Menu

Recept voor héle simpele groentesoep

simpel recept voor groentensoep

De geur van verse groentesoep is misschien wel precies waar je deze druilerige blue monday behoefte aan hebt. Iets warms én gezonds kan voor de kinderen die, waarschijnlijk nat en rillerig, uit school thuiskomen ook geen kwaad. Ik voel me altijd een goede moeder als ik kan roepen, er staat verse groentesoep hoor! En zó simpel, een schenkel, een pan met water, een paar bouillonblokjes, een zak gesneden soepgroenten, vermicelli en soms (dan blijft het “feestelijk”) een pakje soepballetjes. Hooguit 5 minuten werk. Het afschuimen van de bouillon is nog het meeste werk.

Breng de schenkel in een pan met water, 2 á 3 liter aan de kook. Laat het schuim opkomen en schep dit met een schuimspaan eraf. Daardoor wordt de bouillon een stuk helderder. Doe er een paar bouillonblokjes bij, 1 per halve liter, en laat een uur of 2 zachtjes doorkoken. Vlak voordat je de soep wilt eten de groenten, vermicelli en eventueel de soepballetjes erbij doen en dan nog een minuut of 10 laten doorkoken. Het vlees van de schenkel in kleine stukjes door de soep roeren en het botje kan naar de hond.

Kortom een heel simpel recept om je een goede moeder, of vader natuurlijk, te voelen!

Vind jij het leuk om er iets meer werk van te maken, bekijk dan eens het recept voor bouillon van ossenstaart.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 5 = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.