Menu

Advocaat en Scheidingscoach gaan hand in hand

scheidingscoach en advocaat

Advocaat en Scheidingscoach gaan hand in hand

Janneke Mulder, advocaat bij Uiteen, en Edwin Beijersbergen, scheidingscoach, hebben onlangs een client  (Lukas) geholpen in een moeizaam scheidingstraject. Een jaar later hebben Janneke en Edwin contact met Lukas opgenomen om dit traject te evalueren. In dit artikel lees je de bevindingen van Janneke, Edwin en deze client. Dit artikel kan ook ter inspiratie dienen voor als jezelf in een scheidingssituatie zit en het lastig vindt om met je ex-partner te communiceren.

Twee delen

Het verhaal van de samenwerking van een advocaat en een scheidingscoach zullen we in twee delen publiceren.

Advocaat

De advocaten van Uiteen werken regelmatig samen met professionals van diverse disciplines, zoals de hypotheekadviseur, de fiscalist, de psycholoog, maar ook met scheidingscoach Edwin Beijersbergen. Wij vragen -na overleg uiteraard met de client- Edwin om zijn deskundigheid als we merken dat een client niet goed weet hoe hij of zij met zijn of haar ex-partner moet omgaan. Dit kan zijn omdat het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is met deze ex-partner op een goede wijze overleg te voeren over de kinderen. Het is telkens ruzie, wat je ook probeert.

Het verhaal van Lukas

Onze client Lukas is vader van twee kinderen van 7 en 10 jaar oud. Hij en zijn ex-partner Lotte  zijn hoger opgeleid en hebben beiden een goede baan in dezelfde sector. Zij hadden elkaar ook via hun werk leren kennen. Zij werkten beiden als expat in Rotterdam. Zij wilden graag hun scheiding in goed overleg regelen. Daarom hadden zij aanvankelijk een mediator ingeschakeld. Helaas strandde de mediation omdat het hen niet lukte om overeenstemming te krijgen over het ouderschapsplan. Zij verschilden teveel van mening over hoe de zorgregeling eruit diende te komen te zien. Ook lukte het niet om een regeling te krijgen over de kosten van de kinderen. Lukas heeft toen Janneke als zijn advocaat ingeschakeld en Lotte een andere advocaat. 

Uiteindelijk -na veel correspondentie en gesprekken- is het toch gelukt om met behulp van de advocaten alsnog een ouderschapsplan op te stellen. Al met al heeft het gehele scheidingsproces bijna 3 jaar geduurd. 

Het inschakelen van de scheidingscoach

Tijdens dit traject heeft Janneke met Lukas besproken of het niet een idee was om Edwin in te schakelen zodat Edwin Lukas kon coachen tijdens dit traject . Als advocaat coacht Janneke ook wel tot op een zekere hoogte. Alleen merkten Janneke en Lukas dat er meer nodig was. Doordat Lukas een eigen scheidingscoach kreeg, kon Janneke zich nog meer focussen op haar taak als advocaat als belangenbehartiger. En kreeg Lukas goede coaching van een professionele scheidingscoach. Hieronder lezen jullie een stuk van het gesprek van Janneke, Edwin en Lukas dat zij een jaar na de scheiding hebben gevoerd.

Het gesprek 

“Psychologisch een van de zwaarste dingen”

Lukas: “Ik vond mijn scheiding psychologisch een van de zwaarste dingen die ik heb meegemaakt. Ik heb mij enorm onmachtig gevoeld en onrechtvaardigheid ervaren. Ik ben niet rustig gebleven; ik was nerveus en spastisch. Ik wilde te snel reageren als er weer een mail van Lotte of haar advocaat kwam. Ik was niet in staat om afstand te nemen. Ik nam geen pauze om even na te denken”. 

“Lotte en ik droegen beiden onze bagage met ons mee. Dit speelde tijdens de relatie al en al helemaal tijdens de scheiding. Ik kon bijvoorbeeld moeilijk invulling geven aan mijn vaderrol. Tijdens het huwelijk al niet en zeker niet aan het begin van de scheiding. Lotte dacht dat ik het niet zou redden en ik was hier ook bang voor. Ik had te weinig contact met mijn kinderen hiervoor. Ik twijfelde of de kinderen niet vaker bij haar moesten zijn. Ik zag tijdens het coachtraject dat ik mijn kinderen ging aandoen, wat mijn vader mij aan heeft gedaan. Dat wilde ik niet. Ik ben ervoor gegaan en heb mijn vaderrol gepakt. Ik geniet nu enorm van de goede band die ik met mijn kinderen heb”. 

Janneke Mulder en Edwin Beijersbergen

Lees ook de andere blogs van Edwin.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + 3 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.