De geur van verse groentesoep is misschien wel precies waar je deze druilerige blue monday behoefte aan hebt. Iets warms én gezonds kan voor de kinderen die, waarschijnlijk nat en rillerig, uit school thuiskomen ook geen kwaad. Ik voel me altijd een goede moeder als ik kan roepen, er staat verse groentesoep hoor! En zó simpel, een schenkel, een pan met water, een paar bouillonblokjes, een zak gesneden soepgroenten, vermicelli en soms (dan blijft het “feestelijk”) een pakje soepballetjes. Hooguit 5 minuten werk. Het afschuimen van de bouillon is nog het meeste werk.
Breng de schenkel in een pan met water, 2 á 3 liter aan de kook. Laat het schuim opkomen en schep dit met een schuimspaan eraf. Daardoor wordt de bouillon een stuk helderder. Doe er een paar bouillonblokjes bij, 1 per halve liter, en laat een uur of 2 zachtjes doorkoken. Vlak voordat je de soep wilt eten de groenten, vermicelli en eventueel de soepballetjes erbij doen en dan nog een minuut of 10 laten doorkoken. Het vlees van de schenkel in kleine stukjes door de soep roeren en het botje kan naar de hond.
Kortom een heel simpel recept om je een goede moeder, of vader natuurlijk, te voelen!
Vind jij het leuk om er iets meer werk van te maken, bekijk dan eens het recept voor bouillon van ossenstaart.
REAGEER OP DEZE BLOG