bang of alleen, of nog anders? Vertel het aan iemand die je lief vindt. Het is heel naar om je in je eentje rot te voelen. Grote mensen weten dat en vinden het helemaal niet gek dat je je rot voelt! Ze willen graag horen wat je voelt en je geruststellen en troosten als je dat wilt.

Daniëlle heeft een goeie tip:

Stichting Jonge Helden

REACTIES

Theo - 10 feb 2018

Blijf uit handen van Jeugdzorg. Kinderen die door Jeugdzorg uit huis worden geplaatst zien zelden hun ouders terug. Als dit jullie gebeurt onthoud : je ouders houden nog evenveel van jullie, het is Jeugdzorg die jullie samenzijn tegenwerkt of zal werken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × = achttien

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.