Menu

7 bestemmingen voor singles die echt de moeite waard zijn

Ga je alleen op vakantie? Dit klinkt velen misschien onvoorstelbaar in de oren, maar ook solovakanties kunnen een adembenemende ervaring zijn. Je weg alleen zoeken in een vreemd land of echt tijd met jezelf doorbrengen in stilte zijn voor velen aantrekkelijke experimenten. Maar niet elke vakantieganger hoeft automatisch single te zijn. Maar of je nu met of zonder partner thuis bent, er zijn ongelooflijk spannende reisbestemmingen die ook uitstekend alleen beleefd kunnen worden. Uiteindelijk moet je gewoon de moed vinden om er alleen op uit te trekken.

Om de reis nog wat aangenamer te maken en uw vakantiefondsen tot de rand te vullen, kunt u hier proberen een casino bonussen te verdienen. Met een beetje geluk en plezier zijn niet alleen de vaste kosten gedekt, maar ook een paar extra uitgaven. Dat zou elk avontuur moeten veraangenamen.

Als een backpacker naar Noorwegen

Moet leuk zijn. Onderweg ontmoet je gelijkgestemden met wie je samen een etappe kunt doorbrengen. Afgezien daarvan biedt Noorwegen een fabelachtig mooi landschap dat je bij elke ademtocht in je op kunt nemen. Pure ontspanning!

Maar de steden bieden ook bezienswaardige architectuur, die je kunt opsnuiven in een gezellig café of tijdens een shoppingtour. Je kunt Noorwegen niet alleen te voet verkennen; ook watertochten in een kano zijn een prachtige uitdaging, waarbij je de wereld vanuit een totaal nieuw perspectief kunt zien.

Beleef charmant Vietnam

Vietnam heeft een zeer levendige geschiedenis en een gevarieerde natuur te bieden. Het berglandschap bij de stad Sa Pa bekoort evenveel vakantiegangers als de stad Hanoi aan de delta van de Rode Rivier. Ja, zelfs sommige vissersdorpen zijn nu ontdekt door het toerisme.  

Er is hier voor elk wat wils: een ontspannen strandvakantie op de prachtige eindeloze zandstranden, feestvierd in het bruisende stadsleven of een natuur- en cultuurliefhebber in de verschillende landelijke gebieden – geen wens blijft onvervuld.

Het is bijzonder interessant dat Vietnam 8 UNESCO Werelderfgoederen heeft, vervolgens de meeste in heel Zuidoost-Azië. Vooral de infrastructuur is de laatste jaren enorm verbeterd en zo uitgebreid dat vele bestemmingen nu zeer comfortabel te bereiken zijn.

Het Indische subcontinent Sri Lanka

Deze eilandnatie, gelegen in de Indische Oceaan, is een gespreksonderwerp met haar bezienswaardigheden en inspireert reizigers met haar openhartige cultuur. Sri Lanka is de oorsprong van de Ayurvedische geneeskunde. De lokale bevolking is even multicultureel als multireligieus.

Maar het landschap heeft ook heel wat bijzondere charmes te bieden: In de centrale hooglanden bevinden zich de theeproducerende gebieden, waarvan de hele wereld geniet. De bekendste is waarschijnlijk de Sri Pada berg. Het wordt door vele godsdiensten als heilig beschouwd en trekt stromen pelgrims aan.

De hoogste watervallen zijn de Bambarakanda, 240 meter hoog. Het is een waar natuurspektakel dat je voor geen goud ter wereld mag missen. Als jij liever een rustigere wandeling maakt, kunt je het eiland bijna helemaal rondlopen langs het zandstrand. Je moet echter wel op de wilde dieren letten, want varanen, krokodillen en reuzenslangen zijn niet jouw favoriete reisgenoten.

Canada, bar klimaat en goud rushes

De meeste mensen zullen nu denken aan sneeuw en kou. Dit geldt natuurlijk in de wintermaanden en de niet veel zullen waarschijnlijk niet zulke enorme sneeuwmassa’s in hun eigen land kennen. De witte pracht biedt een waaier aan activiteiten.

Zo kunt je het gebied verkennen met een skimobiel of een wandeltocht maken met een groep, maar jij kunt ook op eigen houtje de skipistes af suizen en met leuke mensen feesten tijdens de après-ski. Ook in de zomer is Canada een zeer aantrekkelijk land. Niet alleen de bossen hebben hun aantrekkingskracht, maar ook de goudmijnstadjes. In sommige kunt je zelf proberen goud te zoeken en voelen hoe zwaar het moet zijn geweest om elke dag je geluk te zoeken.

Cuba biedt een fascinerende verscheidenheid

Eén woord, één sigaar – de wereldberoemde Cubaanse sigaar, die altijd een vleugje boosaardigheid in zich heeft. Handgemaakt en zwaar gerold, zijn ze bijzonder sterk van karakter met hun specerij, die zo uniek van smaak is door de mengeling van smaken.

Maar dit is maar een heel klein deel van wat er bekend is uit Cuba. De landgenoten hier zijn erg open en sociaal. Je zult zeker niet lang alleen zijn, snel vrienden maken en leuke gesprekken voeren. Cuba is bijzonder geschikt voor mensen die graag dansen, want je kunt hier uitstekend de tijd doorbrengen met mambo, salsa, rumba en cha-cha-cha. Hete ritmes laten je helemaal vanzelf met je heupen swingen en de juiste danspartner is snel gevonden.

Mallorca is altijd een bezoek waard

Het eiland is waarschijnlijk het meest bekend om zijn feestmijl, de Ballermann. Je leest er pikante en soms schokkende details over in elk roddelblad. Maar misschien is dit precies wat de wereldberoemde feestzone, die voortdurend jong en oud aantrekt, en waar de popiconen, en zij die dat willen zijn, samenkomen, tot een succes maakt.

Mallorca heeft echter nog veel meer te bieden op het gebied van bijzondere charme en flair. Er zijn immers tal van fiets- en wandelpaden die dwars over het eiland lopen en van waaruit je het prachtige landschap kunt aanschouwen. Bovendien kunt je op het zonnige eiland een kijkje nemen bij enkele cultureel en historisch waardevolle gebouwen en plaatsen en jij onderdompelen in een vervlogen tijdperk.

De geheime tip is Kirbati

Jij kunt van het Indonesische Zuidzee gevoel genieten op Kirbati. Dit ongerepte paradijs, omgeven door 33 koraalatollen en vele zandstranden, is een verrukking. Snorkelen en duiken in het kristalheldere water is bijzonder de moeite waard. De onderwaterdiversiteit die er te ontdekken valt doet het hart van elke onderwaterliefhebber sneller slaan.

Het is mogelijk dit adembenemende landschap te ervaren juist omdat het grootste deel ervan echt een natuurreservaat is en je moet met gepast respect op verkenning gaan. Dit verklaart ook waarom Kirbati niet wemelt van de hotels. Er is slechts een klein aantal bezoekers dat graag in traditionele hutten verblijft. Je kunt gemakkelijk met de plaatselijke bevolking in het Engels converseren. Kribati is een avontuur van een heel bijzondere soort. Singlesvakanties kunnen opwindend, ontspannend, adembenemend en mooi zijn als je jezelf ervoor laat gaan.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.