Menu

7 tips om je relatie gelukkiger te maken in de zomervakantie

gelukkige relatie na de zomervakantie

In augustus en september stijgt het aantal scheidingsaanvragen aanzienlijk, met een toename van twintig tot dertig procent in vergelijking met de rest van het jaar. Vaak vormt de zomervakantie de laatste druppel.

Hoe voorkom je een scheiding na de zomervakantie?

De zomervakantie is vaak een tijd van ontspanning en samenzijn, maar het kan ook een periode zijn waarin relatieproblemen aan het licht komen. Veel stellen ervaren juist tijdens of na de zomervakantie een verhoogde druk op hun relatie, wat soms leidt tot een scheiding. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om dit te voorkomen en je relatie te versterken.

1. Communiceer Open en Eerlijk

Een van de belangrijkste aspecten van een gezonde relatie is open communicatie. Voor de vakantie begint, is het cruciaal om met je partner te praten over je verwachtingen, zorgen en behoeften. Bespreek wat jullie van de vakantie hopen en hoe jullie om willen gaan met eventuele spanningen. Door open en eerlijk te communiceren, kunnen misverstanden en frustraties worden verminderd.

2. Plan quality-time

Hoewel een vakantie vaak bedoeld is als quality time, kan de realiteit soms tegenvallen door drukke schema’s en verschillende interesses. Zorg ervoor dat je tijd inplant voor activiteiten die jullie beiden leuk vinden en die jullie dichter bij elkaar brengen. Dit kan variëren van een romantische diner voor twee tot een gezamenlijke hobby. Het belangrijkste is dat jullie samen genieten en de band versterken.

3. Respecteer elkaars ruimte

Vaak ben je moe wanneer de vakantie begint. Neem even de tijd om te onthaasten. Zelfs tijdens een vakantie kan het gezond zijn om af en toe wat tijd apart door te brengen. Geef elkaar de ruimte om even iets alleen te doen of met vrienden. Dit helpt om spanningen te verminderen en biedt de mogelijkheid om elkaar te missen en weer met frisse energie samen te komen.

4. Wees flexibel en vergevingsgezind

Vakanties gaan niet altijd zoals gepland. Het weer kan tegenvallen, de accommodatie kan niet aan de verwachtingen voldoen, of andere onverwachte situaties kunnen zich voordoen. Het is belangrijk om flexibel en vergevingsgezind te zijn. Probeer je niet te veel vast te houden aan een perfect plaatje en geniet van de momenten samen, ondanks de imperfecties.

5. Investeer in relatietherapie

Als er al langer spanningen zijn, kan het nuttig zijn om voor de vakantie te investeren in relatietherapie. Een professionele therapeut kan helpen om onderliggende problemen aan te pakken en jullie communicatie en begrip voor elkaar te verbeteren. Dit kan een sterke basis leggen voor een succesvolle vakantie en een sterkere relatie.

6. Stel realistische verwachtingen

Realistische verwachtingen zijn essentieel voor een succesvolle vakantie. Begrijp dat niet alles perfect zal verlopen en dat jullie wellicht conflicten zullen tegenkomen. Door realistische verwachtingen te hebben, kun je beter omgaan met teleurstellingen en genieten van de positieve momenten.

7. Focus op het positieve

Het is gemakkelijk om je te concentreren op wat er misgaat, maar probeer bewust aandacht te besteden aan de positieve aspecten van je relatie en de vakantie. Complimenteer je partner, wees dankbaar voor de kleine dingen en creëer positieve herinneringen samen.

Fijne vakantie!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + drie =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.